آفتابنیوز : ژاپن اعلام کرده است که در این نشست آخرین تحولات درباره این آزمایش مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
خبرگزاری کیودو گزارش کرده است که مسئولان ارشد ژاپن در این نشست تدابیر مقابله جویانه در برابر کره شمالی را مورد بحث قرار خواهند داد.
این در شرایطی است که کشورهای آمریکا، کره جنوبی و ژاپن با انتشار بیانیه هایی اقدام امروز کره شمالی را محکوم کرده اند.
به گزارش ایرنا،ژاپن پیشتر و پس از آنکه روز دوشنبه گذشته کره شمالی سه فروند موشک بالستیک به سمت آبهای ژاپن شلیک کرد، از شورای امنیت خواست وارد موضوع شده و تحریم های کره شمالی را افزایش دهد.
فومیو کیشیدا وزیر خارجه ژاپن نیز امروز جمعه به خبرنگاران گفت که از شرایط پیش آمده بسیار نگران است و با برگزاری نشست با دیگر مقامات کشور، موضوع را مورد بررسی قرار خواهد داد.
وی افزود، چنانچه این موضوع صحت داشته باشد کره شمالی با این آزمایش قطعنامه های شورای امنیت و توافقات حاصله در مذاکرات شش جانبه پکن را زیر پا گذاشته است.
در حالی که کره جنوبی، آمریکا و ژاپن با نشست های امنیتی در حال بررسی موضوع هستند چین هنوز در این باره واکنشی نشان نداده است.
این در شرایطی است که گزارش ها نشان می دهد این هفته معاون مذاکره کننده ارشد هسته ای کره شمالی به چین سفر کرده است و زمانی که از «هوا چون اینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در باره این سفر سئوال شد او گفت که سفر انجام شده است اما اجازه ندارد اطلاعات بیشتری در این باره به خبرنگاران بدهد.
اینکه مسئول هسته ای کره شمالی در باره برنامه های هسته ای و یا چنین آزمایشی با مقام های چین گفت وگو کرده باشد مساله ای مبهم است و هنوز چینی ها درباره اتفاق صبح امروز در کره شمالی موضع گیری نکرده اند.
به دنبال وقوع زمین لرزه ای به قدرت 5.3 دهم ریشتر در کره شمالی که صبح امروز رخ داد، بیشتر منابع منطقه ای و رسانه ای حدس زده اند که این کشور طبق برنامه های گذشته خود یک آزمایش دیگر انجام داده باشد اما «چو تائه یونگ» مشاور ارشد امنیت ملی کره جنوبی انجام این آزمایش را براساس شواهد و قرائن موجود تایید کرد.
«لاسینا زربو» رئیس سازمان پیمان منع جامع آزمایش های هسته ای (CTBTO) نیز امروز اعلام کرد که بررسی های صورت گرفته در خصوص فعالیت های لرزه نگاری آزمایش احتمالی هسته ای کره شمالی، نشان می دهد بزرگی این لرزش ها نسبت به لرزه های آزمایش هسته ای قبلی این کشور که دی ماه سال گذشته در همین منطقه به ثبت رسیده بود، بزرگتر و گسترده تر است.
کره شمالی در سالهای 2006، 2009 ،2013 و 2016 به ترتیب دست به انجام آزمایش هسته ای زده است.