کد خبر: ۴۰۵۹۳
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۸۴ - ۰۰:۴۶

بحران هسته ای تهران و جاده ای پر از سئوال

آفتاب‌‌نیوز : پرونده ایران پس از یک ماه مناقشه با 27 رای مثبت، 3 رای منفی و 5 رای ممتنع روز شنبه توسط 35 عضوشورای حکام به شورای امنیت برای توقف فعالیت های هسته ای این کشور فرستاده شد.
 
سران اسراییل پس از اعلام قطع همکاری توسط مقامات تهران تهدید کردند که ایران باید تاوان حرکت خود را بپردازد؛ اگر قطعنامه اروپا در شورای امنیت نیز مورد توافق اعضای آن واقع شود ایران در جهان منزوی خواهد شد. به این ترتیب در حال حاضر تمام توافقات از زمان سال 2003 میلادی بین سران سه کشور اروپایی و ایران نقش بر آب شده و ممکن است اروپا مذاکرات را کنار گذارده و ایران به راحتی به توسعه تکنولوژی خود در زمینه سلاح های هسته ای ادامه دهد. 

اگر چه امریکا با همکاری در کنار یکدیگر موفق شدند علیه ایران رای جمع آوری کنند ولی ممکن است در مبارزه دیپلماتیک پیروز نشوند. 

با رای 4 فوریه اعضای شورای حکام اکنون شرایط تغییر یافته است و این بدان معناست که تمامی رای دهندگان با همراهی با آمریکا و اروپا خواستار فشار بر ایران شدند و از تحریم این کشور حمایت کردند. 

سرگی لاوروف وزیر دفاع روسیه پس از رای مثبت مسکو گفت: کرملین هنوز معتقد است که این بحران باید بر پایه روابط دیپلماتیک حل شود و تحریم اثری نخواهد داشت. 

وزیر امور خارجه هندوستان نیز در بیانیه ای خاطر نشان کرد که رای مثبت دهلی نو نباید به روابط تجاری دوستانه ایران با هند خدشه ای وارد کند. همچنین رییس گروه مذاکره کننده چین گفت: پکن، ایران را به ادامه مذاکرات با آژانس تشویق می کند و ایران باید اعتماد جوامع بین المللی را در خصوص فعالیت های صلح آمیز این کشور جلب کند. 

اکنون امریکا و ایران در این میدان منافع مشترکی دارند و در تلاش هستند که موانع موجود را با حل بحران از بین ببرند. البته جوامع بین المللی نگران ادامه این اتفاقات در جهان هستند ولی به نظر می رسد که بالاخره در خصوص پرونده ایران یک راه حل ارائه شود در حالیکه هنوز سوالی هایی درخصوص این پرونده وجود دارد. 

تحلیلگران سیاسی جهان با دید مثبت به این پرونده نگاه می کنند چون معتقدند که آمریکا قادر نیست که جنگی دیگر را در جهان به راه بیندازد. از سوی دیگر ایران هنوز تمامی درها را نبسته است. 

حمیدرضا آصفی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت: تهران به همکاری خود با آژانس ادامه داده و به ان. پی. تی وفادار خواهد ماند و ایران خواهان حل این مناقشه از طریق گفت و گو است. وی همچنین افزود: ایران با روسیه در خصوص پیشنهاد مسکو مصالحه خواهد کرد. 

در همین حال سران اروپا و آمریکا اهداف متفاوتی را دنبال می کنند و در برخی از موارد اختلاف نظر دارند. آنها حاضر نشدند در چهارم فوریه رای نهایی را در خصوص تهران صادر کنند و همه چیز را به ارایه گزارش البرادعی مشروط کردند. بندهای این قطعنامه نشان می دهد که آنان هم خواهان نرمش در خصوص ایران هستند. 

نماینده چین در سازمان ملل پس از اعلام تایید قطعنامه گفت: هنوز موانعی بر سر راه وجود دارد که همگی آنان با مذاکره حل خواهد شد و کشورها معتقدند که تلاش های دیپلماتیک نباید متوقف شود. 

این گزارش می افزاید: هر زمان که روزنه ای از امید وجود داشته تلاش ها برای پایان دادن به آن بحران کاهش یافته است و این موضع به یک امر بدیهی در جوامع بین الملل تبدیل شده است. آیا هنوز با وجود جاده ای پر از سوال، این امید وجود دارد که سران کشورهای مرتبط با پرونده ایران در سیاست های خود تغییری ایجاد کنند؟ باید صبر کرد!




بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین