آفتابنیوز : به گزارش خبرنگار پارلمانی آفتاب، سخنگوي حزب اعتماد ملي روز یکشنبه در جمع خبرنگاران پارلمانی افزود: بعضی تصمیمات ایران موجب شتاب گرفتن پرونده ایران به سوی شورای امنیت شده و شاید دو گام جلو رفتیم. در حالی که باز می توانستیم آن را به تعویق اندازیم.
وی اضافه کرد: صحبت هایی از قبیل «رفتن پرونده به شورای امنیت اشکالی ندارد» کامل کننده مواضع ما بوده و منجر به چنین موضعی از سوی دنیا علیه ایران شد.
گرامی مقدم خاطر نشان کرد: در مواقعی که کشور به بحران می رسد، تنها را ه همبستگی و میثاق ملی است که همه باید به آن متعهد باشند.
عضو فراکسیون اقلیت مجلس ارجاع گزارش پرونده ایران به شورای امنیت را «ظالمانه» دانست و گفت: برای خروج از این وضعیت یا به عبارت دیگر توان مانورهای خوب و خروج از شورای امنیت تنها راه میثاق ملی است.
نماینده بجنورد در پاسخ به سوالی درباره موضع احزاب اظهار داشت: حاکمیت باید از احزاب بخواهد که موضوع را بررسی کنند. احزاب هم حرف هایی دارند که قطعا در راستای اقتدار ملی است.
وی گفت: هیچ حزب و گروهی در درون نظام نمی پسندد که حقوق ملت از طرف مجامع بین المللی زیر سوال برود. لذا حاکمیت باید تمام گروه ها را به مشارکت بگیرد و همه یک حرف بزنیم.
گرامی مقدم خاطر نشان کرد: گروههای درون نظام و گرایش های مختلف اگر بخواهند یک حرف بزنند باید اجازه سوال کردن هم به آنها داده شود و نظرات آنها هم لحاظ شود.
نماینده بجنورد افزود: به گونه ای بنا شد که فقط عده ای که فکر می کنند نظراتشان درست است تصمیم بگیرند و دیگران بدنبال آنها بروز و تایید کننده راهبردهایشان باشند.
عضو فراکسیون اقلیت مجلس اضافه کرد: در این شرایط اگر انسجامی صورت گیرد پایدار نخواهد بود. انسجام پایدار شامل مولفه هایی است که اگر رعایت شود، استحکام قوی خواهد داشت.
گرامی مقدم گفت: زمانی مخالف دخالت مجلس در موضوع هسته ای بودم و جایگاه رسیدگی به این موضوع را فقط شورای امنیت می دانستم و الان هم همین عقیده را دارم ولی همان موقع که در مجلس هم مطرح شد سوال کردیم این موضوع در کجا بررسی شده؟ آیا مقامات ارشد نظام و شورای امنیت راضی به دخالت مجلس هستند هیچ پاسخ مثبتی نشنیدیم.
وی گفت: به نظر می رسد باید شورای امنیت را به عنوان محور برخورد با چنین مساله ای بدانیم و اگر همبستگی ملی را تعریف کنیم باید در سیاست گذاری های شورای امنیت رویکرد جدیدی صورت گیرد.
وی لغو بخشی از تعلیق های از سوی دولت را دارای مزیت هایی دانست و گفت: این کار هم تهدید و هم تعامل بود. ولی اکنون مجلس دولت را موظف کرده است که این تعلیق ها لغو کند.
گرامی مقدم خواستار نقش فعال تر مجلس در این مقطع شد و این کار را به سود نظام داشت.