آفتابنیوز : در همین رابطه خواستار مقابله با ایران هسته ای شده است. تلاشی آمریکا بیشتر معطوف به این نکته بوده که نشان دهد ایران خطری برای امنیت جهانی است و تهدیدات ایران در سطح منطقه ای در درجه دوم اهمیت قرار دارد. عدم موفقیت آمریکا در تصویر کردن ایران به عنوان تهدیدی علیه امنیت بین المللی تا حد زیادی ناشی از این واقعیت است که قدرتمند تر شدن ایران، بیشتر از همه قدرت های دیگر، منافع آمریکا را در خاورمیانه تهدید کرده و مانع یکجانبه گرایی تمام عیار آمریکا در خاورمیانه می شود. با این حال مقامات و رهبران آمریکا تمایلی به گسترش بحث منافع آمریکا در منطقه ندارند و آن را تضعیف کننده همراهی سایر قدرت های بزرگ با این کشور می دانند. از همین رو استراتژی آمریکا در سطح منطقه چندان وارد فضای عمومی کشورهای مختلف و نیز فضای مجازی رسانه های جهانی نشده است. بی میلی آمریکا در تأکید به استراتژی منطقه ای خود برای مقابله با توان هسته ای ایران ناشی از چند مسأله است:
1- این باور عمومی در سطح منطقه وجود دارد که اصلی ترین دلیل مخالفت آمریکا با توان هسته ای ایران، فشارهای اسرائیل و دشمنی میان ایران و اسرائیل است و نه ترس آمریکا از هسته ای شدن ایران. اگر آمریکا، ایران هسته ای را تهدیدی برای امنیت بین المللی می داند، چرا در زمان رژیم پهلوی چنین دیدگاهی وجود نداشت. بنابراین می توان نتیجه گرفت آمریکا در برخوردهای خود با موضوعی چون توان هسته ای، از استانداردهای دو گانه برخورد با کشورها تبعیت می کند.
2- تأکید بیش از حد بر تهدید ایران در سطح منطقه ای باعث خواهد شد کشورهای منطقه به فکر اتکاء به خود بوده و از وابستگی امنیتی به آمریکا بکاهند در نتیجه این مسأله سبب کاهش نفوذ آمریکا در منطقه خواهد شد.
3- در سطح منطقه ای و مخصوصا در جهان عرب، اسرائیل یک دولت فاقد مشروعیت شناخته می شود. لذا افزایش تهدیدات اسرائیل علیه ایران و همراهی آمریکا با این کشور باعث نگرانی اعراب و عدم همراهی آنان در اعمال فشار علیه ایران می شود. از همین رو آمریکایی ها از وارد کردن اسرائیل در بحران هسته ای ایران و بزرگنمایی نقش اسرائیل به شدت اجتناب می کنند.
4- تأکید بیش از حد بر مسایل منطقه ای در استراتژی کلان آمریکا، باعث عیان تر شدن این واقعیت می شود که آمریکا بیشتر از آن که نگران امنیت بین المللی باشد نگران منافع خود در منطقه نفت خیز خاورمیانه است. نتیجه این امر، عدم همراهی بیشتر قدرت های بزرگ با آمریکا در پرونده هسته ای ایران است. آمریکا با این ادعا حداقلی از اجماع در میان قدرت های بزرگ را ایجاد کرده با این نگاه که توان هسته ای ایران تهدیدی علی منافع مشترک قدرت های بزرگ است.
5- بهره گیری از روابط دو جانبه در اعمال فشار به ایران مفیدتر از تأکید بر شکل گیری یک اجماع منطقه ای در مورد تهدید ایران است. جدای از مشکلات موجود در دستیابی به چنین اجماعی، آمریکا نمی خواهد از این طریق اهمیت سطح منطقه ای و منافع منطقه ای خود را علنی و آشکار سازد.