کد خبر: ۴۰۰۵۹
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۸۴ - ۱۶:۴۳

موافقان ايران کدامند؟

آفتاب‌‌نیوز : پنج كشور عضو دايم شوراي امنيت سازمان ملل متحد (روسيه، چين، فرانسه، انگليس و آمريكا) به همراه آلمان (موسوم به گروه ‪ ۵+۱‬)در نشست دوشنبه شب خود در لندن، توافق كردند كه در جلسه فوق‌العاده شوراي حكام در مورد برنامه هسته‌اي جمهوري اسلامي ايران گزارشي به شوراي امنيت سازمان ملل ارسال شود. 

در اين ميان كشورهاي عضو جنبش غيرمتعهد  نيز با انتشار بيانيه‌اي در جلسه فوق‌العاده روز پنجشنبه شوراي حكام، استفاده از برنامه‌هاي هسته‌اي صلح‌آميز را حق هركشوري از جمله ايران دانسته‌اند.

اين جنبش در بيانيه‌اي اعلام كرد: "نم" قويا بار ديگر بر حق اساسي و مسلم همه كشورهاي عضو همان طور كه در اساسنامه آژانس بين‌المللي تصريح شده است، براي انجام تحقيقات، توليد و استفاده از انرژي اتمي صلح‌آميز بدون هرگونه تبعيض و مطابق با تعهدات حقوقي مترتب بر آن تاكيد مي‌كند.

براساس اين بيانيه، بنابراين هيچ چيز نبايد به‌گونه‌اي تعبير شود كه مانع يا محدودكننده اين حق كشورهاي عضو براي توليد انرژي اتمي صلح‌آميز باشد.

از سوی دیگر "نم" بر انتخاب‌ها و تصميمات كشورهاي عضو در حوزه استفاده صلح‌آميز از فناوري هسته‌اي بارديگر تاكيد مي‌كند و معتقد است بايد به سياستهاي اين اعضا در عرصه چرخه سوخت احترام گذاشته شود.

همچنين نماينده ليبي در شوراي حكام آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در نشست فوق‌العاده اين شورا بيانيه‌اي در حمايت از فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران قرائت كرد .

بيانيه ليبي با اشاره به اين كه آژانس براي توسعه سهم انرژي هسته‌اي در صلح و شكوفايي در سراسر جهان تلاش مي‌كند، اضافه كرده است كه ايران حق دارد براساس اين آيين‌نامه از انرژي هسته‌اي در امور صلح‌آميز استفاده كند و آژانس و جامعه‌بين‌المللي نيز بايد از نوع برنامه‌انرژي ايران همانند ديگر كشورهاي عضو سازمان مطمئن شوند.

نماينده ليبي در بيانيه خود موضع جنبش عدم تعهد را در اين‌باره يادآور شده و گفته است، اين جنبش مي‌خواهد با پرونده هسته‌اي ايران عاقلانه برخورد شود و گامي غيرمنطقي و خطرناك از هيچ جانبي برداشته نشود زيرا اين خطر نه فقط ايران بلكه سراسر منطقه را دربر خواهد گرفت و آثار سياسي و اقتصادي هرگونه تصميمي غيرمنطقي و حساب نشده، بسيار خطرناك خواهد بود.

وي تاكيد كرده است كه پرونده ايران نبايد باعث شود آژانس بين‌المللي انرژي هسته‌اي اين مساله را ناديده بگيرد كه دولتي در خاورميانه سلاح‌هاي هسته‌اي دارد كه از پذيرش توافقنامه‌هاي بين‌المللي سرباز مي‌زند و بايد به خطرات آن بر امنيت و صلح منطقه آگاه شده و پرونده آن را در آژانس طرح و تدابير لازم اتخاذ كرد.

در همین حال برخي سازمانهاي بين‌المللي نيز از سياست‌هاي آمريكا و اروپا در قبال پرونده هسته‌اي ايران ابراز نگراني كرده‌اند.

گروه "صلح سبز بين‌المللي" كه در زمينه محيط زيست، حقوق بشر، خلع سلاح و صلح جهاني در لندن فعاليت دارد، شوراي امنيت را براي بررسي پرونده كشوري كه خواهان داشتن فناوري صلح‌آميز هسته‌اي است، فاقد صلاحيت دانست و عواقب آن را خطرناك توصيف كرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین