کد خبر: ۳۹۹۳۶
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۳۸۴ - ۲۱:۴۷

به تیم هسته ای انتقاداتی دارم

آفتاب‌‌نیوز : کاظم جلالی نماینده شاهرود در جمع خبرنگاران پارلمانی در مورد اظهارات اخیر بوش رییس جمهوری آمریکا مبنی بر به گروگان گرفته شدن ملت ایران از سوی مسولان به دلیل عملکرد مسوولان، ملت از حق هسته ای خود نیز محروم شده اند تصریح کرد: بوش مطالبی را طرح کرد که از یک رییس جمهوری کشوری که ادعای دموکراسی در تمدن را دارد خیلی دور از انتظار است.
وی اظهار داشت: ایران کشوری است که طبق موازین دموکراتیک در آن هر سال انتخابات برگزار می شود و مسولان آن با آراء مردم انتخاب می شوند.
جلالی افزود: در بحث هسته ای بوش مطلب نفهمیده است در دستیابی کامل به حقوق هسته ای ملت ایران هیچ کس تردید ندارد همه جناحها، احزاب و گروههای اجماع دارند که تلاش کنند حق هسته ای ایران را به دست آورند.
مخبر کمیسیون امنیت ملی گفت: حتی برای ایرانیان خارج از کشور نیز مساله هسته ای یک مساله ملی است و جناحی نیست و مساله بخشی از حاکمیت و مردم نیست مسوولان هم به عنوان بخشی از ملت ایران پیگیر مطالبات ملت هستند.
نماینده شاهرود تاکید کرد: سخنان بوش کاملا خصمانه است و برخلاف قواعد و موازین بین المللی است و از یک موضع کاملا سلطه طلبانه و غیر دموکراتیک بیان شده و نمی تواند هیچگونه وجاهت حقوقی داشته باشد و به نوعی دخالت در امور کشورهای مستقل دنیا از جمله ایران محسوب می شود.
جلالی در مورد بیانیه روسیه و چین خاطر نشان کرد: روسها و چینی ها با تحولاتی که امروز در عرصه جهانی اتفاق افتاده است یک گام به اجماع جهانی نزدیک تر شده اند تحولات امروز دنیا، تحولات قابل تجزیه و تحلیل است آنچه در عراق اتفاق افتاد و آنچه با پیروزی حماس در فلسطین رخ داد منجر به این شد که مواضع این کشورها به هم نزدیکتر شود.
وی با بیان اینکه با روسها گفت و گوهایی خواهیم داشت اظهار داشت: از ابتدا قابل پیش بینی بود که روسها مصر بودند پیشنهاد آنها پذیرفته شود و تحلیل ما این بود که در صورت نپذیرفتن پیشنهاد آنها روسها در کنار آمریکا و اروپا قرار نگیرد چون کف مطالبات قدرتهای بین المللی این است که ایران دارای تکنولوژی هسته ای در بخش چرخه سوخت و غنی سازی نباشد.
مخبر کمیسیون ملی تصریح کرد: قابل پیش بینی بود اگر طرح روسیه مورد پذیرش قرار نگیرد روسها و چینی ها در کنار آمریکا و اروپا قرار گیرند که البته این بیانیه در مرحله گزارش است و به مذاکرات آینده ایران و روسیه بستگی دارد که در دور دوم مذاکرات ایران و روسیه در ادامه همین ماه در روسیه برگزار می شود.
نماینده شاهرود تاکید کرد: این بیانیه یک اولتیماتوم به ایران بود که اگر پیشنهاد روسیه در دور دوم مورد پذیرش قرار نگیرد با اجماع پرونده ایران را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع خواهند داد.
جلالی در پاسخ به سوال خبرنگاران پارلمانی آفتاب در مورد ترکیب و عملکرد تیم جدید مذاکره کننده هسته ای گفت: پرونده هسته ای یک پرونده ملی است و باید از توان و ظرفیت همه افراد خصوصا کسانیکه تجربیات یا لابی هایی در عرصه دیپلماتیک دارند و به تعبیری به شمارش پلک های طرف های مذاکرات می توانند موضع آنها را تحلیل کنند استفاده کنیم.
وی اظهار داشت: البته در این مورد انتقاداتی هم وجود دارد اما در شرایطی فعلی ترجیح می دهیم همه با هم یک صدا باشیم و نقدها را در جلسات خصوصی تر با مسوولان مطرح کنیم.
نماینده شاهرود گزارش پرونده ایران به شورای امنیت را مقدمه ارجاع دانست و تصریح کرد: به نظر می رسد که در روند اجماع سازی در دنیا به شکل یک پروژه یا یک پروسر برنامه ریزی شده، پیش می روند و نباید ما بین گزارش و ارجاع خیلی فرق بگذاریم. گزارش گام نخستین ارجاع به شورای امنیت است و به نظر می رسد آمریکایی ها کار را گونه ای هدایت می کنند که یک اجماع ناگسستنی را علیه ایران شکل دهند.
مخبر کمیسیون امنیت ملی با بیان اینکه در مورد پذیرش طرح روسیه و تصمیمات از سوی ایران اطلاعی ندارم افزود: از ابتدا هم گفته ایم که این طرح قابل مذاکره و مطالعه است که البته نیازمند به این است که ایران فرصت بیشتری را برای بررسی طرح، برطرف کردن نقاط ابهام و فهم چارچوب های این طرح داشته باشد بتوانیم چند دور مذاکره روی این طرح داشته باشیم.
جلالی در مورد پیشنهاد اخیر ایران به اروپا مبنی بر دادن 2 سال فرصت به ایران گفت: ایران پیشنهاد 6 ماده ای را مطرح کرده که بر اساس آن فعلا کار تحقیقاتی خود را انجام دهیم و پس از مرحله تحقیقات بتوانیم در طور 2 سال تعامل بیشتری را با دنیا برای اعتماد سازی داشته باشیم که در این مورد جواب مثبتی نشنیده ام.
وی در مورد نیروگاه بوشهر و تکمیل شدن آن در شرایط فعلی اظهار داشت: روسها اعلام می کنند که 92 درصد کار انجام شده اما طبعا 8 درصد از کارهای اصلی نیروگاه هنوز باقی مانده ضمن اینکه سوخت این نیروگاهها را هم روسها براساس قرارداد منعقد شده بین 2 کشور به ایران نفرستادند.
مخبر کمیسیون امنیت ملی افزود: اگر بتوانیم 8 درصد باقی مانده نیروگاه را نیز به اتمام برسانیم باز مساله سوخت را خواهیم داشت و خود این نشان می دهد که متاسفانه طراحان روسی به ت عهداتشان در چارچوب زمان بندی های مشخص عمل نکردند.



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین