آفتابنیوز : تروریسم همچنان در صدر موضوعات مورد توجه آمریکا در منطقه باقی مانده است. اولویت های دیگر دولت بوش در چند دهه اخیر از جمله حفاظت از ذخایر انرژی، مهار مبارزات، تضمین موجودیت اسراییل همکاری با متحدینی مثل ترکیه همچنان ادامه دارد. هوگ می افزاید: دموکراتیزه شدن، توسعه عراق، برنامه هسته ای ایران و مساله فلسطین و اسراییل در دستور کار سال 2006 آمریکا در منطقه خاورمیانه قرار دارد. وی چارچوب بحث خود را در چهار محور زیر مورد بررسی قرار داده است.
1- دموکراتیزه شدن: دموکراسی در خاورمیانه کند تر از آنچه که در آغاز جنگ عراق تصور می شد به پیش می رود.تلاشهای صورت گرفته در مصر، مراکش و عربستان سعودی به نظر نمی رسد در آینده ای نزدیک به پیشرفتی چشمگیر منجر شود. تغییرات سیستماتیک که مورد نظر رییس جمهور آمریکا بوده در عمل اجرا نشده اند. در این راستا، ایالات متحده باید روی اقدامات زیر بنایی مثل کمک به گروههای اصلاح طلب داخلی اجرای قانون و رشد اقتصادی متمرکز شود.
2- عراق: دمکراسی در عراق متناسب با دیدگاه اولیه دولت (بوش)پیش نمی رود. بعلاوه اولویت های آمریکا در عراق بیشتر حفظ امنیت این کشور، حفاظت از ارتش آمریکا و عقب نشینی برخی از سربازان می باشد. در واقع ایجاد دمکراسی واقعی در مدت زمان کوتاه غیر ممکن است و رییس جمهور آمریکا عراقی با ثبات نسبی که رعایت حقوق بشر را نیز مورد توجه قرار می دهد به جای عراقی کاملا دمکرات را خواهد پذیرفت. بیشترین تلاش آمریکا بر روی تشویق گروههای سنی و شیعه به ایجاد حکومتی ائتلافی برای اجتناب از بروز جنگ داخلی در عراق، معطوف خواهد شد. مهم ترین عامل در این رابطه وجود قانون اساسی اصلاح شده ای است که بتواند خواسته تمامی گروهها را برآورده سازد.
3- ایران: برنامه های هسته ای ایران، تغییری چشمگیری در نگرش آمریکا به جمهوری اسلامی ایجاد کرده است. ایران سعی دارد برد موشکهایش را افزایش دهد. به این ترتیب ایران با مسلح شدن به کلاهکهای هسته ای می تواند برای اسراییل و حتی اروپا نیز خطرناک باشد. در حالیکه دو گروه در خطرناک بودن ایران هسته ای با آمریکا هم عقیده هستند، یکی معتقد است که در این رابطه می توان با رژیم ایران مذاکره کرد و دیگری به تغییر رژیم در ایران معتقد است.
آمریکا باید سعی کند با در پیش گرفتن سیاستی منسجم با اروپایی ها، روسها و چینی ها که معتقدند به اقدامات غیر نظامی مثل تحریم یا ممانعت از گسترش تکنولوژی و مواد هسته ای در مقابل ایران هستند، جبهه ای متحد تشکیل دهد.
4- مساله اسراییل و فلسطین: در شرایط فعلی هیچ پیشرفتی در مذاکرات طرفین برای ایجاد وضعیتی با ثبات حاصل نشده است. سیاستهای اسراییل در دوره رکود به سر می برد، همه چشم ها به حکومت پس از شارون دوخته شده است بعلاوه، پیروزی حماس در انتخابات اخیر فلسطین هرگونه حرکتی از سوی آمریکا برای ایفای نقشی عمیق تر در مذاکرات اسراییل – فلسطین را با مشکل روبرو کرده است.