کد خبر: ۳۶۱۲۷۱
تعداد نظرات: ۹ نظر
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۳

این گیاه، دشمن بیماری‌های کبدی است+تصویر

مشاور پژوهشی رئیس جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی در حوزه گیاهان داروئی، گفت: ریشه، برگ و گل گیاه خارمریم اشتهاآور، مقوی و تب‌بر بوده و در بیماری‌های کبدی و طحال، یبوست، سنگ صفرا، درد نیمه‌سر و ناراحتی‌های کیسه صفرا کاربرد دارد.
آفتاب‌‌نیوز :
محسن پویان در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به مشخصات گیاه‌شناسی خارمریم، اظهار کرد: خار مریم گیاهی است، بوته‌ای و خاردار که به خانواده کاسنی تعلق دارد و ارتفاع آن به 60 سانتیمتر می‌رسد.

وی با بیان اینکه این گیاه برگ‌های بیضی پهن دارد که با لکه‌های سفید رنگ مشخص می‌شود، افزود: حاشیه برگ‌های دندانه‌دار است که انتهای دندانه‌ها به خارهای زرد ختم می‌شود.

مشاور پژوهشی رئیس جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی در حوزه گیاهان داروئی، تصریح کرد: این گیاه در مناطق مختلف ایران کاشته می‌شود و به صورت خودرو در کرندغرب، بوشهر، کازرون، برازجان، گرگان، گنبد، مازندران، کلاردشت، آذربایجان، لرستان و خوزستان دیده می‌شود.

پویان با اشاره به اینکه برگ، گل، دانه و در برخی موارد ریشه آن مورد استفاده است، تاکید کرد: در شیمی گیاه ماده‌ای به نام تیرامین گزارش شده که ماده‌ای مشابه هرمن آدرنالین است و این ماده بیشتر در دانه آن وجود دارد و خاصیت بند آوردن خونریزی دارد.

این گیاه، دشمن بیماری‌های کبدی است+تصویر

وی با اشاره به خواص دارویی و درمانی این گیاه، افزود: مصرف دانه آن به صورت دم کرده یا تنطور باعث بند آوردن خونریزی می‌شود و ریشه، برگ و گل آن اشتهاآور، مقوی و تب‌بر بوده و در بیماری‌های کبدی و طحال، یبوست، سنگ صفرا، درد نیمه‌سر و ناراحتی‌های کیسه صفرا کاربرد دارد.

مشاور پژوهشی رئیس جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی در حوزه گیاهان داروئی، با اشاره به میزان و نحوه مصرف گفت: در عصاره الکلی0/2 تا 0/3 گرم در روز و مقدار خوراک دانه آن 2 گرم در روز است و برای تهیه دم کرده برگ و گل از 20 گرم گیاه خشک در 1 لیتر آب یا یک قاشق مرباخوری در نصف لیوان آب جوش استفاده می‌شود.

پویان خاطرنشان کرد: مصرف عصاره الکلی حتما با مقدار مشخص شده باید صورت گیرد، مصرف بیش ازحد ممکن است باعث افزایش فشار خون شود.

وی یادآور شد: افرادی که از داروهای ضد افسردگی استفاده می‌کنند نباید به طور هم زمان از این گیاه استفاده نمایند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Canada
|
۰۸:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۹
1
8
خوبست اسم علمي و انگليسي اين گل را برأي رفرانس بهتر در گزارش ها أورد
حسنی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۱
1
4
در بوشهر به این گیاه خودرو " کنگر " می گویند و البته فقط از ثمر آن که مغز سفیدی است و بعد از کندن خار روی ان به صورت خام یا پخته استفاده می کنند
نرجس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۳
1
0
دراستان اردبیل شهرستان پارسابادمغان به این گیاه درزبان محلی گانگال ودراذربایجان شرقی هم کنگرمی گویندالبته قدکنگرهای اذربایجان کوتاه ولی مال پارسابادمغان حود60سانتیمترمی شودومردم انجابصورت خام ان رامصرف می کنندولی درتبریزخورشت ان رادرست می کنند
ناشناس
|
-
|
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۴
0
4
این گل گیاهی پر خار به نام کرکول در زبا کردی ایلامی می باشد و منطقه ما زیاد از این گیاه دارد اسم ان کنگر نیست کنگر چیز دیگه است درسته خار دارد گیاه کنگر ولی گل آن مثل توپ گرد و پر خار است
پاسخ ها
ایرانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۴
احسنت این کنگر نیست کرکول درسته.
مرضیه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۴
0
0
این گیاه درکازرون فارس به نام خارتپلک معروف هست ازدانه ها ومغز سفید داخل ان برای خوردن استفاده می کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۴
0
0
بیایید قدر ،گیاهان شفابخش رابیشتر درزمانی در طبیعت وتفریح هستیم بدانیم شاید انسان بیماری با این گیاهان دارویی شفایابد، وسلام،
علي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۴
0
0
در مازندران منطقه لفور - گردنسر به این گیاه خودرو " کنگل " می گویند و البته فقط از ثمر آن که مغز سفیدی است و بعد از کندن خار روی ان به صورت خام یا پخته استفاده می کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۴
1
0
این گیاه تا وقتی تازه است وبرگ های ان ظریف است وهنوز ساقه نداده برگهای نورسته را با قسمت انتهائی برگها که از زمین بیرون نزده را میکنند واین میشود کنگر ! وقابل استفاده در خورشت , ساقه انرا هم میشود پوست گرفت و به صورت خام خورد ! البته کمی شیرین ولزج است .
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین