آفتابنیوز : به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری بی بی سی، این شهرداران با استفاده از یک قانون فوریتی که اوایل ماه جاری میلادی به دنبال کودتای ناکام ژوئیه به اجرا در آمد، برکنار شدند. دولت افراد قابل اعتماد خود را جایگزین این شهردارهای برکنار شده کرده است.
از زمان کودتا دهها هزار تن از مردم به اتهام ارتباط داشتن با سازمانهای تروریستی از سمتهای دولتی برکنار شدهاند.
برکناری این ۲۸ شهردار باعث شد تا تظاهراتی در شهر سوروج برگزار شود که در آن ۲۰۰ تن در مقابل ساختمان شهرداری این شهر تجمع کرده و پلیس با استفاده از گاز اشک آور و آب پرفشار آنها را متفرق کرد.
در همین حال خبرگزاری دوغان اعلام کرد که تظاهراتی نیز در استان هکاری صورت گرفته که به دنبال درگیری در آن چهار تن از جمله معاون شهردار بازداشت شدند. برخی گزارشات رسانهای نیز حاکی از آن است که برق و اینترنت در این شهرهای ناآرام قطع شده است.
خبرگزاری آنادولو نیز گزارش کرد: ۲۴ تن از این شهردارهای برکنار شده به ارتباط داشتن با حزب کارگران کردستان ترکیه موسوم به پ ک ک متهم شدهاند.
چهار شهردار دیگر نیز گمان میرود که به فتحالله گولن مبلغ اسلامی مستقر در آمریکا که دولت، وی را به مغز متفکر کودتای نافرجام متهم میکند، ارتباط داشته باشند.
در همین حال رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه امروز (دوشنبه) پس از شرکت در نماز عید قربان به خبرنگاران در استانبول گفت: ترکیه اسناد و مدارکی دارد که نشان میدهد ۲۸ شهردار برکنار شده از شبهنظامیان کرد حمایت کردند و باید خیلی زودتر برکنار میشدند.
وی افزود: به نظر من این برکناری خیلی هم دیر صورت گرفت. باید خیلی پیشتر این اقدام صورت میگرفت و من پیشتر این امر را توصیه کرده بودم. آنها حمایتهایی را که دریافت میکردند برای پایگاههای شبهنظامیان کرد در رشته کوههای جنوب شرق ترکیه و شمال عراق ارسال میکردند اما تمامی اقداماتشان برملا شد. دولت ما این تصمیم را بر اساس تمامی این شواهد اتخاذ کرد.
بکر بوزداغ، وزیر دادگستری ترکیه نیز در صفحه توئیتر خود نوشت: شهردارها و اعضای شورای شهر که از طریق انتخابات به قدرت رسیدهاند باید طبق قانون وظایف خود را اجرا کنند. اگر آنها بودجههای دولتی را که برای خدمت به مردم به آنها اختصاص داده شده برای تامین مالی سازمانهای تروریستی استفاده میکنند و اجازه میدهند از خودروها، تجهیزات و تواناییهای شهرداری در فعالیتهای تروریستی استفاده شود مشروعیت دموکراتیک خود را از دست میدهند.
در همین حال حزب دموکرات خلق که عمدتا شهردارهای متعلق به این حزب در این اقدام برکنار شدهاند این اقدام را به عنوان "کودتای معتمدین" محکوم کرد و گفت: این اقدام مستبدانه و غیرقانونی تنها مشکلات موجود در شهرهای کردنشین را عمیقتر میکند و باعث میشود مساله کردها غیرقابل حلتر شود.