آفتابنیوز : *«نقش فداییان اسلام و نواب صفوی در جبهه ملی چگونه بود؟ آیا فداییان اسلام با حرکت های ملی گرایانه از جمله جنبش ملی شدن صنعت نفت موافق بودند؟»
- «فداییان اسلام هیچ گاه عضو جبهه ملی نبودند و از اصل با این جبهه به عنوان یک گروه لیبرال غیر مذهبی مخالف بودند ولی فداییان اسلام تمام انگیزه خود از فعالیت سیاسی را اجرای احکام اسلام و برپا شدن حکومت اسلام می دانستند.»
*«پس دلیل حمایت فداییان اسلام از لیست جبهه ملی در انتخابات دوره 16 مجلس شورای ملی چه بود؟»
- «بعد از 15 بهمن ماه 27 و ترور ناموفق شاه، مرحوم کاشانی که در لبنان تبعید بودند نامهای به شهید نواب نوشت و نام 12 نفر از اعضای جبهه ملی که کاندیدای مجلس بودند را برای حمایت فداییان اعلام کرد تا با کمک فداییان اسلام وارد مجلس شوند. این افراد شامل مصدق، بقایی، نریمان، سنجابی و... بود. با یاری فداییان تمام این 12 نفر وارد مجلس شدند ولی با دخالت شاه و دربار آرا باز شماری شد که در باز شماری آرا حتی یک نفر از آنها هم در لیست نبودند. در اینجا مجدداً مرحوم کاشانی با نواب تماس گرفت، در پی این تماس و طی مذاکراتی که بین نواب و اعضای جبهه ملی صورت گرفت، شهید نواب از آنها قول گرفت که در صورت کمک به آنها و ورود به مجلس در جهت اجرای احکام اسلام عمل کنند.
پس از این اتفاقات، نواب، شهید سید حسین امامی که کسروی را به جهنم فرستاده بود، را مامور کشتن هژیر وزیر دربار کرد. در تاریخ 12 محرم که به مناسبت ایام عاشورا از طرف شاه 3 روز عزاداری در مسجد سپهسالار (شهید مطهری) برگزار می شد و هژیر به نمایندگی از شاه در آن شرکت کرده بود شهید امامی او را به ضرب گلوله زخمی کرد ولی خودش توسط عوامل رژیم دستگیر شد.
این عملیات باعث ترس و وحشت رژیم شد و در نتیجه انتخابات باطل شد و در برگزاری مجدد انتخابات تمام 12 نفر سابق به اضافه آیت الله کاشانی دوباره به مجلس راه یافتند. شاه هم مجبور شد که با بازگشت مرحوم کاشانی به کشور موافقت کند.
در دوره نخست وزیری رزمآرا، آیت الله کاشانی با اصرار طرح ملی شدن صنعت نفت را به مجلس بردند که به دلیل مخالفت مصدق با اکثریت آرا رد شد. رزم آرا هم از این فرصت استفاده کرد و گفت: من مجلس را روی سر جبهه ملی و مسجد شاه را روی سر کاشانی خراب می کنم.
به این جهت با درخواست جبهه ملی از شهید نواب صفوی برای برگزاری یک جلسه ایشان با تشکیل جلسه در منزل حاج محمود آقایی در خیابان ایران موافقت کرد. در این جلسه مصدق از نواب برای تصویب طرح ملی شدن صنعت نفت درخواست کمک کرد.
فداییان اسلام میتینگی در تاریخ 11 اسفند 29 در مسجد شاه برگزار کرد که با استقبال زیادی روبرو شد. در این میتینگ شهید سید عبدالحسین واحدی مرد شماره 2 فداییان اسلام 3 روز به رزمآرا فرصت داد تا استعفا کند ولی رزمآرا استعفا نداد و پس از 4 روز که وی از طرف شاه در مراسم ختم آیت الله العظمی فیض شرکت کرده بود توسط گلوله فدایی اسلام شهید خلیل طهماسبی که به مغز او شلیک شد، به درک واصل شد.
به این علت در 24 اسفند لایحه ملی شدن صنعت نفت به رغم اینکه چند روز قبل توسط مصدق با اکثریت آرا رد شده بود، این بار با اکثریت آرا تصویب شد و در 29 اسفند توسط مجلس سنا به تصویب نهایی رسید.
«همانطور که ملاحظه می کنید ملی شدن صنعت نفت ایران حاصل تلاش های فداییان اسلام و شهید نواب صفوی بود ولی به علت اینکه بعدها قدرت به دست جبهه ملی و مصدق افتاد، این تاریخ را به نفع خود تحریف کردند.»
* «جریان بیانیه ای که فداییان اسلام در محکوم کردن آیت الله بروجردی مرجع تقلید بزرگ شیعیان و آیت الله کاشانی منتشر کردند چه بود؟»
- «مرحوم کاشانی رهبر انقلاب بود و فداییان پیرو ایشان بودند. شهید نواب در جایی به آیت الله کاشانی گفته بود که این چه مملکتی است که در آن تعداد شراب فروشی ها از تعداد نانواییها بیشتر است ولی آیت الله کاشانی گفته بود که موضوع مهم ما در حال حاضر نفت است. نواب هم که تمام هدفش، برای احکام اسلام بود در مصاحبه ای که با مجله ترقی انجام داد آیت الله کاشانی و مصدق را به محاکمه اخلاقی تهدید کرد و بعد فداییان در اطلاعیه ای اعلام کردند که اینها به قیمت خون فرزندان اسلام به اینجا رسیده اند و حالا تیشه گرفته اند و به ریشه اسلام می زنند.»
* «نقل است که امام خمینی روش مبارزه فداییان اسلام را قبول نداشتند و به همین علت هیچ وقت نواب را به حضور نپذیرفتند. آیا این امر صحت دارد؟»
- «خیر، به هیچ وجه اینگونه نیست. اکثر شما خاطرات بزرگان و مخصوصاً همسر امام را مطالعه کنید و ببینید که حضرت اما چقدر به نواب و یارانش علاقه داشت. من خاطرم هست که وقتی نواب را دستگیر کردند امام پیش آیت الله بروجردی رفتند و از ایشان درخواست کرد که برای آزادی فرزندان پیامبر دستوری صادر کنند ولی برخی از عوامل مرموز رژیم به ایشان تلفن کرده بودند که نواب اعدام نمی شود و به همین خاطر ایشان در این زمینه حرکتی انجام ندادند. به همین علت امام خمینی تا انتهای عمر با آیت الله بروجردی قطع رابطه کردند.»
* «ولی در منابع تاریخی به این موضوع اشاره شده است که آیت الله طالقانی برای آزادی فداییان اسلام با امام خمینی صحبت کرده بودند.»
- «خیر، اساساً امام با روش طالقانی که نزدیک به جبهه ملی بود، مخالف بودند. پس از فوت آیت الله بروجردی که زمینه انقلاب مهیا شده بود و با تصویب لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی توسط شاه، قیام بزرگ امام خمینی شروع شد. یکبار به امام عرض کردند که طالقانی و بازرگان تقاضای ملاقات با شما را دارند اما امام قبول نکردند و گفت که اسلام طالقانی و بازرگان غیر از اسلام ماست.
جبهه ملی تاریخ را تحریف کرده است در تاریخ 30 تیر 58 که بازرگان نخست وزیر بود، قانون قصاص در مجلس تصویب شد دکتر سحابی گفته بود که این قانون ما را در جهان سرافکنده می کند. پس می بینید که جبهه ملی با تمام روحانیون و از جمله امام مخالف بودند.»
**آنچه از سوی آیت الله سید محمد علی میردامادی عنوان شده تمامی حقایق نیست زیرا اگر چنین بود به چه دلیل امام خمینی پس از پیروزی انقلاب آیت الله طالقانی را به ریاست شورای انقلاب و بارزگان را به نخست وزیری منصوب کردند و هیچ بهایی به بقایای فداییان اسلام ندادند و اصولاً امام هیچ گاه با ترور افراد موافق نبودند و هیچ سند و مدرکی وجود ندارد که ایشان ترورهایی را که توسط فداییان اسلام یا موتلفه صورت گرفته تایید کرده باشند.