آفتابنیوز : 2002 12 و 13 دسامبر: عکس هاي ماهواره اي که از تلويزيون هاي آمريکا پخش شد، توجه اذهان بين المللي را درخصوص دو سايت هسته اي ايران [يکي در اراک و ديگري در نطنز] جلب کرد.
2003 9 فوريه: محمد خاتمي، رييس جمهور وقت، اعلام مي کند که کشورش سوخت اتمي توليد خواهد کرد تا در آينده بتواند در مراکز اتمي غيرنظامي خود استفاده کند.
21 فوريه: محمد البرادعي، رييس آژانس اتمي، به منظور اطمينان حاصل کردن از ماهيت غيرنظامي برنامه اتمي ايران، از تهران ديدار مي کند. [آغاز بازرسي هاي آژانس اتمي]
19 ژوئن: آژانس اتمي از ايران مي خواهد تا پروتکلي را به پيمان منع گسترش اتمي بيفزايد، مبني بر اينکه برنامه اتمي خود را در کشوري انجام دهد که نظارت آژانس بر آن بيشتر است.
26 اوت: گزارشي از آژانس اتمي حاکي از آن است که اثراتي از اورانيوم غني شده به ميزاني که بسيار بالاتر از مصارف غيرنظامي بوده، مشاهده شده است.
12 سپتامبر: آژانس اتمي تا آخر ماه اکتبر به ايران فرصت مي دهد تا ثابت کند که در حال دستيابي به سلاح اتمي نيست.
21 اکتبر: به دنبال سفر همزمان سه وزير امور خارجه انگلستان، فرانسه و آلمان به ايران، که براي اولين بار در تاريخ اين کشور انجام گرفت، جمهوري اسلامي کليه خواسته هاي آژانس اتمي را مي پذيرد: همکاري کامل و تمام عيار با آژانس، نظارت شديد آژانس بر تأسيسات هسته اي، متوقف نمودن فعاليت هاي غني سازي اورانيوم و متعهد شدن نسبت به امضاي پروتکل اضافه شده به پيمان منع گسترش اتمي.
10 نوامبر: گزارش ديگري از آژانس حاکي از آن است که در حال حاضر هيچ گونه مدرکي دال بر ساخت سلاح اتمي توسط ايران وجود ندارد. ايالات متحده اين نتيجه گيري را نادرست اعلام مي کند.
18 دسامبر: دولت تهران پروتکل اضافه شده به پيمان منع گسترش اتمي را در وين به امضا مي رساند.
2004 4 آوريل: مقامات ايراني منکر داشتن تأسيسات اتمي مخفي مي شوند و اظهار مي دارند که راه اندازي سايت تبديل اورانيوم اصفهان به صورت آزمايشي، تعهدات ايران را نسبت به پيمان عدم گسترش اتمي نقض نمي کند.
1 ژوئن: آژانس اتمي بار ديگر تأکيد مي کند که نشانه هاي جديدي از اورانيوم غني شده به ميزان بسيار بالا را کشف کرده است.
18 ژوئن: آژانس اتمي، متني را تصويب مي کند که طي آن قصورات و اهمال کاري هاي ايران را به شدت مورد انتقاد قرار مي دهد.
18 سپتامبر: اين آژانس مجدداً خواستار توقف کليه فعاليت هاي مربوط به غني سازي اورانيوم مي شود.
21 سپتامبر: ايران اعلام مي کند که تبديل 37 تن سنگ معدن اورانيوم را آغاز کرده است.
15 نوامبر: طي توافق نامه پاريس، ايران موافقت مي کند تا کليه فعاليت هاي غني سازي خود را متوقف کند و در عوض از اروپايي ها قول همکاري در زمينه هاي اتمي، بازرگاني و سياسي را مي گيرد.
22 نوامبر: عمليات متوقف سازي کليه فعاليت ها اجرا مي شود.
30 نوامبر: ايران اعلام مي کند که فعاليت هاي غني سازي مدت داري را آغاز خواهد کرد و هرگز از آن منصرف نخواهد شد.
13 دسامبر: آغاز مذاکرات رسمي با سه قدرت اروپايي.
2005 13 فوريه: ايران انصراف از ساخت رآکتور آب سنگين را که صرفاً مصارف نظامي دارد، نمي پذيرد و اين در حالي است که اروپا پيشنهاد ساخت يک رآکتور آب سبک را به تهران داده بود.
