آفتابنیوز : به گزارش ایرنا، محمد غراوی روز سه شنبه در همایش بین المللی حمل و نقل و ترانزیت منطقه ویژه اقتصادی سرخس افزود: اقدامات جدی و عملیاتی در حوزه حمل و نقل بین المللی ویژه ترانزیت از سال 1392 و در دولت تدبیر و امید آغاز شد.
وی اظهار کرد: در سال 1393 درآمد کشور در بخش ترانزیت و حمل و نقل بین المللی ریلی چهار هزار و 230 میلیارد ریال بود که این رقم در سال گذشته به چهار هزار و 800 میلیارد ریال افزایش یافت.
وی گفت: این در حالی است که درآمد حاصل از حمل و نقل ریلی در داخل کشور در سال 1393 حدود پنج هزار و 820 میلیارد ریال بود.
رئیس کمیته ترانزیت راه آهن کشور با بیان اینکه درآمد حاصل از یک تن حمل و نقل بین المللی معادل درآمد حاصل از سه تن حمل و نقل داخلی است افزود: این مساله نشان می دهد که اهمیت ترانزیت بین المللی کالا از نظر درآمد بسیار ویژه و خاص است.
وی اظهار کرد: سهم حمل و نقل ریلی در ترانزیت کل کشور در سال 1376 بیشترین رقم و معادل 33 درصد بود که به کمترین رقم در سال 1392 یعنی به چهار درصد رسید اما در سال گذشته این سهم به 12.3 درصد افزایش یافت.
وی گفت: تیم جدید راه آهن کشور با تشکیل کمیته ترانزیت ریلی در جهت تحقق اهداف و راهبردهای توسعه ترانزیت ریلی آثار خوبی از خود بجا گذاشته است که نخستین اقدام تدوین سیاست های ترانزیت ریلی کشور و اجرای آنهاست.
غراوی افزود: این تیم، مطالعات بسیار دقیق و جامعی را در ارتباط با بازار و شناسایی چشمه های بار انجام داده است.
وی ادامه داد: همچنین مطالعات خوب و دقیقی در ارتباط با کریدورهای بین المللی، منطقه خاورمیانه و کریدورهایی که از کشور جمهوری اسلامی ایران می گذرد، انجام گرفته و ظرفیتهای آنها شناسایی شده است.
وی اظهار کرد: با نهایی شدن نتیجه این مطالعات گام بلندی در مسیر توسعه ترانزیت ریلی برداشته می شود.
رئیس کمیته ترانزیت راه آهن کشور گفت: برای گسترش و توسعه ترانزیت، اقدامات موثری در زمینه ایجاد انگیزه برای صاحبان کالا در دست انجام است که در این راستا رفع گلوگاه هایی که برای صاحبان کالاها در ترانزیت وجود دارد مد نظر قرار گرفته است.
وی افزود: از آنجا که هزینه تمام شده کالا برای صاحبان کالاها مهم است، تیم راه آهن کشور اقدام به شناسایی بازارهای منطقه و رصد و بررسی تعرفه های کالاهای ترانزیتی کشورها نموده است.
وی اظهار کرد: براساس بررسی انجام گرفته، ضریبی که ایران برای کالاهای ترانزیتی در نظر می گیرد از سایر کشورهای منطقه کمتر است.
رئیس کمیته ترانزیت راه آهن کشور با بیان این که به منظور ایجاد انگیزه برای صاحبان کالا و توسعه ترانزیت در کشور، تخفیف های ویژه ای از سوی ایران در تعرفه ترانزیت اعمال می شود،افزود: 30 درصد تخفیف در ترانزیت پنبه، 35 درصد تخفیف در ترانزیت گوگرد و 30 درصد تخفیف در ترانزیت کود از جمله آنها است.
وی افزود: از سوی ایران برای تمام کالاهایی که از مبادی ورودی اینچه برون، سرخس و امیرآباد به سوی رازی یا بالعکس ترانزیت می شوند، تخفیف 50 درصدی اعمال می شود.
وی ادامه داد: با اعمال تخفیف های مزبور در دولت تدبیر و امید عملکرد قابل توجهی را در حوزه ترانزیت کالا در تاریخ صنعت ریلی کشور به ثبت رساندیم.
غراوی اظهار کرد: 85 درصد ترانزیت ریلی کالا در سال گذشته مربوط به مرز سرخس، پنج درصد مربوط به بندر عباس به سرخس و 10 درصد مربوط به کریدرو شرق به غرب بود.
وی گفت: با توجه به سهم قابل توجه سرخس در ترانزیت ریلی، راه آهن این منطقه مرزی و توسعه آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی افزود: موقعیت خاص و راهبردی جمهوری اسلامی ایران که در شاهراه ترانزیتی شرق به غرب و شمال به جنوب قرار گرفته، موقعیت ژئوپلیتیک و دسترسی به آبهای آزاد که مرکز ثقل ذخایر نفتی و گازی و کشورهای تجاری به شمار می رود، اهمیت صنعت ریلی کشور را دوچندان کرده است.
همایش حمل و نقل و ترانزیت منطقه ویژه اقتصادی سرخس با حضور مسئولان استانی و کشوری و نمایندگان و تجار برخی کشورهای آسیای میانه مدت یک روز در این منطقه ویژه اقتصادی برگزار شد.
مجلس جدید قیمت ارز خارجی باید بر اساس و پایه جیب مردم تنظیم کند
مجلس جدید تمام هم و غمش به فکر ارزش پول ملی باشد
دیگر چه بهانه ای وجود دارد این سیاست مداروارد و خارج میشه درها بازشدند