ردیف | ماده خوراکی | شایعات | تایید یا تکذیب | پاسخ و پیگیری مسئولان |
1 | سوسیس و کالباس | استفاده از تاج خروس در تهیه | تایید و تکذیب | بهروز جنت مدیرکل نظارت و ارزیابی فراوردههای غذایی سازمان غذا و دارو: ممکن است از بافتهای غیر مجاز به شکل نازک در سوسیس و کالباسی که در واحدها و مراکز زیرزمینی به صورت غیرمجاز تولید میشوند، استفاده شود. |
استفاده از گوشت حیوانات سگ | تکذیب | افلاکی دبیر انجمن صنایع فرآوردههای گوشتی: هیچگونه تخلفی در استفاده از مواد اولیه در واحدهای عضو این اتحادیه وجود ندارد | ||
2 | مرغ | وجود جیوه در گوشت مرغ | تکذیب | عباسی مدیر کل نظارت بر بهداشت عمومی سازمان دامپزشکی: استفاده از جیوه به هیچ عنوان در تولید گوشت مرغ توجیه منطقی و اقتصادی ندارد. اما مردم مرغهای شناسنامهدار بخرند تا نسبت به سلامت آن مطمئن باشند. |
آلودگی مرغها به سرب | تکذیب | جاویدی معاون بهداشت و پيشگيري سازمان دامپزشكي كشور: هیچ یک از نمونههای مورد بررسی ما که در آزمایشگاه تخصصی فلزات سنگین بررسی شدند، از لحاظ سرب بالاتر از حد مجاز نبوده اند. | ||
3 | لواشک | وجود رنگ فرش در لواشک ها استفاده از خرمای فاسد و میوههای کرم خورده استفاده از اسیدهای غیرخوراکی | تایید | رستگار مدیرکل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو: در آزمایشها وجود رنگ صنعتی «تارتارازین» در برخی لواشکها تایید شد. این رنگ سرطان زا است و قابل استفاده در محصولات غذایی نیست. |
4 | آبلیمو | استفاده از اسید سولفوریک در تهیه آبلیمو
استفاده از آب کاه در تهیه آبلیمو | تایید و تکذیب | * رئیس سازمان استاندارد: تاکنون چهار بار استاندارد آبلیمو تغییر کرده و هربار سختگیرانهتر شده است اما افرادی که میخواهند تخلف کنند پس از مدتی راه گریز از کنترلها را پیدا میکنند. * دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو: 60 درصد از آبلیموهای موجود در بازار مشکل دارند و آب لیموی طبیعی نیستند اما باعث بیماری هم نمیشوند. * دبیر انجمن صنفی صنعت آبلیمو: فقط مانده اورانیوم غنی شده در آبلیمو پیدا کنند. پایه لیموترش بر اسیدسیتریک است، نه اسیدسولفوریک. اگر اسید سولفوریک به خورد مردم داده بودیم الان زنده نبودند. |
5 | برنج | آلودگی به فلزات سنگین | تایید و تکذیب | * رجایی، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس نهم: برنج هندی طبق آزمایش ها، آلودگی فلزات سنگین دارد. * شاه حسینی نائب رئیس انجمن واردکنندگان برنج: این برنجهای هندی هیچ ضرری ندارند و سازمان غذا و دارو نیز این برنجها را تأیید کرده است. |
تاریخ گذشته بودن | تکذیب | جنت، مدیرکل نظارت و ارزیابی فراوردههای غذایی سازمان غذا و دارو: درباره برنج تاریخ تولید و انقضاء نداریم، بلکه تاریخ بهینه مصرف را لحاظ میکنیم. | ||
6 | روغن | وجود پارافین در روغن | تکذیب | * روابط عمومی سازمان غذا و دارو: تاکنون شواهدی مبنی بر وجود پارافین در انواع روغنهای خوراکی دریافت نشده است. * سبقتی، دبیر انجمن صنفی روغن کشی: در حال حاضر قیمت پارافین دو برابر قیمت روغن خوراکی است و چون مصرف آن در روغن خوراکی به صرفه نیست. |
7 | چای | تاریخ مصرف بودن چایها استفاده از اسانس و رنگ | تایید | * هوسمی رئیس اتحادیه چایکاران: چای تولید شده بعد از گذشت سه سال قابلیت مصرف انسانی را ندارد اما متاسفانه شاهد ورود چای تاریخ گذشته خارجی هستیم که به نام چای ایرانی فروخته میشود. * رستگار، مدیرکل آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و دارو: برخی از چایهای خارجی را در زیرپلهها تولید و جعبههای آن را با برند چاپ میکنند. |
منبع: خبرآنلاین