کد خبر: ۳۹۱۳۰
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۸۴ - ۱۳:۵۸
آقامیری:

پرونده ایران به شورای امنیت نمی‌رود

آفتاب‌‌نیوز : دکتر «سیدمحمود رضا آقامیری» در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی آفتاب با بیان مطلب فوق اظهار داشت: تهدیدات غرب علیه ایران در حالی است که ما تعهداتی را در دو، سه سال گذشته پذیرفته‌ایم که داوطلبانه بوده و هیچگونه انحرافی در مسیر فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای نداشته‌ایم. اما هم‌اکنون که تیم دیپلماسی ما می‌گوید اگر پرونده ایران به شورای امنیت برود ما تعهدات داوطلبانه را بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی به حالت تعلیق درمی‌آوریم ما را به انحراف از مسیر صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای متهم و با زبان زور با ما صحبت می‌کنند.
دکتر آقامیری افزود: تمام فعالیت‌های ایران هم تعلیق و هم اجرای پروتکل اقداماتی بوده که داوطلبانه بوده ولی زمانی ما متهم شدیم که از مسیر صلح‌آمیز فعالیت‌های هسته‌ای انحراف پیدا کردیم که دولت ناگزیر شد یکسری تعهدات را بپذیرد.
وی در ادامه تاکید کرد: کشورهای غربی در مورد پرونده هسته‌ای ایران زمان را تلف می‌کنند و هرچه زمان می‌گذارد، ما بخش‌های زیربنایی را به دلیل گذشت زمان از دست می‌دهیم. غرب با دارا بودن تکنولوژی هسته‌ای از سوی ما مخالف است و ما هر کاری را انجام دهیم آنها کار خود را خواهند کرد.
وی سپس به نشست اضطراری 13 بهمن ماه آژانس اشاره و تصریح کرد: در نشست 13 بهمن ماه آژانس هیچ اتفاق خاصی رخ نخواهد داد و ممکن است پرونده ما را ارجاع دهند به جلسه اسفند ماه آژانس و احتمالا یکسری ابهامات را طرح خواهند کرد. بنابراین باید منتظر جلسه اسفند ماه باشیم.
وی معتقد است چون تاکنون تخلفی از جانب ایران صورت نگرفته و از مسیر ان.پی.تی خارج نشده‌ایم و بر اساس تعهداتی که به آژانس انرژی اتمی دادیم تخلفی صورت نگرفته و به روش‌هایی عمل نکرده‌ایم که انحرافی رخ داده باشد بنابراین فکر نمی‌کنم  پرونده ایران به شورای امنیت برود.
این استاد دانشگاه آنگاه به نیات غرب در مورد فعالیت‌های هسته‌ای ایران اشاره و خاطرنشان کرد: غربی‌ها معتقدند که ما نباید به فناوری‌های هسته‌ای دست پیدا کنیم به همین دلیل ما را تحت فشار قرار می‌دهند اما با همه اینها بعید است که پرونده ایران به شورای امنیت برود. زیرا در این صورت باخت دوطرفه خواهد بود و ان.پی.تی برای ما معنا نخواهد داشت و به عنوان کشوری که تحت فشار است اگر کار به مقابله بکشد، کشورهای دیگر هم راغب خواهند شد که راه ما را ادامه دهند که این مسئله را جامعه جهانی نمی‌پذیرد.
به گفته وی، دستگاه دیپلماسی ما در مسیر خوبی به پیش می‌رود هرچند که فراز و نشیب‌هایی هم داشته‌ایم اما ما جایی می‌رویم که چشم‌اندازی را برای خود ترسیم کرده‌ایم و روز به روز به آن نزدیک می‌شویم.
وی در پاسخ به این سئوال که چگونه می‌توان بدون رودررویی با غرب به حق خود که داشتن فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای است،‌ دست یابیم، خاطرنشان کرد: دستگاه دیپلماسی ما باید به گونه‌ای عمل کند که افکار عمومی جهان را در مورد فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران روشن کند به گونه‌ای که افکار عمومی جهان بپذیرد که ما باید از این حق استفاده کنیم. این در حالی است که اگر مسیر منطقی را طراحی کنیم اما نتوانیم افکار عمومی جهان را قانع کنیم و به جهان بقبولانیم شرایط برای ما دشوار خواهد شد.
استاد دانشگاه شهید بهشتی در پایان خاطرنشان کرد: به هر حال ما در مسیر دستیابی به فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای با محدودیت‌هایی روبه‌رو خواهیم شد که حتی ممکن است شامل تحریم‌ها هم بشود اما اگر تامل کنیم می‌توانیم یک کشور هسته‌ای صلح‌آمیز باشیم.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین