کد خبر: ۳۹۴۱۷
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۸۴ - ۱۲:۴۰
محمد عطریانفر:

امریکا چین و روسیه را راضی می کند

آفتاب‌‌نیوز : « عطریانفر» در گفت و گو با خبرنگار سیاسی آفتاب در پاسخ به این سوال که ایران در فرصت باقی مانده تا نشست 13 بهمن ماه شورای حکام برای خنثی کردن اقدامات امریکا چه باید بکند؟ اظهار داشت: دیپلماسی ایران باید به گونه ای تعقیب شود که به هر حال این نظم تاریخی که نوعا در مناسبات امریکایی ها و کشورهای دیگر همچون روسیه و چین برقرار است را بتواند بر هم بزند و با به هم خوردن این نظم امکان تامین منافع ایران ولو به هر مقدار تامین شود. 

بنابراین همسویی یا عدم همسویی چین و روسیه با امریکا به ناتوانی و یا توانمندی دیپلماسی ایران بر می گردد.
وی درباره راه حل رفع بحران هسته ای ایران تصریح کرد: راه حل رفع بحران هسته ای یک معادله چند مجهولی است و بیشتر به نحوه گفت و گو ها و ارتباط ایران در سطح جهانی بر می گردد. تصور می کنم هر گونه مکانیزمی که شرایط را رادیکالیزه کند به این بحران دامن می زند. بنابراین باید سعی کنیم از هرگونه موضع گیری های تند و غیر مسئولانه پرهیز کنیم و سیاست گفت و گو را مطابق همان مدلی که در دوران خاتمی تعقیب می کردیم، دنبال کنیم. 

به گفته وی، با چنین روش امکان فائق آمدن بر بحران هسته ای برای ایران وجود خواهد داشت. 

عطریانفر در خصوص گفته استراو مبنی بر اینکه در معامله با ایران باید هر دو طرف سر بلند بیرون آیند، گفت: این گفته همان طرح پیروزی ـ پیروزی دوران روحانی است و فکر می کنم ایران از این موضع گیری استراو باید استقبال کند و با گفت و گوهایی که با اروپا خواهد داشت به ساز و کارهای این پیروزی دو جانبه دست پیدا کند. 

وی درباره پیشنهاد اخیر البرادعی مبنی بر اینکه امریکا راکتور هسته ای در اختیار ایران قرار دهد و ایران به مدت 8 سال غنی سازی اورانیوم را به حالت تعلیق در آورد خاطر نشان کرد: پیشنهاد قابل توجهی است چون به هر حال اگر تعقیب سیاست های هسته ای ایران در این مقطع، منافع دراز مدت ایران را به مخاطره بیندازد شاید یک تعلیق کوتاه مدت بر پایه پیشنهاد البرادعی، هم ما را از بحران خارج کند و هم حق فناوری را برای ما محفوظ نگهدارد و هم به برخی از توقعاتی که در عرصه صنعت و تکنولوژی مورد انتظار ایران است دست پیدا کنیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین