آفتابنیوز : مقامات امریکایی می کوشند از طریق رسانه های جمعی افکار عمومی مردم امریکا را در موضوع هسته ای ایران در جهت خواست های و اهداف خود هدایت کنند چون واقفاند که رسانه ها تا چه حد در جامعه امریکا نفوذ دارند. تنها در این حالت است که استراتژی انزوای ایران در سطح بین المللی در سطح داخلی نیز با حمایت مواجه خواهد شد.
نظر به اینکه در داخل امریکا مخالفت ها با استراتژی نومحافظه کاران در قبال موضوع ایران جدی است این امر اهمیت خاصی برای نو محافظه کاران دارد. آنها باید افکار عمومی را متقاعد کنند که ایران خطری برای امنیت بین المللی و امنیت امریکاست و باید با آن برخورد کرد. بسیاری از تحلیلگران و ناظران سیاسی بر این باورند که مشکلات موجود در عراق، اقناع افکار عمومی در مورد ایران را با مشکل مواجه خواهد ساخت اما ایران نیز در وضعیتی نیست که به این مسائل دامن بزند. در ادامه این بحث استراتژی امریکا در سطح فرو ملی را در سه محور گروه های اپوزیسیون ایرانی، افکار عمومی داخلی امریکا و نظام تصمیم گیری امریکا مورد بررسی قرار می دهیم.
1- استفاده از گروه های اپوزیسیون ایرانی
از همان ابتدای اعلام دستیابی به فناوری هسته ای از سوی ایران در بهمن 1381 احتمال اینکه اطلاعات هسته ای ایران توسط برخی گروه ها یا افراد، لو رفته باشد وجود داشت. اعلام این موضوع توسط وزیر اطلاعات ایران در دی ماه 1383 گمانها را به یقین تبدیل کرد. در حالی که در پی حمله امریکا به عراق به مقر منافقین در این کشور در اختیار امریکایی ها قرار گرفت و زمزمه هایی مبنی بر بازگرداندن اعضای این گروه به ایران و یا ایجاد محدودیت های بیشتر برای آنها شنیده شد. با این حال سکوت ایجاد شده در ماه های بعد این گمان را تقویت کرد که اعضای این سازمان در حال انجام معامله ای با امریکا هستند. ظاهرا این معامله بر سر نقش این سازمان و اعضای سیاسی آن در ایجاد جنگ در روانی علیه ایران از طریق افشای اطلاعات مربوط به فعالیت های هسته ای ایران بود. در پی اعلام دستگیری برخی افراد از سوی وزارت اطلاعات و وابستگی آنها به سازمان منافقین یکی از اعضای جبهه مقاومت ملی وابسته به این سازمان افشای اصلاحات هسته ای ایران توسط این سازمان را مورد تایید قرار داد. وی در مصاحبه ای با بی بی سی گفته بود مواردی بوده که هواداران مجاهدین یا شورای ملی مقاومت یا ایرانی هایی که موافق طرح های اتمی و مخفیانه جمهوری اسلامی نبودند اطلاعاتی را در اختیار ما گذاشتند و شورای ملی مقاومت هم آن موارد را به صورت علنی افشا کرد. همه اطلاعاتی که در مورد پروژه های اتمی ایران به دست شورای ملی مقاومت می رسید اعم از نطنز یا سایت لویزان از طریق ما افشا شده است. جالب توجه اینجاست که اغلب افشاگری های فوق در شبکه فاکس نیوز که وابسته به نو محافظه کاران می باشد صورت گرفته سپس شبکه های ماهواره ای دیگر از آنها استفاده کرده اند.
امریکا با آگاهی از اینکه این سازمان حتی در میان ایرانیان مقیم امریکا و اپوزیسیون ایرانی مقیم خارج تقریبا در انزوا قرار دارد، تلاش می کند از این موقعیت آنها بهره برداری کند. از طرف دیگر اعضای سازمان امیدوارند از طریق از لیست سازمان های تروریستی وزارت خارجه امریکا خارج شوند و همانند عراق خود را از طریق آلترنایتوهای مطرح برای آینده ایران نشان دهند. امریکا و مخصوصا نومحافظه کاران از این اقدام خود چند هدف عمده را دنبال می کنند.
1- تلاش برای نشان دادن اینکه در داخل ایران در مورد دستیابی به فناوری هسته ای اختلاف نظر وجود دارد و حتی مردم مخالف این امر هستند. از این رو دستیابی یک نظام سیاسی غیر مردمی به فناوری هسته ای می تواند برای امنیت بین الملل خطرناک و موجب دسترسی گروه های تروریستی به این سلاح ها شود.
2- نومحافظه کاران با این اقدام عملا آنچه را خود می خواهند بگویند، از طریق چنین سازمان هایی ابراز می کنند تا نشان دهند اطلاعت آنها بر گرفته از مردم ایران است و لذا از دقت و صحت بالایی برخوردار است.
3- موضوع هسته ای می تواند بهانه خوبی برای ایجاد اجماع در میان گروه های اپوزیسیون خارج از کشور باشد و گزینه های امریکا برای اعمال فشار بر ایران را افزایش دهد. با اینکه احتمال وقوع چنین اتفاقی کم است اما تحقق حداقلی آن نیز می تواند به امریکایی ها این فرصت را بدهد که ادعا کنند در ایران آلترنایتوی برای نظام سیاسی وجود دارد.
4- افشاگری ایرانی ها علیه نظام سیاسی کشورشان این بهانه را به امریکا می دهد که ادعا کند نظام سیاسی ایران با سرکوب مردم، درصدد دستیابی به فناوری هسته ای است و اکثریت مردم مخالف چنین امری هستند . . . . .
ادامه دارد.