کد خبر: ۳۸۹۶۴
تاریخ انتشار : ۰۴ بهمن ۱۳۸۴ - ۲۳:۲۰

حداد عادل: قرآن به برکت امام(ره) از حاشیه به متن آمد

آفتاب‌‌نیوز : غلامعلي حدادعادل افزود: خدا را شاكريم كه دوران قربت قرآن سپري شده است، دوراني كه قرآن به كلي در حاشيه قرار داشت و صرفا به عنوان يك تشريفات به آن نظر مي‌شد. 

رييس مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان كرد: قرآن به بركت رهبري‌هاي امام راحل كه درود خدا بر او باد و ايثار شهدا و همت ملت ايران از حاشيه به متن آمد و اساس قرار گرفت. 

همه مسلمانان سزاوارند به فراگيري و عمل به قرآن و نيروهاي مسلح كه بايد در هنگام خوف و خطر جان فدا كنند و ايمان به هدف دفاع از اسلام و انقلاب داشته باشند، بيش از همه محتاج ايمان و آشنايي با قرآن هستند. 

وي افزود: لذا هر كوششي براي ترويج قرآن در نيروهاي مسلح ستودني است. 

حدادعادل خاطرنشان كرد: حقيقت قرآن در نزد خدا قرار داشته و اين كتاب از آسمان حقيقت، معنويت و ملكوت اعلا به زمين نازل شده است. در اولين جلوه‌ي زميني قرآن در قالب الفاظ عبارات و آيات بر زبان رسول خدا(ص) جاري شده و اين نخستين پرده گشايي قرآن در عالم ناسوت است. 

وي ادامه داد: خداوند متعال اين جلوه نمايي و جلوه‌گري نخستين قرآن در زمين را در قالب هنر، ادب، فصاحت و بلاغت خواسته است، يعني در اين جلوه نخستين اين جلوه‌گري به فصيح‌ترين زبان و بيان صورت گرفته است،‌چون وقتي حقيقت با زيبايي همراه شود موثر و دلنشين واقع مي‌شود. 

به گفته‌ي وي حقيقتي كه از زيبايي بي بهره باشد، مظلوم واقع مي‌شود وچه بسا سخنان ناحق و ناروايي كه در قالب زيبا عرضه مي‌شود و جاي سخن حق را مي‌گيرد. 

حدادعادل تصريح كرد: خداوند تلفيق زيبايي و حقيقت را در وحي قرآن ديده است، مسلمانان با الهام از همين نكته در طول تاريخ سعي كرده‌اند ترويج قرآن را به صورت زيبا انجام دهند. به طور مثال آنجا كه مقام كتابت قرآن در ميان بود بهترين خطاطان و خوش نويسان همت گماشتند كه قرآن در صورت مكتوب به زيباترين شكل باشد و يا هر جا كه قرار است قرائت قرآن مدنظر قرار گيرد قاريان تلاش كردند قرآن را به بهترين شيوه تلاوت كنند تا با تاثير هنري آن حقيقت در قلوب نفوذ پيدا كند، لذا كار شما قاريان و تلاشي كه براي زيباتر خواندن قرآن مي‌كنيد تلاش در جهت آن چه خدا اراده كرده است،‌ مي‌باشد. 

وي ادامه داد: جاي سپاسگذاري دارد از اين همه تلاش. خودتان هم احساس مي‌كنيد، وقتي قاري، قرآن را دلنشين مي‌خواند احساس معنويت و يگانگي با حقيقت قرآن بيشتر مي‌شود و دلها تحت تاثير قرار مي‌گيرد. 

حدادعادل ادامه داد: همه اين كوشش‌ها مقدمات است براي اين كه ما با حقيقت قرآن آشنا و آن(قران) را در جامعه و در تك تك افراد موثر واقع شود. 

رييس مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: اگر اهتمام به قرآن به همين مرحله متوقف شود كه قرآن را بخوانيم و بنويسيم و فراتر از اين گام بر نداريم در اين صورت يقينا به آن چه خدا خواسته نرسيده‌ايم، بايد از اين مقدمه‌ي لازم عبور كنيم تا در شعاع نوراني آن قرار گيريم و به اين وسيله جامعه ما به حقيقت اسلامي قرآني شود. 

وي قرآن را يك سرمايه‌ي ايماني، فكري و معنوي براي امت اسلامي دانست و گفت: قرآن همانند رودخانه‌ي زلالي است كه بيش از 1400 سال پيش جوشيدن گرفت و در مسير تاريخ، سرزمين‌هاي اسلامي و ملت‌هاي مسلمان را سيراب و سرسبزي معنوي را ايجاد كرد. 

رييس مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: اين فرهنگ اسلامي همواره از اين رودخانه زلال جاري و خروشان ابدي بهره مند بوده، البته دشمنان نيز همواره حراسناك اين حقيقت بوده‌اند. 

به گفته‌ي حدادعادل آن روز كه امت اسلامي از قرآن فاصله گرفته، انحطاط آن نيز شروع شده است لذا اين مقدمات را وسيله‌اي براي آشنايي با معارف قرآن بايد قرار دهيم. 

وي تصريح كرد: اگر با معارف قرآن آشنا شويم سطح ديني ما افزايش مي‌يابد و هر جا قرآن غريب تر باشد ميداني براي جايگزين كردن مطالب غيرديني به جاي قرآن بيشتر مي‌شود. 

وي با اعتقاد بر اين كه اگر مي‌خواهيم با تحجر و خرافات مقابله كنيم بايد به سراغ قرآن، نهج‌البلاغه و صحيفه سجاديه و روايات ائمه برويم گفت: كساني كه با قرآن آشنايند مي‌دانند كه قرآن منشا الهام و انديشه است كه جايي براي مطالب ديگر باقي نمي‌گذارد. 

حدادعادل توجه قرآن به دو جنبه‌ي فردي و اجتماعي در سعادت بشر را وجه تمايز اسلام با ساير دين‌ها دانست و گفت: قرآن تنها به تهذيب نفس فردي اهتمام ندارد، بلكه جنبه‌هاي اجتماعي، سياسي و غيره را نيز مدنظر دارد و تفاوت اسلام با مسيحيت كليسايي امروز در اين است كه اروپا و غرب، دين را آنجا كه قبول دارند مي‌پذيرند و مي‌پسندند و دين را فقط منحصر به رابطه قلبي و اعتقادي بين فرد خدا مي‌دانند. 

رييس مجلس شوراي اسلامي با بيان اين كه دين ريشه و اساس است، گفت: اما دين منحصر به يك جنبه نيست، بلكه براي حكومت، سياست، فرهنگ، تعليم و تربيت و اقتصاد احكام اجرايي دارد. 

وي در پايان گفت: آن چه امروز دشمنان ما از آن نگرانند رابطه دين و سياست است در همه‌ي جهان تلاش مي‌كنند اين رابطه را قطع كنند و به مسلمانان نيز القا مي‌كنند از تعاليم قرآني همان جنبه‌هاي فردي و قلبي را بپذيرند و ديگر سراغ مسايل سياسي و اجتماعي نروند، لذا ميدان درگيري ما با غرب در همين است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین