آفتابنیوز : بعد از مرگ عرفات و به قدرت رسیدن محمود عباس, اقداماتی از قبیل محدود کردن گروههای شبه نظامی فلسطینی از طرف محمود عباس و عقب نشینی متقابل نیروهای اسرائیلی از نوار غزه موجب شد تا روند مذاکرات صلح از سر گرفته شود ولی متاسفانه سکته مغزی شارون در هفته گذشته باعث به خطر افتادن مجدد روند مذاکرات صلح میان فلسطین و اسرائیل گردیده است.
با توجه به اخباری که در خصوص وضعیت جسمانی شارون منتشر گردیده به نظر نمی رسد که او بتواند مجددا قدرت را در اسرائیل به دست گرفته و روند مذاکرات صلح را همچنان پایدار نگه دارد , همین مسئله سبب شده لابی های صهیونیستی از هم اکنون در خصوص آینده مذاکرات رایزنی های متفاوتی بکنند.
پنج سال پیش و قبل از به قدرت رسیدن شارون مهمترین سوالی که ذهن هر شخص آگاهی را در فلسطین و اسرائیل به خود مشغول کرده بود این بود که آیا با به قدرت رسیدن شخصی مثل شارون که به بولدوزر شهرت یافته بود آیا می توان به صلح میان اسرائیل و فلسطین امیدوار بود یا خیر؟ اما این روزها مهمترین سوال این است که آیا می توان به صلح بدون شارون امیدوار بود؟
آریل شارون و محمود عباس جانشین عرفات با حمایت های آمریکا و جامعه جهانی در حال حرکت به سوی از سر گیری دور جدیدی از مذاکرات صلح بودند که نتیجه این مذاکرات در صورت پایدار بودن آن روشن به نظر می رسید چرا که شارون بعلت سابق سخت و ظالمانه ای که از خود برای مردم فلسطین به جای گذارده بود به راحتی از محمود عباس امتیاز می گرفت و از طرف دیگر به مردم اسرائیل می گفت که در صورتی که مقداری از کرانه باختری را به فلسطینی ها باز پس ندهند وی نمی تواند امنیت اسرائیل را تضمین کند که این کار وی مشابه سفر نیکسون به چین که باعث گشایش روابط دو کشور گردید از طرفی به پیش برد روند مذاکرات صلح در منطقه کمک کرد و از طرف دیگر باعث گردید که عقب نشینی اسرائیل از نوار غزه حالتی آبرومندانه داشته باشد, با این وجود سوال اصلی در حال حاضر این است که آیا جانشینان او نیز قادر خواهند بود دست به چنین کاری زده و ضمن ادامه مذاکرات صلح موقعیت اسرائیل را نیز حفظ کنند؟
شارون و گروه میانه روی وی "کادیما" امیدوار بودند بتوانند در انتخابات ماه مارس مجددا در انتخابات پیروز شوند اما غیبت وی در این انتخابات باعث حضور گروههای تندروی اسرائیلی و رادیکالها در انتخابات و قدرتمند تر شدن گروههای مخالف صلح با فلسطین خواهد گردید.
آمریکا در چند دهه اخیر بارها به سیاستمداران اسرائیلی گوشزد کرده بود که اسرائیل در صورتی به صلح پایدار خواهد رسید که فضای بیشتری در اختیار فلسطینی ها قرار داده و به آنها در خصوص داشتن یک اقتصاد پویا تضمین بدهد, مسئله ای که شارون در این سالها بدرستی آنرا درک کرده بود و در همین خصوص نیز اقدامات بزرگی نظیر عقب نشینی از نوار غزه را انجام داد.
در نهایت اینطور می توان نتیجه گیری نمود که اگر طرف های اسرائیلی و فلسطینی بخواهند درسی از تاریخ سالها مذاکره و کشمکش های سیاسی بگیرند این است که رسیدن به صلح بدون وجود رهبران شجاعی که بتوانند اعتماد مردم را جلب کنند هرگز به نتیجه نخواهند رسید.