آفتابنیوز : منبع: خبرگزاری فرانسه
به گزارش خبرگزاری فرانسه، کشورهای غربی معتقدند ایران به طور مخفیانه در حال ساخت بمب اتمی است. در حالی که برخی اقدامات آژانس بین المللی انرژی اتمی در نشست دوم فوریه قطعی به نظر می رسد، مشخص نیست چه ضرب الاجلی برای تهران معین می شود.
بنابراین گزارش، یک مقام نزدیک به آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: روسیه شریک تجاری ایران خواسته است که اقدام علیه ایران در دو مرحله انجام شود. در مرحله نخست، به ایران یک ماه فرصت داده شود تا درخواست آژانس مبنی بر به حالت تعلیق درآوردن فعالیت تولید سوخت هسته ای و همکاری با این آژانس را برآورده کند. آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار است در ششم مارس نشست دیگری در این باره برگزار کند.
براساس این گزارش، یک دیپلمات غربی گفت: بریتانیا، فرانسه و آلمان، مذاکره کنندگان اروپایی و نیز آمریکا این ایده را غیرقابل قبول خواندند در حالی که دیگر دیپلمات ها طرح روسی را قابل قبول تر می دانند.
این گزارش آورده است، یک دیپلمات وابسته به جنبش غیرمتعهدها گفت: ایالات متحده نمی خواهد بیشتر از این منتظر بماند.
بنابراین گزارش، یک دیپلمات غربی نیز که به خاطر حساسیت موضوع خواست نامش فاش نشود، گفت: سه کشور اروپایی و آمریکا سعی دارند روسیه و چین را به هر قیمتی متقاعد کنند تا در نشست سران شورای حکام، رأی به ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت بدهند.
در این گزارش می خوانیم، چین به عنوان یکی از دریافت کننده های اصلی نفت ایران و روسیه با وجود از سرگیری تحقیقات هسته ای از سوی ایران که می تواند مواد مورد نیاز ساخت بمب را فراهم کند، خواهان دادن وقت بیشتر به این کشور و حل مسأله از طریق دیپلماتیک هستند.
براساس این گزارش، «گری سامور» درباره کشورهای مسلمان آسیای مرکزی گفت: روسیه براساس منافع خود نیاز به همکاری با ایران دارد. این گزارش می افزاید: دیپلمات ها گفتند محمد البرادعی رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی تا ماه مارس به ایران فرصت داده گزارش خود را در مورد همکاری ایران را در نشست سران شوری حکام ارایه دهد.
یک مشکل اساسی که ایالات متحده و کشورهای اروپایی با آن مواجهند، توضیح آنست که چرا ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت مفید خواهد بود.
براساس این گزارش، سامور، کارشناس پیشین کنترل سلاح کاخ سفید گفت: همه معتقدند که فشار سیاسی و تحریم های معتدل مؤثر نخواهد بود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، روسیه که یک قرارداد یک میلیارد دلاری برای ساخت نخستین نیروگاه هسته ای ایران با این کشور امضا کرده و چین، هر دو دارای حق وتو در شورای امنیت هستند، خواستار کاهش بحران می باشند.
این خبرگزاری نوشت: این دیپلمات وابسته به جنبش غیرمتعهدها گفت: از سوی کشورهایی مانند هند که یک مصرف کنند عمده نفت ایران است و نقش مهمی در بین سران 35 کشور عضو آژانس بین المللی انرژی اتمی دارد و با افزایش قیمت نفت تحت فشار خواهد بود نیز مشکل احساس می شود.
بنا به گزارش خبرگزاری فرانسه، کشور ایران 10 درصد منابع نفت جهان را در اختیار دارد و تهدید کرده از ذخیره نفت خود در مقابل بازار جهانی به عنوان یک سلاح استفاده خواهد کرد.
بنابراین گزارش این دیپلمات گفت: همه ما نگران افزایش قیمت نفت هستیم. ایران روز گذشته نشست اضطراری شورای امنیت را «سیاسی» خواند اما اعلام کرد از ارجاع موضوع به شورای امنیت بیمی ندارد.
براساس این گزارش، در این باره، حمیدرضا آصفی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت: ما نگران ارجاع موضوع به شورای امنیت نیستیم اما این روش نادرستی است.
این گزارش افزود: یک هفته پیش نیز رئیس جمهور ایران اعلام کرد که از فعالیت های حساس هسته ای دست برنخواهیم داشت حتی اگر شورای امنیت چنین بخواهد.
یک طرف دیگر موضوع برای فشار آوردن به ایران اسرائیل است.
بنا بر این گزارش، این کشور ایران را دشمن شماره یک خود می داند و این ترس با اعلام رئیس جمهور ایران مبنی بر محو اسرائیل از روی نقشه جهان بیشتر شد.
این گزارش افزود: شائول موفاز وزیر دفاع اسرائیل هشدار داد که دولتش ایران هسته ای را تحمل نخواهد کرد.
براساس این گزارش، روز پنجشنبه ژاک شیراک رئیس جمهور فرانسه اعلام کرد که علیه هر کشور حامی تروریست، از سلاح هسته ای استفاده خواهد کرد، گرچه به کشور خاصی اشاره نکرد.