کد خبر: ۳۶۳۹۵
تاریخ انتشار : ۱۹ دی ۱۳۸۴ - ۱۴:۴۵
در جمع سران مجمع استانداران

خاتمی:چرا اسلامیت و جمهوریت را در برابر هم قرار می دهید؟

آفتاب‌‌نیوز : به گزارش روابط عمومی مجمع استانداران، در اين ملاقات كه در ادامه‌ي برنامه‌هاي هيات رييسه‌ي مجمع استانداران مبني بر ملاقات و گفت‌وگو با مسوولان فعلي و سابق كشور از جمله مسوولان قواي سه گانه و وزراي كشور قبلي و فعلي صورت ‌گرفت، ابتدا علي‌اكبر رحماني، رييس مجمع، گزارشي از سابقه، روند شكل‌گيري، اركان و اهداف اين مجمع ارايه كرد و در ادامه آقايان رسولي و تولايي نيز نكاتي را در خصوص توانمندي‌هاي مديريتي، علمي، تخصصي و تجارب اعضاي مجمع مطرح كردند.

در ادامه سيد محمد خاتمي طي سخناني گفت: من هميشه دغدغه خاطر مديريت كشور را داشته‌ام. مديريت كشور جزء مهم سرمايه اجتماعي كشور است. امروز در دنيا مساله‌اي به عنوان سرمايه‌ي اجتماعي اهميت ويژه‌اي پيدا كرده و محور و مدار آن نيروي انساني است. من در دولت آقاي مهندس موسوي، طرحي ارايه كردم كه مديران ارشد نظام بعد از فراغت از كار در يك تشكيلات قانوني به عنوان مشاوران عالي نظام فعاليت كنند، در دنيا هم همين‌طور است. در دوره‌ي مسووليت خويش جلساتي را با وزرا، معاونان، نخست‌وزير و رييس‌جمهور تشكيل دادم كه خيلي هم مفيد و از همه جريان‌ها هم بودند، اساس‌نامه‌اي هم براي آن درست كرديم.

وي با بيان اين‌كه مقام معظم رهبري اهتمام ويژه‌اي به مديران داشته و دارند، اظهار داشت: من براي استانداران جايگاه ويژه‌اي قائل هستم. استانداران حلقه‌هاي واسط محكم يك نظام منسجم اجتماعي هستند، رييس‌جمهور منطقه هستند و نقطه‌ي اتصال دولت و نظام با مردم‌اند، هم‌چنين به دليل ارتباطي كه با مردم دارند، در عين كلان‌نگري واقع‌بين هستند.

خاتمي گفت: بنابراين فكركردن به اين‌كه تجارب استانداران يك جا جمع شود، فكر خوبي است. من به دنبال توسعه‌ي اختيارات استانداران و معتقد بودم كه كشور را به ده منطقه تقسيم كنيم و يك وزير منطقه براي هر يك داشته باشيم كه در دولت هم شركت كنند و هر منطقه چند استان را شامل بشود.

رييس‌جمهور سابق كشورمان ادامه داد: من از اول از تشكيل مجمع استانداران استقبال كردم. همه تجربه‌ها در اين جا جمع شده و خط سياسي خاصي هم نيست، همه هستند. معتقدم امروز بسياري از دانشمندان كشور جزء شما هستند و نظام بايد از اين كار استقبال كند. هم‌چنين اگر بتوانيم اين مجموعه را به جمع مديران ارشد تبديل كنيم، خيلي بهتر است. وجه مشترك همه اين‌ها اين است كه هم تجربه دارند، هم تخصص و هم مي‌خواهند به كشور و مردم خدمت كنند. البته تجربه اين‌ها فقط در استانداري نيست، بسياري از اعضاي مجمع علاوه بر استانداري در مسووليت‌هاي مختلف ديگر هم تجربه دارند.

خاتمي گفت: مساله‌ي ديگري كه بايد اشاره كرد، مساله‌ي مشاركت است. يك وقت تعارف مي‌كنيم و مي‌گوييم مشاركت و يك وقت هم به لحاظ ارزش‌هاي ديني و به لحاظ ضرورت زماني به مشاركت نياز داريم، امروز ديگر نمي‌شود حكومتي باشد كه فقط فرمان صادر كند. ما نقش مردم را پذيرفته‌ايم. اين مساله اسلاميت و جمهوريت چرا بايد در برابر هم باشد. در قانون اساسي همه امور بايد با راي مردم باشد؛ حتي رهبري هم به نحوي منتخب مردم است. وقتي پذيرفته‌ايم كه بايد مشاركت باشد، نبايد مشاركت را فقط در راي دادن خلاصه كنيم. بايد براي مشاركت فكر كرد. من معتقدم مساله مشاركت مردم يك اصل است. يك نمونه ممتاز مشاركت مردمي، اجراي قانون شوراها بود كه رهبري هم پشتيباني كردند. بعضي‌ها نمي‌خواستند و مي‌گفتند سري كه درد نمي‌كند چرا دستمال ببنديم؟ اما اين مساله اجرا شد و امروز من خوشحالم كه شوراها موفق بوده‌اند. سر و كار داشتن توده‌وار با مردم مشاركت نيست. 

وی افزود:براي مشاركت بايد سازماندهي كرد و جايي كه مي‌تواند براي مشاركت ساز و كار پيدا كند، از جمله همين مجمع است. اين مجمع در عين ارتباط با نظام به تقويت، اصلاح و نقد آن هم مي‌پردازد. نه از موضع يك حزب بلكه از موضع مديران و بايد برود به سوي تدوين يك مدل. تاكنون در همه دوره‌ها شعارهاي قشنگي داده شد و مي‌شود اما مدل نداريم. شعار كه مدل نيست. اگر بتوانيم تجربه و علم را كه در اين مجمع وجود دارد به‌كار بگيريم، مي‌توانيم مدل بسازيم.

وي ادامه داد: امروز اگر من به خارج مي‌روم و از اسلامي مي‌گويم كه مردم در آن نقش دارند، بايد پشتوانه‌اش يك مدل باشد و در امور كشور خود عرضه مدل سبب استقبال مردم مي‌شود. اميدواريم اين مجمع منشاء خير و بركت باشد و دولت و نظام بايد كمك كنند. البته وقتي كمك مي‌كنند به اين معني نيست كه ابزار دولت باشيد. اين مجمع رنگ و بوي سياسي هم ندارد و مي‌تواند در همه عرصه‌ها توليد فكر كند و فعال باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین