آفتابنیوز : در اين يادداشت آمده است:سیاست های مشرف بر امور كشور تاكنون در جهت منافع آمريكاييها بوده و وي توانسته است، پاكستان را به عنوان متحد آمريكا در مبارزه عليه تروريسم وارد كمپ اين كشور غربي كند.
سليم شهرزاد گفت:اما با عدم توفيق در شكست طالبان در افغانستان و از بين بردن اسامه بن لادن و القاعده ( دو دليل عمده و اوليه آمريكا براي درخواست كمك از پاكستان) در حال حاضر آمريكا به متحدين خود در اسلامآباد نگاه تازهاي دارد و مشرف ميتواند بيش از آنكه يك راه حل باشد، خود يك مشكل تلقي شود.
سليمشهرزاد ستوننويس مطبوعات پاكستان دراين مطالب كه آسيا تايمزآن لاين آن را ۱۵ژانويه ۲۰۰۶منتشر كرد،نوشتهاست: يكياز علامتهاي تغيير واقعيتهاي منطقهاين است كه"حامد كرزي" رئيس جمهوري افغانستان، علنا خواستار آتش بس و مصالحه با رهبر طالبان "ملاعمر" شده است و اين با برنامه از پيش طراحي شده براي افغانستان بسيار متفاوت است.
منابع نزديك به كانالهاي قدرت در واشنگتن به سايت آسيا تايمز آن لاین گفتند که دولت بوش متقاعد شده است كه در حال حاضر يك ارتش ضعيف در پاكستان بههماناندازه ضروري است كه يكارتش قوي پس از حوادث ۱۱سپتامبر ۲۰۰۱مورد نياز بود، زمانيكه اسلامآباد در قبال طالبان يك تغيير موضع ۱۸۰درجهاي داد.
ريشههاي اين تغيير رويكرد در حوادث چند ماه گذشته نهفته و تحولات صورت گرفته از نوامبر گذشته تاكنون براي به صدا در آوردن زنگ خطر براي رهبري نظامي پاكستان كافي بوده است.
سليم شهرزاد در اين يادداشت با اشاره به وضعيت جديد در ايالت بلوچستان آورده است: قبايل آشوب طلب استان سركش اما از نظر منابع غني بلوچستان در طول دهههاي گذشته همواره حاكميت دولت مركزي بر اين منطقه را به چالش كشيدهاند.
ارتش پاكستان نيز در طول ساليان گذشته چند عمليات نظامي را در بلوچستان به اجرا گذشته است، عملياتي كه در روزهاي گذشته نيز ادامه يافته است.
حضور ارتش نه تنها درميان بلوچها بلكه در ميان بسياري ديگر از اقوام و بخشهاي مختلف پاكستان نيز ناخوشايند تلقي ميشود.
اين سايت اشاره دارد: اما آنچه در بلوچستان يك تحول تازه محسوب ميشود و موجب نگراني اسلامآباد شده است، ظهور دو پسر نواب "خيربخش ماري"، رهبر آشوب طلب قبيله ماري به عنوان سازماندهندگان يك شبكه قدرتمند مالي براي تامين منابع مالي شورشهاي منطقه است.
يك مقام ارشد امنيتي پاكستان به این سايت گفت:كل عمليات تامين منابع مالي آشوبهاي بلوچستان از قطر هدايت ميشود، هر چند كه در ظاهر شايد منطقي به نظر نرسد.
يكي از پسران نواب خيربخش ماري دائما بين قطر وامارات دررفت و آمد بوده و رابط مالي اصلي بين آشوبگران در بلوچستان بوده است ، جايي كه فرماندهي اين آشوبها در دست برادر ديگر وي، بلاچ ماري است. اما مساله اصلي در واقع نقل و انتقال اين پول نيست، بلكه سوال اينست كه نواب خيربخش از كجا چنين پول زيادي را بدست ميآورد.پاسخ اين سوال در فعاليتهاي برادر ديگر"هرباير ماري"، نهفته است كه در لندن اقامت دارد".
اين مقام امنيتي كه نامش ذكر نشده است در واقع بدون اينكه مستقيما به اين موضوع اشاره كند، اين سوال را مطرح كرد كه هرباير ماري چگونه توانسته چنين پولي را در انگليس تامين نمايد، جايي كه تعداد بسيار كمي از بلوچها اقامت دارند.
اظهارات وي به روشني به مداخله نهادهاي اطلاعاتي غربي در نا آراميهاي بلوچستان اشاره داشت، نهادهايي كه مراكز قدرتمند عملياتي در قطر-امارات و لندن دارند.
سليم شهرزاد در اين بخش مينويسد: آمريكا همچنين در حال انجام اقدامات سياسي مخفيانهاي در ارتباط با منافع پاكستان در منطقه است. يك منبع آگاه در گفتگو آسیا نیوز اعلام كرد كه يك فرد نزديك به سيا در هفته سوم ماه دسامبر سفر مخفيانهاي به دهلي نو داشته و در اين سفر استراتژيستهاي هندي را از طرح واشنگتن براي تقليل نقش ارتش پاكستان و در عين حال تجديد حمايت از نيروهاي دموكراتيك در اين كشور آگاه ساخته است.
