پایگاه خبری آفتاب
۱۷ /خرداد /۱۴۰۵
Sunday 07 June 2026
کد خبر:۳۹۹۵۷
۱۴:۱۰
۱۳۸۴/۱۱/۱۳

ایران یارکشی می کند

۱۴:۱۰
۱۳۸۴/۱۱/۱۳
به گزارش آفتاب نیوز، بوستون هرالد می نویسد: یا توافق 5 کشور عضو شورای امنیت، ایران بار دیگر به خاطر برنامه های هسته‌ای‌اش مورد هدف سران کشو‌ر‌ها قرار گرفت. 

این احتمال وجود دارد که فردا سران شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در نشست اضطراری خود همگی پرونده ایران را بررسی فرستادن آن به شورای امنیت جلوگیری کنند. 

چرا پس از اقدام سه شنبه ایالات متحده و اروپا بر علیه پرونده ایران هنوز ممکن است که اعضای 1+5 با شکست روبرو شوند؟ تهران از سال ها پیش روابط بسیار مناسبی را با چین، روسیه و هند برقرار کرده است. 

و این روابط بهترین دلیل برای اقدامات اخیر مسکو، پکن و دهلی نو است به سران این کشور با قدم های محتاطانه ای تاکنون وارد این بازی شده اند. 

هرالدتریبون ادامه می دهد: چین را در نظر بگیرید؛ ایران هم اکنون سومین تامین کننده نفت و گاز  چین بوده و از سوی دیگر پکن یکصد میلیارد دلار در بخش نفت و گاز این کشور سرمایه گذاری کرده است. 

از طرفی دیگر ایران تجهیزاتی شامل موشک های کروز ضدناو، موشک های تانک و همچنین تجهیزاتی برای ساخت سلاح های کشتار جمعی از چین خریداری کرده است. 

چین هم اکنون در حال ساخت سیستم مترو تهران است و پکن در نظر دارد 200 میلیون دلار برای ساخت بزرگ راه جهت ارتباط تهران با سواحل دریای خزر هزینه کند. 

از سوی دیگر مقامات چین می دانند که ایالات متحده محور توازن در خاورمیانه است و ایران مجهز به سلاح هسته ای ممکن است نظم منطقه را برهم زند. 

روسیه نیز در ایران اهداف بسیار اقتصادی دارد این کشور راکتور هسته ای یک میلیارد دلاری در بوشهر ساخته و ایران علاقه مندی خود جهت خرید یک تا سه راکتور دیگر اعلام کرده است. 

از سوی دیگر روسیه در دسامبر سال گذشته توافق کرد که یکی میلیارد دلار تجهیزات نظامی به ایران بفروشد که حدود 700 میلیون دلار آن به موشک های زمین به هوا (سام) اختصاص یافته است. این موشک ها خطری برای دیگر کشورهای منطقه محسوب می شود. 

سران هند نیز خواهان حفظ منافع کشورشان هستند. دهلی نو برای پیشبرد اهداف اقتصادی اش به انرژی کشورهای دیگر جهان بشدت نیازمند است. ایران و هند به همراه پاکستان توافق کرده اند که خط لوله 7 میلیارد دلاری جهت انتقال نفت و گاز ایران به هندوستان احداث کنند ولی اگر هند در جلسه 5 شنبه علیه ایران را می دهد، بدون تردید همه منافع خود را از دست خواهد داد. 

هرالدتریبون می نویسد: به این ترتیب می توان به سران کشورها هشدار داد که باید تصمیمات خود با دقت بیشتری اتخاذ کنند ولی این نکته را نیز باید در نظر گرفت که پکن، مسکو و دهلی اگر آمریکا در خصوص ایران اقدام نامناسبی انجام دهد از واشنگتن حمایت خواهند کرد.




گزارش خطا
ارسال پیام
captcha