آفتابنیوز : ملک عبدالله سفر رسمی خود به مالزی که طی 36 سال گذشته بی سابقه بوده است را آغاز کرده و انتظار می رود این سفر به نگرانی طرفین در خصوص مقوله های نفت و تجارت پایان داده و راه کارهای نوینی را در شکل دهی به جهان اسلام ارایه دهد.
به گفته تحلیلگران سیاسی، پادشاه عربستان که در راس یک هیات بلند مرتبه تجاری و سیاسی وارد مالزی شده از صنعتی شدن سریع کشوری که اسلام و تجدد را تضاد با یکدیگر نمی داند، درس های فرا خواهد گرفت.
عبدالعزیز ساگزه رییس مرکز تحقیقات خلیج فارس در دبی می گوید: مالزی از آنجا که به عنوان الگوی موفقیت آمیز یک کشور اسلامی مدرن در جهان مطرح است، بسیار اهمیت دارد. عربستان اکنون در روند نهادینه سازی مدرن گرایی و میانه روی تحت ریاست پادشاه این کشور قرار گرفته است.
وی معتقد است که بکارگیری تجربیات مالزی برای سران عربستان بسیار مفید بوده و حتی به پیشرفت، صلح در جهان اسلام کمک شایانی خواهد کرد.
ملک عبدالله در حالی وارد مالزی می شود که در چند روز گذشته با سران چین و هند در خصوص برنامه های آتی این کشور مذاکره کرده است.
طبق این گزارش مناسبات ریاض و کوالالامپور در بهترین شرایط خود قرار دارد و بداوی نخست وزیر این کشور از زمان به قدرت رسیدنش در سال 2003 تاکنون سه بار به عربستان سعودی سفر کرده است.
کارشناسان معتقدند که مالزی با جمعیتی بالغ بر 26 میلیون نفر شباهت های بسیار زیادی به عربستان دارد. این کشور نیز مانند عربستان عضو سازمان کنفرانس اسلامی است و از هم پیمانان آمریکا در جنگ علیه تروریسم محسوب می شود ولی در عین حال مقامات این کشور از سیاست های آمریکا در قبال منازعات فلسطین و اسراییل انتقاد می کند.
ملک عبدالله قبل از سفر به مالزی در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت با نگاهی به مالزی می توان به این نکته دست یافت که یک کشور مسلمان نیز می تواند مدرن، دموکراتیک و اقتصاد رقابتی داشته باشد.
وی افزود: اسلام نباید ما را از نزدیکی به دیگر کشورها بازدارد، ما نیز نباید به خاطر اسلام به جهان پشت کنیم.
کارشناسان معتقدند که سفرهای گذشته ملک عبدالله به چین و هندوستان دو کشوری که اقتصاد آنان بشدت به نفت و گاز وابسته است، این نکته را باز گو می کند که عربستان پس از سالها انزوا بدلیل حکومت ملک فهد اکنون قصد دارد با نگرش جدید جهان قد علم کند.