30 آوريل: ايران اعلام مي کند که ظرف چند روز آينده تبديل اورانيوم را در سايت اصفهان از سر خواهد گرفت.
11 مه: اروپايي ها به ايران اخطار مي دهند که در صورت انجام اين کار، مذاکرات پايان خواهند يافت و توني بلر، نخست وزير انگلستان تهديد مي کند که در صورت انجام اين کار، پرونده ايران به شوراي امنيت ارسال خواهد شد.
19 مه: تهران اطلاع مي دهد که تصميم خود را عوض نخواهد کرد.
25 مه: مقامات ايراني قبول مي کنند که قبل از اتخاذ هر تصميمي، تا ماه اوت به اروپا فرصت دهند تا پيشنهاد همکاري خود را به طور مفصل و جزء به جزء به ايران تسليم کند.
1 اوت: ايران به اطلاع آژانس اتمي مي رساند که تصميم دارد سايت اصفهان را مجدداً راه اندازي کند و طي همان روز تدارکات لازم براي اين کار را مي بيند.
4 اوت: اروپايي ها از آژانس اتمي مي خواهند تا فوراً فراخواني براي ايران ارسال کند.
5 اوت: ايران پيشنهاد 34 صفحه اي اروپا را غيرقابل قبول و توهين آميز دانسته و آن را نمي پذيرد. اروپا در اين پيشنهاد همچنين مخالفت خود را با فعاليت هاي غني سازي ايران اعلام داشته بود.
8 اوت: ايران تبديل اورانيوم را در اصفهان ازسر مي گيرد.
24 سپتامبر: شوراي حکام آژانس اتمي حکمي را به تصويب مي رساند که طي آن از ايران مي خواهد به ميز مذاکره باز گردد.
25 سپتامبر: ايران حکم شوراي حکام را رد مي کند و مفاد اين حکم را سياسي، غير منطقي و غير قانوني تلقي مي کند.
27 سپتامبر: تهران در پاسخ به حکم تصويب شده توسط شوراي حکام، تهديد مي کند که در صورت ارسال پرونده به شوراي امنيت، فعاليت هاي غني سازي خود را آغاز خواهد کرد.
7 اکتبر: جايزه نوبل در صلح به دليل فعاليت هاي بي شائبه آژانس اتمي در زمينه منع گسترش سلاح هاي اتمي، به اين آژانس و محمد البرادعي، رييس آن که اصليت مصري دارد، اهدا مي شود.
16 اکتبر: ايران تأکيد مي کند که حاضر نيست فعاليت هاي جديد هسته اي خود را متوقف سازد.
26 اکتبر: محمود احمدي نژاد اظهار مي دارد که اسراييل بايد از صفحه روزگار محو شود.
27 اکتبر: اسراييل نيز اظهار مي دارد که ايران در سازمان ملل جايي ندارد.
2 نوامبر: تهران موافقت مي کند تا بازرسان اتمي سازمان ملل از يکي از سايت هاي اصلي ايران بازديد کنند.
18 نوامبر: در گزارشي از آژانس اتمي آمده که ايران کماکان مخالف اين است تا بازرسان آژانس اتمي از چندين سايت نظامي و درعين حال حياتي بازديد به عمل آورند.
14 دسامبر: احمدي نژاد اعلام مي کند که کشتار يهوديان در اروپا افسانه اي است که اروپايي ها ساخته اند تا دولتي يهود در قلب جهان اسلام به وجود آورند. همان روز جورج بوش نيز از ايران به عنوان خطري جدي ياد مي کند و مي گويد که جمهوري اسلامي يکي از کشورهاي "محور شرارت" بوده که همواره از تروريسم حمايت کرده و اکنون نيز در پي تجهيز خود به سلاح هاي اتمي است.
16 دسامبر: اتحاديه اروپا تحريم ها و مجازات هايي را به ايران گوشزد مي کند.
25 دسامبر: ايران يادآور مي شود که پيشنهاد مسکو مبني بر دنبال کردن فعاليت هاي غني سازي در خاک روسيه را رد کرده است.
2006
3 ژانويه: ايران اعلام مي کند که تا چند روز آينده فعاليت هاي پژوهشي خود را در زمينه سوخت اتمي ازسر مي گيرد.
4 ژانويه: مذاکره کننده ايراني خاطر نشان مي سازد که هيچ بحثي در خصوص ازسرگيري پژوهش هاي اتمي قابل قبول نيست.