کد خبر: ۴۰۸۷۹
تاریخ انتشار : ۲۲ بهمن ۱۳۸۴ - ۱۵:۵۹

اینترنت ملی یعنی چه؟

آفتاب‌‌نیوز : مهندس عبدالمجيد رياضي ، معاون وزير ارتباطات و دبير شوراي عالي فناوري اطلاعات در این جلسه اينترنت را به عنوان پديده قرن دانست و گفت: بايد بتوانيم از آسيب‌‏ها و تهديد‌‏هاي اين شبكه توانمند مصون مانده و با كمترين هزينه‌‏ها بيشترين بهره‌‏برداري را داشته باشيم.
رياضي ، با اشاره به شركت‌‏هاي مختلف فعال در حوزه اينترنت و فناوري اطلاعات ، تصريح كرد: ارتباط ما از داخل به خارج در مسيرهاي مختلفي صورت مي‌‏گيرد ، به طوري كه 38 شركت در كشور مجوز ICP داشته و شركت ديتا هم از مسيرهاي مختلف ارتباطاتي را از داخل با شبكه جهاني برقرار مي‌‏كند.
معاون وزير ارتباطات ، با اشاره به ارتباطات متعدد و گوناگون بسياري از سايت‌‏ها در خارج از كشور ، اظهار داشت: مديريت و مالكيت شبكه جهاني اينترنت در اختيار كشور خاصي است كه ميزباني بسياري از سايت‌‏هاي ما را برعهده دارد.
به گفته وي ، ‌‏اين در حالي است كه چنانچه يك كاربر در ايران بخواهد به اطلاعات موجود دسترسي پيدا كند ، بايد از يك مسير به شبكه جهاني وصل شود كه ضمن داشتن هزينه ، تهديد برانگيز است.
رياضي ، يكي از دلايل ايجاد شبكه ملي را صرفه‌‏جويي اقتصادي اعلام كرد و گفت: اگر اطلاعات خارج از كشور باشد ، براي دسترسي به آن هزينه دو برابر مسير و پهناي باند را متحمل مي‌‏شويم.
وي ، همچنين در خصوص دامنه‌‏هاي سرورهاي خاص، افزود: نام‌‏هاي دامنه‌‏اي كه با پسوند IR هستند از طريق خطوط ارتباطي شبكه اينترنت خارج كشور وصل مي‌‏شوند و چنانچه به هر طريقي ارتباط ما با خارج از كشور قطع شود شبكه عملا از كار افتاده و ارتباط از بين مي‌‏رود.
دبير شوراي عالي فناوري اطلاعات ، كاهش هزينه و دستيابي به اطمينان در سطح بالا را از جمله دلايل ايجاد شبكه ملي اينترنت اعلام كرد و گفت: در كشور ما شبكه‌‏هاي گوناگون و مختلفي وجود دارد كه هيچ‌‏گونه ارتباطي با هم ندارند ، به عنوان مثال هر كدام از شركت‌‏هاي PAP به طور مستقل با پهناي باند متفاوت به شبكه اينترنت جهاني مي‌‏پيوندند كه اگر يكي از اين شركت‌‏ها بخواهد به ديگري متصل شود اين امكان وجود ندارد ، اما شبكه يكپارچه اينترنت ملي با مديريت منسجم و هماهنگ اين توانمندي‌‏ را ايجاد مي‌‏كند.

دسترسي 23 ميليون كاربر اينترنت طی 4 سال دیگر!
رياضي در ادامه بحث با اشاره به افزایش تعداد کاربران اینترنت گفت: در برنامه چهارم توسعه دسترسي 23 ميليون كاربر اينترنت از طريق خطوط پرسرعت و DIALUP ، 1200 نقطه علمي و آموزشي و دانشگاهي ، 1000 بيمارستان و سيستم‌‏هاي كنترل ترافيك مي‌‏تواند از طريق شبكه ملي اينترنت صورت گيرد.
وي ، اظهار داشت: مجموعه نيازمندي‌‏ها و پهناي باند چند صدگيگابيت در ثانيه از طريق توسعه شبكه ملي اينترنت امكان‌‏پذير خواهد شد.
معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات ، تصريح كرد: شبكه اينترنت ملي با توانمندي‌‏هاي اينترنت در داخل كشور منحصرا شكل خواهد گرفت و استقلال خود را حفظ مي‌‏كند.
وي ، افزود: با وجود اين شبكه ، ارتباطات با خارج از كشور قطع نخواهد شد ، اما اطلاعات منتقل نمي‌‏شود.
مهندس رياضي ، ايجاد دولت الكترونيك ، ‌‏بانكداري الكترونيك و تجارت الكترونيك را از سرويس‌‏هاي ويژه اين شبكه برشمرد و يادآور شد: بخش اعظم ارتباطات از طريق خارج كشور مي‌‏تواند در داخل تامين شود.
وي ، هزينه بالاي تامين ارتباطات از طريق ماهواره را يكي از معضلات موجود برشمرد و گفت: حدود 900 ميلي‌‏ثانيه طول مي‌‏كشد تا از طريق ماهواره يك بسته اطلاعاتي منتقل شود كه در صورت وجود شبكه ملي اطلاعاتي اين ميزان به 30 ميلي ثانيه كاهش پيدا خواهد كرد.

وجود تعداد زیادی دیتاسنتر در شبکه اینترنت ملی!
مهندس رياضي ، تصريح كرد: در طراحي شبكه اينترنت ملي تعداد زيادي ديتا سنتر پيش‌‏بيني شده كه بر حسب ضرورت و امكانات دسته‌‏بندي شده و توسط بخش خصوصي پياده خواهند شد.
وي ، افزود: اين شبكه تمامي نيازهاي ارتباطي ديتا را با همان ظرفيت و ويژگي‌‏هاي شبكه اينترنت تامين مي‌‏كند و به مقدار قابل توجهي وضعيت شبكه‌‏هاي داخل كشور را سامان مي‌‏دهد.
معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، نبود مديريت مستقل در بحث آدرس‌‏دهي اينترنتي و مديريت آدرس‌‏هاي IP را يكي از معضلات موجود در شبكه كنوني اينترنت عنوان كرد و يادآور شد: يكپارچگي شبكه ملي اينترنت وابستگي به مقدار زيادي كاهش داده و پايدار و امن خواهد بود.
دبير شوراي عالي فناوري اطلاعات ، اين شبكه را از نفوذ بيگانگان در امان دانست و تاكيد كرد: شبكه يكپارچه اينترنت ملي با تمام ويژگي‌‏هاي اينترنت جهاني با پهناي باند بالا قابل اعتماد و امنيت ايجاد خواهد شد.

طرح اینترنت ملی متاسفانه در رديف بودجه 85 قرار نگرفت
وي ، به اهميت اين طرح از بعد اقتصادي ، سياسي و امنيتي پرداخت و خاطرنشان كرد: با وجود تهديدهاي اخير ، ناگزيريم براي بهره‌‏مند شدن مردم از امكانات جامعه اطلاعاتي اين طرح را اجرا كنيم كه كليات آن در مجلس شوراي اسلامي تشريح و به تاييد اعضاي كميته مخابرات و كميسيون صنايع مجلس رسيد.
مهندس رياضي، در خصوص بودجه اين طرح نيز ، گفت: اين طرح متاسفانه در رديف بودجه 85 قرار نگرفت ، اما وعده‌‏هايي در اين خصوص داده شد ، همچنين اين شبكه به اعتبار يك ميليارد دلار معادل 900 ميليارد تومان نياز دارد.
دبير شوراي عالي فناوري اطلاعات، زمان اجراي اين طرح را سه سال عنوان كرد و گفت: اين شبكه در مسير فيبرنوري قرار مي‌‏گيرد، قسمت عمده آن موجود است و اقدامات ما بيشتر در جهت طراحي شبكه و تامين تجهيزات خواهد بود.
وي ، يادآور شد: به عنوان بخشي از كار اقداماتي را در سطح تهران انجام داده‌‏ايم كه ظرف چند ماه آينده در مقطعي به بهره‌‏برداري خواهد رسيد و ادامه كار به تدريج ظرف مدت سه سال تكميل مي‌‏شود.
معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، در پايان با اشاره به سرويس‌‏هاي الكترونيكي مختلف طي برنامه چهارم، گفت: شبكه ملي اينترنت اشتغال و كاربردهاي زيادي را به همراه دارد و از نظر اقتصادي درآمدزا خواهد بود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۳:۵۹ - ۱۳۸۴/۱۱/۲۳
0
0
ببخشيد اگه امكان داره از آقاي دكتر رياضي بپرسيد كه اينترانت فارس كه مي خواستيد راه بياندازيد به كجا رسيد ؟ اگه اينم مثل اون باشه واي به حال اين مملكت
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین