آفتابنیوز : "حميدرضا آصفي" در جمع خبرنگاران داخلي و خارجي گفت: سفر رئيسجمهور به سوريه بر پايه مناسبات عالي تهران و دمشق و در چارچوب رايزنيهاي دو كشور به دعوت "بشار اسد" رئيسجمهور سوريه انجام شد و رؤساي جمهور دو كشور مذاكرات مفيد و سازندهاي در تمامي زمينههاي بينالمللي, منطقهاي و دو جانبه داشتند.
وي با بيان اينكه مواضع اصولي ايران در حمايت از مردم فلسطين از زمينههاي مهم گسترش رايزني بين دو كشور است، گفت: موضوع عراق و ضرورت خروج نيروهاي بيگانه و به دست گرفتن قدرت توسط مردم عراق از ديگر محورهاي گفتوگوي "محمود احمدينژاد" و اسد بود.
آصفي همچنين به موضوع لبنان اشاره كرد و گفت: مسأله لبنان و توافقنظر در باره اينكه دخالت خارجي موضوع را پيچيدهتر ميكند و شرايط را براي مردم لبنان سختتر خواهد كرد از ديگر موضوعاتي بود كه در اين سفر بر آن تأكيد شد.
وي افزود: همچنين وزير امور خارجه قطر كه معاون نخستوزير اين كشور نيز است فردا در پي دعوت "منوچهر متكي" وزير امور خارجه و در پاسخ به سفر وي به ايران ميآيد و همكاري هاي دوجانبه و ارتقا سطح تماسها از موضوعات گفتوگوي دو طرف است.
سخنگوي وزارت امور خارجه درباره گزارش ندادن "محمد البرادعي" به نشست اضطراري فوريه شوراي حكام گفت: نشست فوريه ضرورتي نداشت و يك اقدام سياسي است، اظهارات البرادعي نيز كه حاضر به ارائه گزارش خود به نشست فوريه نشد، مؤيد نظر ايران است.
وي ادامه داد: اگر اين نشست برگزار شود اهداف سياسي و غير فني را دنبال ميكند در حالي كه آژانس كار حرفهاي خود را دنبال ميكند؛ ضمن اينكه نتيجه نشستي كه تحت فشارهاي سياسي برخي كشورها برگزار ميشود از هماكنون مشخص است كه سياسي خواهد بود.
آصفي درباره خبري مبني بر تمايل ايران به حضور چين در طرح غنيسازي مشترك روسيه گفت: جمهوري اسلامي ايران تاكنون طرحي دريافت نكرده و اگر اين طرح و يا پيشنهاد را بدهند بررسي ميكنيم.
وي درباره بزرگداشت هولوكاست در 27 ژانويه بر طبق مصوبه سازمانمللمتحد و اقدامات ايران در اين خصوص گفت: مصوبه سازمانمللمتحد الزامآور نيست كه ايران مجبور انجام اقدام خاصي باشد؛ ضمن اينكه ما در حال بررسي برگزاري سمينار علمي درباره هولوكاست هستيم تا فارغ از مسائل سياسي و با ديد علمي به اين موضوع پرداخته شود.
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به اين سؤال كه ايران چه اقداماتي در قبال رايزنيها و تحركات اروپا درباره پرونده هستهاي انجام داده است، گفت: تحركات زيادي داشتيم؛ وزير امور خارجه با وزراي خارجه چين, روسيه, ژاپن, عربستان, ونزوئلا, ليبي و سوريه، همچنين با "عمروموسي" دبير كل اتحاديه عرب گفتوگو داشت. معاون وزير امور خارجه به آفريقا رفت و امروز نيز به مالزي ميرود؛ همچنين معاون پارلماني رئيسجمهور سفرهايي به الجزاير و مصر داشت.
وي ادامه داد: جمهوري اسلامي ايران تحركات زيادي داشته و اقدامات بيشتري نيز در دستور كار داريم و از همه ظرفيتهاي موجود براي تبيين مواضع خود استفاده خواهيم كرد.
آصفي بار ديگر تأكيد كرد: نشست فوريه شوراي حكام يك نشست عادي نيست و با انگيزه سياسي است و آنگونه كه بايد ويژگي كارشناسي و تخصصي ندارد و يا حداقل كمتر دارد.
وي درباره ديدار "علي لاريجاني" دبير شوراي عالي امنيت ملي با مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي گفت: اين ديدارها همواره بوده است و در آينده نيز در سطوح مختلف ادامه خواهد داشت ما همواره مشوق گفتوگو بودهايم و معتقديم كه با گفتوگو ميتوان به تفاهم رسيد از اروپا خواستيم كه به مذاكرات بيايد كه اين كار را نكرد و نشاندهنده فقدان منطق طرف اروپايي است.
سخنگوي وزارت امور خارجه تأكيد كرد: در چارچوب گفتوگو ميتوان به نتيجه رسيد ما نيز همكاريهايي جدي خود را با آژانس داشتهايم و ادامه خواهيم داد و اين اروپا بود كه بيجهت از گفتوگو فرار كرد.
وي درباره سفر احتمالي لاريجاني به روسيه گفت: صحبتهاي اوليه براي اين سفر انجام شده اما هنوز هيچ چيز معلوم نيست.
سخنگوي وزارت امور خارجه گفت: از رفتن به شوراي امنيت نگران نيستيم بلكه سؤال ما اين است كه چرا در حالي كه در گزارشهاي آژانسانرژي بينالمللي اتمي هيچ اشارهاي به انحراف ايران نشده است ما را به انحراف از اهداف صلحآميز متهم ميكنند.
آصفي با بيان اينكه اينگونه اقدامات، بيشتر براي اعمال فشار است، گفت: در دكترين دفاعي ما سلاح هستهاي جايي ندارد و اروپا و آمريكا بيدليل درصدد ملتهب كردن جو هستند درحالي كه اگر واقعاً ميخواهند با سلاحهاي كشتارجمعي مبارزه كنند اسرائيل در چند قدمي ماست و اين نشان ميدهد كه آنها در نيات خود صادق نيستند.
وي درباره نحوه فعاليت خبرنگاران خارجي در داخل ايران آن هم در زماني كه خبرنگاران ايراني در خارج از كشور با مشكلاتي روبرو هستند، گفت: در اين باره دو ديدگاه وجود دارد؛ يكي اينكه چون خبرنگاران ما در خارج و به ويژه در آمريكا با تضيقاتي روبرو هستند ما نيز مقابله به مثل كنيم اما ديدگاه ديگري نيز هست كه معتقد است اگر كسي خلافي در جريان اطلاعرساني آزاد انجام دهد جمهوري اسلامي ايران نبايد حتي در قالب اقدام متقابل نيز آن كار زشت را تكرار كند. هر كدام از اين دو ديدگاه نيز استدلال خود را دارند اما جمهوري اسلامي ايران به عنوان يك كشور آزاد و مشوق اطلاعرساني صحيح، ابايي از اين ندارد كه ديده شود در كشور ما چه ميگذرد بلكه علاقهمند هم هستيم.
آصفي درباره خبر انتقال داراييهاي ايران از بانكهاي اروپايي به بانكهاي آسيايي گفت: اين خبر درست نيست.
وي در خصوص طرح روسها درباره غنيسازي مشترك گفت: اين طرح قابل بررسي است اما بايد كامل شود؛ ما با روسها يك دور مذاكره در تهران داشتيم و دور ديگر اين مذاكرات در روسيه برگزار خواهد شد؛ اين طرح را نيز ميتوانيم به عنوان يك طرح مكمل بررسي كنيم و از ابتكار روسيه و وارد شدن به موضوع استقبال ميكنيم.
سخنگوي وزارت امور خارجه درباره مصاديق اين مصوبه مجلس كه هر گاه فشار و تهديد زياد ميشود اقدامات داوطلبانه خود را متوقف ميكنيم، گفت: يكي از مصادق اين مصوبه خارج شدن پرونده از آژانس بينالمللي انرژي اتمي است.
وي تصريح كرد: بهترين زبان, زبان گفتوگو و احترام متقابل است.
آصفي درباره نامه رئيس مجلس اعلاي شيعيان يمن به رئيسجمهور گفت: من اين نامه را نديدهام اما ما همواره در گفتوگوها با مسؤولان يمني بر ضرورت توجه به اقليتها تأكيد كرديم و به اين نامه نيز به نحو مقتضي پاسخ داده ميشود.
وي در پاسخ به اين سؤال كه منظور از قابل بررسي بودن طرح روسيه چيست، گفت: طرح روسيه يك طرح مكمل است و جاي بحث وگفتوگو دارد.
سخنگوي وزارت امور خارجه درباره ادامه مذاكرات با اروپا گفت: همواره به اروپا گفتهايم كه وارد مذاكره شود و توصيه نميكنيم كه راهي غير از گفتوگو برگزيند زيرا اگر قرار باشد كسي تاوان بدهد اروپا نيز تاوان خواهد داد.
وي درباره خبر نشريه اشپيگل مبني بر دستكاري هواپيماي فرماندهان سپاه توسط موساد كه منجر به شهادت جمعي از آنها شد، گفت:
شايد اشپيگل با توجه به ماهيت تروريستي رژيم صهيونيستي انگشت اتهام را به سوي اسرائيل گرفته است زيرا غرب، اسرائيل را خوب ميشناسد اما ما هنوز چيزي دال بر اين موضوع نديدهايم و مسأله درحال بررسي است.
آصفي در خصوص اظهارات "خاوير سولانا" مبني بر وجود يك طرح روسي براي ارجاع ناقص ايران به شوراي امنيت گفت: اين اظهارات را نميتوانم تأييد كنم و از مذاكرات ما با روسها چنين موضوعي استنباط نشده است. روسها معتقدند كه موضوع بايد در چارچوب آژانس حل شود در حالي كه اظهارات سولانا متناقض با اين موضع است.
وي درباره اظهارات وزير جنگ رژيم اسرائيل مبني بر آمادگي اين رژيم براي حمله نظامي به ايران گفت: اين اظهارات جنگ رواني است و اسرائيل، خود ميداند كه چنين اشتباهي چقدر مهلك است. ضمن اينكه برخي از غربيها در باره حمله به ايران به اسرائيل هشدار دادند.
اسرائيل براي اعمال فشار چنين جنگ رواني به راه انداخته است در حالي كه اين حرفها بچهبازي است و اسرائيل چنين ظرفيتهايي ندارد.
سخنگوي وزارت امور خارجه درباره نگراني برخي كشورهاي حوزه خليج فارس از فعاليتهاي هستهاي ايران گفت: فعاليتهاي ما صلحآميز است و در خدمت منطقه و جهان اسلام است جمهوري اسلامي ايران در اين 26 سال نشان داده كه هيچ چشمداشتي به هيچ كشوري ندارد ما همواره منادي صلح بودهايم و فعاليتهايمان جاي نگراني ندارد.
وي ادامه داد: دوستان ما در اين حوزه به كشور ما ميآيند و ما نيز سفرهايي به اين كشورها داريم؛ دوستان، دشمنان و منافع ما در منطقه مشترك است و اعراب نبايد نبايد نگران ايران باشند.
آْصفي درباره اظهارات "ژاك شيراك" رئيسجمهور فرانسه مبني بر استفاده از تسليحات هستهاي براي پاسخگويي به حملات تروريستي گفت: اين حرفها نسنجيده است و براي صلح امنيت بينالملي مناسب نيست ما اين اظهارات را سازنده نميدانيم.
وي درباره شركت ايران در نشست 31 ژانويه براي بازسازي افغانستان گفت: جمهوري اسلامي ايران در اين نشست شركت ميكند اما سطح هيأت شركتكننده بايد بررسي شود اگر هم ملاقاتي در حاشيه نشست صورت گيرد درباره موضوعات مختلف از جمله مسأله هستهاي گفتوگو ميكنيم.
سخنگوي وزارت امور خارجه درباره خبري مبني بر دريافت سه محموله از سانتريفوژهاي P2 توسط ايران گفت: اين خبر به هيچ وجه درست نيست؛ آژانس از برنامههاي ما مطلع است و اگر به گزارشها مراجعه كنيم بيپايه بودن اين موضوع مشخص ميشود.
وي در خصوص اينكه مطرح شدن چنين بحثهايي نظير دريافت محمولههايي از وسائل غنيسازي از سوي گروهك منافقين گفت: هميشه در آستانه نشستهاي شوراي حكام، اين گروهك براي خوشخدمتي برخي مطالب بياساس را مطرح ميكند اما با اين ادعاها بيهويتي و بيمايگي خود را نشان ميدهد.
