آفتابنیوز : دکتر مهدی رخصت یزدی فوق تخصص چشم در خصوص بیماری های چشمی می گوید: بیماری های چشمی گذشته از ارثی و فامیلی بستگی به درجات و نوع شغل فرد هم تاثیر گذار است مثلا سردرد یکی از علل بیمارانی است که دچار عیوب انکساری و آستیگمات، دوربین و یا نزدیک بینی می شود . بیماری آب سیاه با بالا رفتن فشار چشم و یا بیماریهای انحرافی چشمی نهفته و خستگی چشم همه در سردرد تاثیر گذار است.
به گزارش آفتاب، این فوق تخصص سکته یا فلج صورت را یکی از اشکالات چشم اشاره کرد و گفت: چون پلک عضوی از صورت است و بعد از فلج شدن باز و بی حرکت می ماند لذا برای مصون ماندن از هر گونه عفونت و سوراخ شدن قرنیه حتما باید توسط متخصص چشم پلک بهم دوخته یا چسبانده شود.
رخصت یزدی به روش های درمان بیماری های چشمی اشاره و تصریح می کند:
هر بیماری راه درمان خاص خودش را دارد مثلا آب مروارید در ابتدای دید کم با عینک اصلاح می شود تا به مرحله ای برسد که عینک هم جواب ندهد آنگاه نیاز به جراحی دارد. ولی در آب سیاه باید از داروهای مختلف استفاده شود. ابتدا از یک دارو برای فشار چشم شروع تا به مراحل سه دارویی برسد در این زمان اگر دارو جواب نداد و همچنان فشار چشم بالا باشد آنوقت نیاز به جراحی دارد. ولی کسانی که یک یا دو چشمشان آب مروارید مادرزادی دارند باید ابتدا به ساکن جراحی شوند. التهابات داخل چشم هم که به آن یووئیت (Uveitis) گفته می شود اختلالاتی است که اگر به دارو جواب ندهند نیاز به جراحی دارند.
وی به علائم دوبینی و تاری چشم اشاره کرد و گفت: دوبینی دلایل مختلفی دارد. هر بیماری دچار اختلالات عضلانی و عصبی چشم شود می تواند دوبینی و یا تاری چشم داشته باشد. مثلا انحراف در اثر ضربه، بیماریهای ویروسی در اثر ام اس و بیماریهای عصبی و حتی تومورهای مغزی هیپوفیز یا تومور لوب فونتال، سکته های مغزی و سرطانهای تاثیر گذار مثل سرطان پستان و تومورهایی که متاستاژ می دهند یا دیابت و هر چیزی که باعث اختلال و آسیب به عضلات و اعصاب چشم وارد کند می تواند باعث دوبینی و تاری چشم شود.
وی در خصوص تفاوت آب سیاه و آب مروارید افزود: آب سیاه فشار چشم را بالا می برد ولی در آب مروارید هسته عدسی چشم سیاه می شود.
این متخصص به بیماران توصیه کرد:مراقبت از چشم باید از دوران کودکی انجام شود به عنوان مثال چنانچه مادر یا پدری در چشمان فرزند خردسال خود لکه ای سفید را مشاهده کردند باید حتما به چشم پزشک مراجعه کنند یا اگر کودکی در برابر روشن و خاموش شدن لامپ اتاق واکنش نشان نمی دهد باید توسط چشم پزشک معاینه شود. تنبلی چشم کودک نیز از بیماریهایی است که باید در سنین 6 تا 9 سالگی مورد مداوا قرار گیرد در غیر این صورت درمان آنها به سختی انجام خواهد شد.
منبع: جامجمآنلاین