کد خبر: ۳۹۰۵۳
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۸۴ - ۱۵:۴۴

زیبا کلام: با غرب باید زبان مصالحه بکار ببریم

آفتاب‌‌نیوز : این استاد دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی آفتاب با بیان مطلب فوق ادامه داد: پس از انتخاب احمدی نژاد به ریاست جمهوری ایشان طی چند ماه گذشته نشان دادند که چندان تمایلی به سیاست و روش مصالحه و آرام آرام جلو رفتن ندارند و از همان ابتدا به تعبیری شمشیر را از رو بستند و با بحث هایی که در خصوص مسائل هسته ای حقوق بشر و موجودیت اسراییل بیان کردند غیرمسقیم اعلام کردند که ایران حاضر نیست به سیاست های قبل ادامه دهد و به تدریج که از زمان ریاست وی می گذرد مخالفین برنامه هسته ای ایران فکر اینکه که با ایران به توافقی برسند را کنار گذاشتند.
به گفته وی در نهایت غربی ها به این نتیجه رسیدند که برنامه هسته ای ایران را از طریق مذاکره نمی توانند متوقف کنند. به همین دلیل به دنبال تحریم ایران هستند واگر پرونده ایران را به شورای امنیت ببرند، قطعا در شورای امنیت قطعنامه ای به تصویب می رسد که ایران باید طی یک یا چند ماه آینده از تلاش های هسته ای خود دست بردارد که باالطبع ایران آن را نخواهد پذیرفت.
وی افزود: بنابراین پس از این زمان غرب به دنبال فاز بعدی پرونده یعنی تحریم خواهد بود و جدی ترین مو ضوع نخریدن نفت ایران است که کشور را با مشکلات عظیمی روبرو خواهد کرد زیرا در بودجه سال 85 وابستگی ما به نفت بیشتر شده لذا پیامدهای آن خیلی جدی خواهد بود. البته این مساله برای اقتصاد جهانی هم پیامد خواهد داشت زیرا در صورت نخریدن نفت ایران قیمت نفت افزایش پیدا می کند و ممکن است به 100 دلار نیز برسد و این از مشکلات غرب است.
زیبا کلام با بیان اینکه اگر از ما نفت خریداری نشود روسیه و چین را زیر فشار می گذارند که روابط تجاری شان را با ما کم کنند اظهار داشت: این مساله هزینه هایی را بر ما تحمیل خواهد کرد. بنابراین روی اینکه روسیه و چین قطعنامه شورای امنیت را وتو کنند نمی شود زیاد حساب کرد. برای اینکه ارتباط تجاری این دو کشور با آمریکا بسیار بیشتر از ایران است. بنابراین اگر آمریکایی ها و اروپایی ها فشار زیاد روی چین و روسیه بگذارند علیه ما موضع گیری می کنند. در آن صورت اگر ما بخواهیم این دو کشور را با خود همراه کنیم باید بهای بسیاری بپردازیم که به صلاح ما نیست.
وی در ادامه به راه حل برون رفت از بحران هسته ای اشاره کرد و گفت: راه حل برون رفت از بحران هسته ای این نیست که ما با دنیا با زبان تند زور و قهر صحبت کنیم بلکه باید توجه داشته باشیم به راحتی نمی توان در مقابل دنیا ایستاد. بنابراین راه حل منطقی این است بجای زبان زور از زبان مصالحه و گفت و گو و جلب اعتماد صحبت کنیم هم در سطح منطقه و هم با کشورهای اروپایی و آمریکا.
وی تاکید کرد: ما نمی توانیم انتظار داشته باشیم از یک سو موجودیت اسراییل را منکر شویم و از سوی دیگر غرب چشم خود را بر روی فعالیت های هسته ای ما ببندد.
به گفته وی، شعارهای رادیکال احمدی نژاد در خصوص اسراییل هزینه هایی دارد و باید اصولگرایان متوجه باشند که ممکن است این شعار از نظر انقلابی بودن زیبا باشد و در داخل و خارج طرفدارانی داشته باشیم، اما هزینه هایی نیز برای ما دارد. به عنوان مثال همین کنفرانس بین المللی که از سوی وزارت خارجه در مورد هولوکاست برگزار می شود که عده ای بیایند و بگویند هولوکاست وجود نداشته باید توجه داشته باشیم که کسانی از آلمان می آیند که به نئونازی بودن و ضد یهودی بودن معروف هستند این مساله تصویر بسیار وحشتناکی از ایران در نزد کشورهای اروپایی بوجود می آورد.
وی در پایان با اشاره به بسته شدن بعضی از حساب های ارزی ایران در بانک های اروپایی خاطر نشان کرد: بستن بعضی از حساب های ارزی ایران در بانک های اروپایی تاوان سیاست رادیکالی است که ما در پیش گرفته ایم. می توان گفت که مقصود هاشمی رفسنجانی در سخنان اخیر شان در مورد فعالیت های هسته ای مان که مسوولان راه غیر قابل بازگشت را نروند این بود که به جای از در زور و جنگ وارد شدن با غرب بهتر است به همان سیاست مصالحه قبل ادامه دهیم تا نتیجه مطلوب بگیریم.



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین