کد خبر: ۳۹۲۲۸
تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۳۸۴ - ۰۹:۲۸

چرا آمریکا به ایران اعتماد نمی کند؟

آفتاب‌‌نیوز : مقامات تهران ماه گذشته با نادیده گرفتن توافقات قبلی خود با سران غرب اعلام کردند که فعالیت های خود را ادامه می دهند و از سوی دیگر عکس های جدید ماهواره ای نشان داده است که تقریبا 7 نیروگاه جدید در ایران قرار دارد.

رهبران ایران مدت ها است که اعلام می کنند تحقیقات هسته ای آنان بر اهداف صلح آمیز متمرکز شده است و ادعا می کنند ایرانیان خواستار تولید سوخت برای نیروگاه های هسته ای خود هستند و بر اساس معاهده منع عدم گسترش تسلیحات هسته ای ایران اجازه دارد که اینگونه فعالیت های را ادامه دهند.
 
بسیاری از کارشناسان آمریکایی و غربی بر این باورند که این توسعه انرژی برای کشوری که تقریبا 10 درصد نفت جهان را تامین می کند ضرورتی ندارد و بر این باورند که فعالیت های جدید ایران بسیار حساس است. 

دیوید آلبرایت رییس موسس تحقیقات بین المللی امنیتی آمریکا می گوید که تهران در مقابل چشمان ما مجهز می شود. کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه آمریکا بارها اعلام کرده است که زمان آن رسیده است که پرونده ایران به شورای امنیت ارجاع شود و این اقدام تنها راه حل برای تنبیه تهران و توقف برنامه هایش است. 

از سوی دیگر مقامات تهران همچنان پافشاری می کنند که برنامه های هسته ای ایران صلح آمیز است ولی هیچ اقدامی در خصوص کاهش فشارهای بین المللی انجام نمی دهند. 

علی اصغر سلطانیه نماینده ایران در سازمان انرژی اتمی دوشنبه هفته گذشته گفت: اگر پرونده ایران به شورای امنیت فرستاده شود، ایران برنامه های غنی سازی اورانیوم خود را بطور کامل انجام خواهد داد. وی افزود: اتخاذ این تصمیم از سوی غربی ها بسیار عجولانه بوده است.
 
تاریخچه فعالیت های هسته ای ایران 

برنامه های هسته ای ایران در سال 1959 در زمان شاه با خرید یک راکتور از آمریکا آغاز شد. در آن زمان، شاه ایران تصمیم گرفت 23 نیروگاه احداث کند. این تصمیم شاه خطری محسوب نمی شد؛ چون اولا شاه یکی از متحدان آمریکا بود و دوم آنکه وی در نظر نداشت که اورانیوم غنی شده و یا سوخت تولید کند. 

پس از گذشت چند سال از وقوع انقلاب ایران، آمریکا در مورد تلاش های هسته ای این کشور با کمک روسیه اظهار نگرانی کرد و در سال 2002 وقتی مقامات ایران اعلام کردند که درصدد گسترش نیروگاههای خود در نطنز اراک هستند، این نگرانی ها  به اوج خود رسید.

 پس از اعلام فشار از سوی آژانس بین المللی مقامات تهران سرانجام معاهده منع گسترش تسلیحات هسته ای را امضا کردند. ولی این اقدام باعث نشد که نگرانی های آمریکا کاهش یابد.
تهران در 10 ژانویه با فک پلمپ نیروگاه نطنز اعلام کرد که فعالیت های خود را ادامه خواهد داد.
 
ایران و چند سال فاصله تا ساخت بمب اتم 

با اعلام این خبر از سوی مقامات تهران، ساعت اروپاییان به کار افتاد تا محاسبه کنند که ایران از این تاریخ چه زمانی لازم دارد تا به چگونگی ساخت سلاح های هسته ای و تکنولوژی ساخت بمب اتم دست پیدا کند. 

در این زمان مقامات اسراییل اعلام کردند که ایران تا دو سال دیگر به بمب اتم دست پیدا خواهد کرد و افزودند که تحت هیچ شرایطی، ایران و برنامه های هسته ای آن را نخواهند پذیرفت. 

روزنامه یو. اس. تودی ادامه می دهد: مقامات تهران نیز در واکنش به اظهارات اسراییلی ها گفتند که حمله نظامی به تهران از سوی مقامات اسراییل یک اشتباه فاحش خواهد بود و اسراییل وارد بازی بچه گانه ای خواهد شد.
 
از سوی دیگر موسسه تحقیقات بین المللی و امنیتی آمریکا اعلام کرد که ایران تا سال 2009  به اولین سلاح هسته ای دست پیدا خواهد کرد.
 
کارشناسان سیاسی خاطر نشان کردند که چرا ایران برای تولید انرژی از اورانیوم باز غلظت کم غنی شده استفاده نمی کند؟ و همواره با پافشاری بر سیاست های خود غرب را تحریک می کند. 

و سازمان اطلاعات و امنیت ایالات متحده بار دیگر تاکید کرد که ایران نیروگاه های مخفی دارد و این موضوع منجر به افزایش تنش ها و شک می شود و تا زمانیکه تهران بطور کامل اطلاعات خود را از نظر دانش هسته ای اعلام نکند، غربی ها نگران فعالیت این کشور هستند.
 
از طرفی مقامات آمریکا خاطر نشان کردند که سرمایه گذاری ایران برای تولید سوخت هسته ای برای کشوری که دیدگاه های مدنی دارد، ضروری نیست. 

سازمان انرژی نیز در بیانیه ای در سال گذشته میلادی خاطر نشان کرد که زیر ساختارها هسته ای ایران در مقایسه با دیگر کشورهای منطقه بسیار پیشرفته تر است و این کشور نیز مانند پاکستان عمل می کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین