کد خبر: ۳۷۴۲۵۸
تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۶

ماه رمضان، کاهش وزن یا اضافه وزن؟

مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان، تک وعده‌ای یا دو وعده‌ای بودن تغذیه را مهمترین عادت غلط غذایی در ماه رمضان برشمرد.
آفتاب‌‌نیوز : مهنوش صاحبدل اظهار کرد: یکی از نشانه‌های روزه‌داری صحیح، کاهش چربی‌های غیرقابل دسترس بدن و جایگزینی چربی‌های تازه و سالم به جای آن است که در فرد با وزن طبیعی یا کاهش وزن انتظار تغییرات خاصی در وزن نداریم ولی در افراد دارای اضافه وزن و چاقی، انتظار کاهش وزن داریم.

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: ماه مبارک رمضان ماه تقرب به پروردگار است مسلما حکمت این ماه این است که علاوه بر برکات معنوی و نزدیکتر شدن به خداوند از لحاظ جسمانی نیز سالمتر شویم، اما آیا به راستی چنین می شود؟

صاحبدل افزود: متاسفانه با عادات غلط غذایی امروزه ما، نه تنها از وزن روزه‌داران طی ماه مبارک کاسته نمی‌شود بلکه افزوده هم می‌شود.

وی گفت: مهمترین عادت غلط غذایی در ماه رمضان، تک وعده‌ای یا حداکثر دو وعده‌ای بودن تغذیه افراد است. بسیاری از افراد در ماه رمضان فقط وعده افطار را مصرف می‌کنند و به قول خودشان افطار به افطار غذا می‌خورند یا اینکه در نهایت یک وعده آخر شب را به جای سحری مصرف می‌کنند، ولی نمی‌دانند که چه ظلمی در حق خود و سیستم گوارشی و جسم و روح خود می‌کنند.

مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان اظهار کرد: یکی دیگر از عادات غلط، مصرف بی‌رویه شیرینی‌ها به ویژه زولبیا و بامیه در ماه رمضان است. در متون علمی و مذهبی توصیه به مصرف شیرینی در زمان افطار می‌شود ولی نه به میزان زیاد. دیگر این‌که همراه غذا مقدار زیادی آب و مایعات به ویژه نوشابه‌های گازدار که کالری بسیار بالایی دارند و فقط چاق‌کننده هستند، مصرف می‌شود.

وی عنوان کرد: از دیگر عادات غلط، مصرف زیاد غذاهای چرب و سرخ کرده است. اغلب افراد به ویژه نسل جوان تمایل زیادی به مصرف غذاهای آماده یا فست‌فودها دارند و حتی در ماه رمضان هم در مصرف این غذاها افراط می‌کنند، اگر هم بخواهند غذای خانگی تهیه و مصرف کنند باز بیشتر از غذاهای چرب و سرخ کرده استفاده می‌کنند.

صاحبدل تصریح کرد: در فاصله افطار تا سحر باید تعداد وعده‌های غذایی زیاد ولی با حجم کم داشته باشیم. داشتن یک وعده افطار مختصر شامل مایعات گرم و 2تا 3 عدد خرما یا سایر شیرینی‌های طبیعی، به فاصله نیم تا یک ساعت بعد شامی مشابه شام ایام معمولی سال، مصرف آب و مایعات حدود 8 تا 10 لیوان در فاصله شام تا سحر و نه همراه غذا توصیه می‌شود.

وی گفت: برای تامین مایعات بدن مصرف آب، شربت خانگی کم‌شیرین تهیه شده از عرقیات گیاهی، دوغ کم‌نمک بدون گاز و آب‌میوه‌های تازه طبیعی توصیه می‌شود. در آخر شب نیز مصرف یک میان وعده شامل میوه‌ها به مقدار مناسب توصیه می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین