کد خبر: ۳۹۵۲۲
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۸۴ - ۱۷:۱۶

سیاست خارجی ایران زیر ذره بین بوندستاگ

آفتاب‌‌نیوز : آلمان که یکی از حامیان سیاست های آمریکا در جهان است سعی دارد خود را بیشتر با استراتژی های واشنگتن هماهنگ کند. آنجلا مرکل، صدر اعظم جدید آلمان در سفرهای اخیر خود به مسکو، واشنگتن و پاریس سعی کرد کشورهای عضو شورای امنیت را در یک خط قرار داده و هماهنگ کند.
 
از سوی دیگر ایران قصد دارد نسل جدیدی از موشک های شهاب 3 و شهاب 4 (برد آن تا به غرب اروپا خواهد رسید) را بسازد. این موضوع باعث می شود نظام ارتش اروپا و استراتژی های نظامی آنان به کلی تغییر کند.
 
آنجلا مرکل در مسکو سعی کرد از این کشور که در آن زمان بخاطر اختلافاتش با اوکراین بشدت زیر فشارهای بین المللی بود، دفاع کند. صدراعظم آلمان امیدوار بود که با دفاع از پوتین کرملین را ودار کند تا با کنار گذاشتن سیاست های دوگانه اش، با سه کشور اروپایی در راه تحریم ایران همگام شود. 

سیاست های برلین پس از به صدرات رسیدن مرکل بشدت تغییر کرده است. در زمان گرهارد شرور روابط بین برلین – واشنگتن و لندن به سردی گرداییده بود ولی مرکل با سفر به واشنگتن در نظر داشت که به مقامات کاخ سفید این نکته را یادآوری کند که برلین یکی از متحدان این کشور است.
 
در این دیدار نیز بحران هسته ای ایران یکی از مهم ترین مباحث بین بوش و مرکل بود. سران هر دو کشور سعی کردند با اتخاذ سیاستی واحد به مقامات تهران نشان دهند که برخلاف دو سال گذشته اکنون غرب با شدت بیشتری برنامه های هسته ای ایران را دنبال می کند و تحریم اقتصادی امری ضروری است. 

مرکل که بدلیل مشکلات اخیر واشنگتن با اروپا بر سر موضوعات مختلف مانند زندان های گوانتانامو، استفاده آمریکا از فرودگاههای این کشور برای انتقال مظنونان تروریستی... با بوش اختلاف نظرهای زیادی داشت، در این سفر سعی کرد با اهداف واشنگتن در خاورمیانه همراه شود. 

آنجلا مرکل و همفکرانش در حزب دموکرات مسیحی این کشور اکنون به ایران به عنوان مشکل بزرگ اتحادیه اروپا می نگرند و برای اتخاذ یک تصمیم صحیح تمامی رخدادهای تهران را زیر نظر دارند. به عقیده کارشناسان آلمانی، سیاست های خارجی ایران پس از انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال گذشته میلادی بشدت تغییر کرده است. 

به گفته آنان اقدامات تهران می تواند بر تمامی کشورهای خاورمیانه تاثیر بگذارد و در حقیقت تهران تهدیدی برای خاورمیانه، آسیا و در نهایت سراسر جهان محسوب می شود. 

از سوی دیگر مجلس این کشور (بوندستاگ) که اکنون حزب دموکرات مسیحی اکثریت آن را تشکیل می دهد نیز با اتخاذ یک سیاست واحد در قبال ایران، خواستار حل مسئله هسته ای ایران هستند و معتقدند که می توان با بررسی دقیق تر سیاست های خارجی ایران و با گفت و گو و مذاکرات به بحران تهران پایان داد.



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین