آفتابنیوز : به گزارش میراث فرهنگی گلستان، ابراهیم کریمی روز شنبه اعلام کرد که در آخرین نشست شورای ثبت میراث ملی کشور، پرونده نان زنجبیلی مطرح و با رای این شورا در فهرست آثار میراث فرهنگی ناملموس کشور ثبت گردید.
وی درباره انواع شیرینی های سنتی گرگان نیز گفت: شیرینیهای مخصوص عید درمیان گرگانیها به چند گروه تقسیم می شود که شامل حلواها، شیرینیها و شکلاتها می باشد.
به گفته وی از جمله این شیرینیها حلوا اُماج، نون عیدی شامل نان خرمایی، نان زنجفیلی (زنجبیلی)، سرغربیلی، نان پادرازی خشک و نان پادرازی روغنی و نیز قطاب، آب نبات شیری و پشت زیک بوده که از دیرباز به صورت سنتی تهیه و در مراسم، جشن ها و اعیاد بزرگ مانند نوروز مورد استفاده قرار می گیرد.
وی همچین در خصوص ترکیبات نان زنجفیلی افزود؛ در تهیه این شیرینی از مخلوط آرد گندم، شکر، کره محلی و زنجبیل استفاده و پس از پخت به شکل لوزی برش داده می شود.
به گفته کریمی ترکیب زنجبیل در این شیرینی موجب خوش طعم شدن و بالا رفتن ارزش غذایی و درمانی آن شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان اضافه کرد: میراث فرهنگی ناملموس(میراث معنوی) این اثر را با عنوان 'نان زنجبیلی، نان شیرینی سنتی (نون عیدی) گرگان' به شماره 1160 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسانده است.