بيتفاوتي هند در جبهه ديپلماتيك در قبال پاكستان و صدور بيانيه عليه عمليات نظامي در بلوچستان پيامد فوري اين ديدار بوده است كه اسلامآباد در پاسخ به اين بيانيه هند،بلافاصله اين كشور را به دخالت در نا آراميهاي بلوچستان متهم نمود، اتهامي كه شديدا از سوي هند تكذيب شد.
وي اضافه ميكند: همان شخص سپس به اسلامآباد سفر كرده و با مقامات بلند پايه سياسي پاكستان ديدار نمود. وي در راه بازگشت به آمريكا، در دوبي نيز توقف كوتاهي داشت و ملاقات مفصلي با نخست وزير سابق پاكستان بينظير بوتو انجام داد كه اين ديدار تشديد فعاليتهاي ائتلاف براي اعاده دموكراسي ((ARD را در داخل پاكستان در پيداشت.
آسيا تايمز در ادامه اين ياداشت آورده است: آمريكا اولين بار وقتي كه مشرف فرمانده نيروهاي مانگلا بود، با او تماس معني داري برقرار كرد. مشرف در آن زمان از طريق يك واسطه پاكستاني به آمريكاييها نزديك شد و درخواست مشخصي از آنها نداشت، اما اين حركت در كل غيرمعمول و با معاني خاص تلقي ميشد.
سليم شهرزاد نوشت: ارزيابي آمريكا در آن زمان اين بود كه مشرف آرزوها و آرمانهاي بلندي دارد و تنها قدرت را ميخواهد و اينكه او داراي يك نگاه ناقص و دوگانه است.
مقامات آمريكايي توجه داشتند كه مشرف براي ايجاد يك هيات موسسان در ارتش پاكستان، موضوع كشمير را برجسته ميساخت و بااشتياق ازنهضت آزاديبخش كشمير حمايت ميكرد.
نويسنده اشاره دارد كه زلزله سال گذشته در كشمير كه طي آن نفوذ فزاينده گروههاي جهادي در كشمير تحت حاكميت پاكستان روشن شد ( آنها نقش مهمي در عمليات امداد ايفا كردند)، آمريكاييها را متقاعد ساخت كه ارتش پاكستان هيچگاهاز فعاليتهاي استراتژيك خود در كشمير از طريق حمايت از مبارزات مسلحانه در بخش هندي دره كشمير دست نخواهد كشيد و مشرف كه عمده مشروعيت خود را از ارتش كسب كرده، نميتواند ازاين علت وجودي بگذرد و لذا نظاميگري در اين منطقه ادامه خواهد يافت.
سايت تايمز آن لاين ادامه ميدهد كه در اين رابطه آمريكا به ماجراجويي نافرجام ارتش پاكستان در "كارگيل " كشمير در سال ۱۹۹۹نيز توجه نمود ، عملياتي كه مدت كوتاهي پيش از به قدرت رسيدن مشرف، توسط او آغاز شد.
پاكستان فكر ميكرد كه واكنش هند به اين تجاوز نشستن برسر ميز مصالحه خواهد بود، اما هند بجاي اينكار نيروهاي خود را كه كاملا آماده ورود به يك جنگ تمام عيار بودند، روانه جنگ نمود و پاكستان مجبور به عقب نشيني شد.
سليم شهرزاد نوشت: در جبهه داخلي نيز دولت مشرف در واقع شكلگيري ائتلاف شش حزبي موسوم به مجلس متحده عمل را تسهيل كرد، ائتلافي كه دستاوردهاي سياسي قابل ملاحظهاي در انتخابات عمومي سال ۲۰۰۲داشت.
هدف مشرف از اينكار ترساندن آمريكاييها با اشاره به ظهور بنياد گرايي اسلامي بود تا از اين طريق حمايت آمريكا را از يونيفورم نظامي خود جلب نمايد و بههمين شكل، شكست كلي ام.ام.آ در انتخابات محلي اواخر سال گذشته در ميان ادعاهاي گسترده تقلب براي نشان دادن اين امر به آمريكاييها بود كه رييس جمهوري پاكستان توانايي كنار زدن بنيادگرايي را دارد.
اين سايت تصريح ميكند دراين بازي، نگاه دوگانه مشرف به او اجازه نداد تا پيام واقعي خود را به آمريكاييها القا نمايد.
بنا به اطلاعات واصله به آسيا تايمز، واشنگتن اكنون به اين نتيجه رسيده كه بهترين كار اينست كه فرد جديدي به عنوان فرمانده ارتش جايگزين مشرف ۶۴ ساله شود و در عين حال نيروهاي ليبرال دموكرات را تشويق به در دست گرفتن پارلمان نمايد.
دراين وضعيت، بهترين گزينه براي مشرف اينست كه بر اساس قانون اساسي به عنوان يك رهبر غيرنظامي براي پاكستان عمل كند.