آفتابنیوز : فوايد ماهي براي سلامتي را همه ما ميشناسيم. اهميت و ارزش بالاي آن در رژيم غذايي، خواص آن براي ذهن و خيلي چيزهاي ديگر. مكمل امگا ۳ هم كه جاي خود دارد و كمكم دارد به سبد دارويي! همه خانوادهها راه پيدا ميكند؛ اما اين واقعا خوب است؟ اينكه در يخچال همه ما ايرانيها مكمل امگا ۳ باشد و در فريزرمان ماهي نباشد؟
بد نيست بدانيد ماهي خواص ديگري جز دارا بودن امگا ۳ هم دارد. وقتي ما از ماهي حرف ميزنيم صحبت از ويتامين و املاح، پروتئين ناب و كم چرب، اسيدهاي چرب ضروري امگا ۶، امگا ۹ و البته امگا ۳ آن ميكنيم.
آن وقت ميآييم به جاي خريدن ماهي تازه پولمان را خرج مكملهاي امگا ۳ كه فقط امگا ۳ دارند، نه ويتامين و املاح و نه پروتئين خالص ميكنيم. البته نميخواهيم اهميت و ارزش امگا ۳ براي بدن را زير سوال ببريم. فقط ميخواهيم بهترين منبع آن را كه دسترسي به آن هم خيلي راحت است توصيه كنيم. وگرنه همه ما ميدانيم ماهي خيلي از خواص خود را مديون همين امگا ۳ است. در ادامه يك بار ديگر خواص ماهي و امگا ۳ براي بدن را مرور كنيم.
آلزايمر
اسيدهاي چربي غيراشباع و بلند زنجير موجود در ماهي، يعني همان امگا ۳ و امگا ۶ و امگا ۹ كه گفتيم، نقش مهمي در پيشگيري از تخريب سلولهاي مغزي دارند. خوردن ماهي همچنين خطر فشارخون بالا را هم كاهش ميدهد و همان طور كه ميدانيد از عوامل اصلي ابتلا به آلزايمر، فشارخون بالاست.
بينايي
چربيهاي امگا ۳ جزء اصلي سلولهاي مغزي و نيز سلولهاي شبكيه چشماند. پس بدون شك اين اسيدهاي چرب نقش مهمي در سلامت سيستم عصبي و سيستم بينايي بر عهده دارند. شيرخواران مادراني كه در رژيم غذاييشان از ماهي استفاده ميكنند بينايي بهتري دارند. احتمالا به خاطر انتقال امگا ۳ رژيم غذايي به شير مادر و رسيدن آن به شيرخوار.
پوست
متخصصان پوست و مو ميگويند ماهي براي سلامت و شادابي پوست هم بدون فايده نيست. آنها ميگويند يك رژيم غذايي مناسب كه در آن ماهي و مخصوصا ماهي سالمون وجود داشته باشد ميتواند در از بين بردن خطوط و لكهاي پوستي كمككننده باشد و همچنين از پيري زودرس و چينخوردگي پوست هم جلوگيري كند.
ديابت
تنظيم قند خون يكي ديگر از مزاياي ماهي براي بدن است و اين همان چيزي است كه افراد ديابتي همواره به دنبال آن هستند. بد نيست بدانيد افراد ديابتي قريب به اتفاقتري گليسيريد بالايي هم دارند. علت آن است كه افزايش سطح اين چربي در خون خود به دليل عدم تنظيم قند خون است. به همين خاطر است كه گفتيم امگا۳ با تنظيم قند خون سطح چربي تريگليسيريد را نيز در خون كاهش ميدهد.
پيشگيري از بيماريهاي قلبي
وارد كردن ماهي و غذاهاي دريايي به رژيم غذايي و مصرف مداوم آن، خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي را با كاهش خطر لخته شدن خون، كاهش التهاب، بهبود الاستيسيته عروق، كاهش فشارخون، كاهش چربي خون و همچنين تنظيم چربي خون و بالا بردن كلسترول خوب (همان HDL)، كاهش خواهد داد.
سرطان
يك مطالعه جامع كه در سوئد و بر روي ۶۰۰۰ مرد در طول مدت ۳۰ سال انجام شد نشان داد كه خطر ابتلا به سرطان پروستات و نيز شيوع سرطان در طي اين دوره ۳۰ ساله در افرادي كه اصلا از غذاهاي دريايي و ماهي استفاده نميكردند نسبت به افرادي كه مصرف ماهي را به حد متوسط يا زياد در رژيم غذاييشان داشتند، دو تا سه برابر بيشتر بوده است.
آرتريت
جوامعي كه مصرف ماهي و غذاهاي دريايي در آنها بالاتر است، براي مثال مردمان گرينلند، آمار كمتري از بيماريهاي التهابي مثل آرتريت را گزارش كردهاند. مطالعات زيادي هم هستند كه ميگويند امگا ۳ نقش مهمي در تسكين علائم و عوارض آرتريت روماتوئيد دارد. البته بيماريهاي خودايمني ديگر مثل پسوريازيس و MS هم از اين فوايد مستثني نيستند.
منبع: سلامت نیوز