آفتابنیوز : سهيلا فرخي كه درباره امكان اجتهاد براي بانوان در حوزههاي سخن می گفت، اجتهاد بانوان را در مطلق ابواب فقهي ممكن دانست و گفت: در پيشگاه خداي متعال، در مراتب و ارزشهاي معنوي و علمي كه هر انساني ميتواند آن را كسب كند، تفاوتي ميان مرد و زن وجود ندارد.
وي افزود: زن ميتواند كرسي درسي داشته باشد و حتي آقايان را هم ميتواند پرورش بدهد. هيچ مانعي نيست كه به عنوان يك مراجعه علمي و به عنوان يك استاد، حتي آقايان هم با رعايت موازين شرعي به ايشان مراجعه كنند.
فرخي در ادامه مرجعيت را يك مسئووليت اجرايي و جداي از بحث علمي اجتهاد دانست و گفت: مرجعيت يك كار اجرايي و يك امانت الهی به شمار ميرود.
وي به سيره علماي شيعه در طول تاريخ در دوري از پذيرش مسئوليت سنگين مرجعيت اشاره و تصريح كرد: در حالت علما ميبينيم كه به راحتي زير بار مرجعيت نميروند، حتي برخي از علما با تمام علم، تحقيقات، نوشتهها و كتابهاي زياد هيچ گاه خودشان را به عنوان مرجع معرفي نكردند. با توجه به اين مشكلات حتي خود خانمها هم هرگز رضايت قلبي ندارند كه بخواهند در اين زمينهها خودشان را وارد و مطرح كنند.
استاد حوزه علميه خواهران در پاسخ به اين پرسش در مورد مراجعه علمي به بانوان در غير بحث مرجعيت اظهار داشت: اين توانايي هم اكنون در ميان بانوان طلبه و استاد حوزههاي علميه هست كه در تبيين موضوعات و مسايل شرعي بتوانند با استدلال فقهي و فني بسياري از مسايل علمي و مشكلات نظام را حل كنند.