آفتابنیوز : دبیر شورای اصلاح طلبان کرد در گفت و گو با خبرنگار سیاسی آفتاب تصریح کرد: متاسفانه در کشور ما احزاب جایگاه اصلی خود را پیدا نکرده اند و نتوانسته اند متشکل کننده افراد باشند و در تصمیم گیری های سیاسی به مثابه یک حزب موثر و کارآمد عمل کنند.
به گفته وی، آنچه به عنوان یک نیاز و ضرورت در جامعه ما مطرح است سهیم شدن در قدرت است که هیچ راهی جز سیاست ورزی و فعالیت حزبی از آن متصور نیست. متاسفانه در کشور ما تلاش هایی صورت گرفته که مردم را نسبت به فعالیت های حزبی دلسرد کنند به گونه ای که مردم حزب زده شده اند و علاوه بر آن نوعی بدبینی نسبت به احزاب قومی و منطقه ای در کشور ما وجود دارد به گونه ای که افرادی که کارهایی در منطقه خود انجام دهند متاسفانه به تجزیه طلبی و مخالفت با مصالح ملی محکوم می شوند در حالی که در قانون اساسی چنین موانعی نه اعمال شده و نه آمده است.
وی تاکید کرد: بنابراین حزب همچنانکه در سطح کشور می تواند فعال باشد در سطح منطقه ای نیز قادر است فعالیت کند و در جهت تحقق مطالبات مردم فعال باشد. از سوی دیگر متاسفانه در چندین سال گذشته شاهد بی عدالتی ها نسبت به قومیت ها و به ویژه اهل سنت در کشور بوده ایم. همچنین به دلیل نداشتن یک نیروی کارآمد و تشکیلاتی اهل سنت نتوانسته در نهادهای قدرت حضور فعال داشته باشد و همیشه در انتخابات مختلف شاهد جمع کردن رای توده ای آنها بوده ایم به طوری که رای مردم به ویژه در مناطق مرزی به عنوان رای آگاهانه و حزبی نبوده بلکه تحت تاثیر تحرکات قبیله ای و رقابت های اشخاص بوده است.
این استاد دانشگاه در ادامه اظهار کرد: امروزه با توجه به چنین تجربه ای که در گذشته مردم و فعالان سیاسی دارند، اقتضاء می کند برای رسیدن به هدف و اجرای عدالت در کشور، توزیع عادلانه امکانات و برای جلوگیری از یاس و نومیدی و واکنش های غیر مدنی، فعالان سیاسی، نخبگان و افراد علاقه مند گرد هم آیند و در چارچوب احزاب و تشکل های گوناگون مطالبات و خواسته های مردم را نهادمند کنند و به صورت منسجم یک روزنه گفت و گو با مسئولان مرکز باز کنند تا فاصله حاکمیت و مردم بیشتر نشود.
به گفته وی، واکنش هایی که مردم در انتخابات ریاست جمهوری نشان دادند و مشارکت پایین آنها زنگ خطری است برای کل نظام که باید مسئولان به آسیب شناسی آن بپردازند.
جلالی زاده افزود: اصلاح طلبان کرد با توجه به اهمیت انتخابات ریاست جمهوری و حضور چهره های شاخص احزاب و گرایش های گوناگون در کشور، در این انتخابات برای نشان دادن حسن نیت مردم و بیان مطالبات و تشویق آنها برای مشارکت بیشتر در انتخاب از همان روزهای اول، مطالبات مردم کرد را در 15 ماده تنظیم و با کاندیداها مذاکراتی انجام دادند تا مطالبات مردم را به گوش آنها برسانند.
دبیر شورای اصلاح طلبان کرد خاطر نشان کرد: بنابراین در این راستا شاهد همفکری بسیاری از نخبگان و چهره های فعال سیاسی و فرهنگی در منطقه بودیم که در این رابطه جلساتی در شهرها تشکیل شد.
صرفنظر از نتیجه انتخابات برای اولین بار مشخص شد که می توان در مناطق هم نسبت به شکل گیری تشکل ها با نگاه ملی و با حفظ مصالح کشور و در راستای همبستگی و وحدت ملی اقدام کرد، به گونه ای که این تشکل ها هیچ تعارض و تضادی با احزاب سراسری و ملی نداشته باشند.
جلالی زاده در پایان افزود: برای اینکه این شائبه از ذهن ها پاک شود که از رای مردم و حمایت آنها در هنگام انتخابات استفاده ابزاری نشود، اصلاح طلبان کرد در دو هفته گذشته جلسه ای برگزار کرده و بر شعارهای قبلی تاکید کردند و قرار شد به صورت فعال تر با ارائه ایده های متناسب با تحولات کشور، فعالیت ها ادامه داشته باشد و با همه احزاب و نیروهای ملی که دغدغه حقوق مردم، دموکراسی و آزادی و عدالت را دارند همکاری و هماهنگی صورت گیرد.