آْصفي در پاسخ به اين سؤال كه راهحل ميانگين ايران كه دبير شوراي عالي امنيتملي به آن اشاره كرده است چيست، گفت: راهحلي كه حقوق ما را تأمين كند و نگراني اروپا نيز برطرف شود.
وي درباره مطرح شدن موضوع ترور نخبگان هستهاي ايران توسط آمريكا گفت: آمريكا اين قدر خام نيست كه نفهمد با كشته شدن دانشمندان يك علم از بين نميرود؛ اين دانش در ايران نهادينه شده و با تغيير افراد از بين نخواهد رفت.
سخنگوي وزارت امور خارجه در خصوص دلايل كاهش گاز صادراتي ايران به تركيه گفت: اين موضوع دلايل فني دارد و هرگاه مشكلات فني بررسي شود مسأله حل خواهد شد.
وي در پاسخ به اين سؤال كه وزارت امور خارجه چه اقداماتي براي حركت از موضع متهم به موضع مدعي انجام داده است، گفت: جمهوري اسلامي ايران هيچ گاه متهم نبوده و وزارت امور خارجه كارهاي زيادي انجام داده است و موضوعاتي نظير كنفرانس هولوكاست و گزارشهاي حقوقبشر از اين جملهاند. ضمن اينكه وزير امور خارجه نامهاي در باره موضوعات مختلف در دست تهيه دارد كه به اروپا ارسال ميشود و موضوعات ديگري نيز در دستور كار است كه به تدريج درباره آنها اطلاعرساني ميكنيم؛ همچنين موضوع فلسطين از اولويتهاي ماست.
آصفي درباره اينكه آيا كارشكني از سوي كشورهاي اروپايي در معرفي سفراي ايران به اين كشورها شده است، گفت: تاكنون كارشكني در اين خصوص نديدهايم اما بايد در آينده ديد؛ ضمن اينكه مراحل اداري معرفي سفراي ايران در اروپا، در داخل طي شده و بايد اسامي آنها را به كشورهاي اروپايي بدهيم تا پاسخ دهند فكر هم نميكنيم كه كارشكني به نفع آنها باشد.
وي درباره خبر بيبيسي مبني بر محكوميت دو تبعه فرانسوي و آلماني كه در آبهاي خليجفارس دستگير شدند به 8 ماه زندان، گفت: تفسيري در اين خصوص ندارم.
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به اين سؤال كه آيا ايران در نامهاي به آلمان گفته است كه طرح روسيه را قبول كرده، گفت: ما چنين چيزي نگفتيم؛ مواضع خود را نيز اعلام كرديم و گفتهايم كه بايد طرح روسيه در دور دوم مذاكرات بررسي شود و ابعاد مختلف آن كامل شود.
وي درباره ممانعت از حضور ايران در جامجهاني 2006 گفت: اين موضوع درست نيست و ما هيچ علائم و شواهدي درباره تحريم ايران از حضور در جام جهاني نيافتهايم. اين مسأله يك خبرسازي است البته فردا بعدازظهر با فدراسيون فوتبال نشستي داريم كه در اين باره صحبت ميكنيم.
آصفي همچنين درباره پيدا نشدن حريف تمريني براي تيم ملي ايران و امكان سياسي بودن اين موضوع گفت: اين موضوع را نيز در نشست فدراسيون بررسي ميكنيم.
وي درپاسخ به اين سؤال كه آيا ايران از نشست فوريه شوراي حكام نگران است، گفت : اين نشست واقعاً غير ضروري است، البرادعي نيز همين اعتقاد را داشت. اين نشست با فشار سياسي چند كشور برگزار ميشود و بيشتر سياسي است تا تخصصي. از همين حالا اين موضوع را ميتوان استشمام كرد.
سخنگوي وزارت امور خارجه درباره اعلام نتايج انتخابات عراق گفت: از اعلام نهايي نتايج استقبال ميكنيم و اميدواريم احزاب و گروههاي عراقي پيروز براي تشكيل دولتي جامع متناسب با آرا و كرسيهايي كه به دست آوردهاند، اقدام كنند.
وي در باره حضور "مقتدي صدر" در ايران و ديدار وي با وزير امور خارجه گفت: با همه گروههاي عراقي رايزني ميكنيم مقتدي صدر نيز پس از سفر حج به ايران آمده است و گفتوگوهايي با مسؤولان ايراني دارد زيرا شرايط عراق نيازمند رايزني مستمر با همه گروههاست.