آفتابنیوز : حسن فرهاد غیبی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، گفت: این نوشابه ها براساس نوع ترکیب موادشان میتوانند آسیبهای مختلفی به بدن وارد کنند، بنابر اعلام شرکتهای تولید کننده، ماده اصلی تشکیل دهنده این نوشابه ها قند است، می دانیم که استفاده مکرر از قند اضافی می تواند باعث فرسودگی سیستم کنترل قند خون و در دراز مدت زمینه ساز بروز دیابت شود.
وی ادامه داد: وقتی انرژی در حجم بسیار زیادی وارد بدن می شود، به افزایش قند خون در مدت کوتاهی منجر شده و در نتیجه سیستم هوشمند کنترل قند خون فعال و به دنبال آن انسولین در بدن ترشح میشود.
وی خاطرنشان کرد: ترشح یکباره انسولین باعث جذب قند توسط سلول ها می شود و در نتیجه افت قند رخ می دهد.
وی ادامه داد: در نتیجه، مصرف نوشیدنی های انرژی زا در طول فعالیت روزمره یا فعالیت ورزشی باعث افت انرژی و قند می شود، پس نتیجه میگیریم افزایش انرژی از طریق این نوشیدنیها دور از واقعیتهای علمی است.
فرهاد غیبی با بیان اینکه باید محدودیتهایی برای مصرف این نوشابهها وضع شود، گفت: افزایش روزافزون مصرف این نوشابه ها با بهانه هایی همچون بدنسازی و تفریح و حتی مطالعه درسی نگران کننده است.
وی خاطرنشان کرد: کودکان، افرادی که به کافئین حساسیت دارند، مبتلایان به بیماری های قلبی عروقی و زنان باردار نباید از نوشابههای انرژیزا استفاده کنند.
وی ادامه داد: قند این نوشیدنیها بالای 10 درصد و بسیار بالاتر از نوشابههای معمولی است. در نوشابه های انرژی زا علاوه بر شکر از محرک ها، مواد با اثرات تخدیری ویژه، برخی ویتامین های گروه B و مواد معدنی که تولید انرژی می کند، استفاده می شود .
این متخصص تغذیه اضافه کرد: سطح بالای کافئین در این نوشابهها در صورت افزایش مصرف باعث اعتیاد به این نوشابهها و در صورت عدم مصرف متناوب، باعث بدخلقی و سردرد میشود.
وی خاطرنشان کرد: ورود بیش از حد مجاز کافئین به بدن یکی از دلایل بدخوابی است، وقتی فردی در حین ورزش نوشیدنی های انرژی زا مصرف می کند به دلایل میزان قند بالا در این محصولات، بدن در حین تعریق و دفع ادرار آب زیادی از دستدهد، این نیز یکی از دلایل مناسب نبودن این نوشیدنیها در حین ورزش است.