آفتابنیوز : "محسن اسلامي" اظهار داشت : دانشجو در دانشگاه نيازهاي متعددي دارد؛ يكي از برنامههاي ما اين است كه هر كس بسته به علايق و سلايق خود بتواند فعاليت علمي، سياسي و فرهنگي كند. آنها بايد فضاي مناسبي را پيش روي خود ببينند و بنا به نيازشان وارد تشكلها شوند. برنامه ما اين نيست كه با تشكلها مخالفت كنيم، يا بگوييم كار سياسي نكنيد كار علمي كنيد، بلكه به دليل اينكه انجمنهاي علمي به تازگي وارد حوزههاي معاونت فرهنگي شد، توجه ويژهاي به آن شده است اما هدف ما اين نيست كه حوزهي فعاليتهاي علمي فضاي حوزههاي ديگر را به خود اختصاص دهد.
وي در ادامه تشكلهاي علمي در دانشگاه را از مكانيسمهاي رشد علمي كشور بر اساس سند چشمانداز 20 ساله خواند و افزود: دانشگاهها در حال حاضر از لحاظ علمي در موقعيت مناسبي نيستند و براي دوري از آن نيازمند توجه به فعاليتهاي علمي هستيم اما اين بدان معنا نيست كه تشكلهاي سياسي را در فشار بگذاريم. نگرش به انجمنهاي علمي هم از اين جهت بوده كه به همان اندازه كه براي تشكلهاي سياسي ارزشي قائليم به فعاليتهاي علمي هم توجه كنيم.
وي خاطرنشان كرد: حركت در چارچوب مقررات و آييننامه دانشگاهها از سوي تشكلهاي دانشجويي ميتواند مبناي خوبي براي تعامل قرار بگيرد؛ چرا كه اگر بتوانيم به اين تعامل برسيم به حداقل مشكل برميخوريم. وزارت علوم هم سعي ميكند فضاي فعاليت تشكلها را تبيين كند و تحليل مناسبي از فعاليت سياسي تشكلها به دانشگاه ارايه كند.
اسلامي اضافه كرد: دانشگاهها هيات نظارتي دارند كه ميتوانند بر اساس آن تخلفات دانشگاه را پيگيري كنند اما اگر تشكلها به عملكرد آن اعتراض دارند ميتوانند اعتراض خود را به ما اعلام كنند، ما آن را بررسي ميكنيم و ميتوانيم به عنوان تجديدنظر كننده نهايي ايفاي نقش كنيم.
مديركل امور فرهنگي وزارت علوم درباره بودجهتشكلهاي دانشجويي گفت: به دليل اينكه در وزارت علوم سابق تشكلهاي دانشجويي زير مجموعهي معاونت دانشجويي بودند و پس از آن به معاونت فرهنگي منتقل شدند سعي كرديم در اين مدت بودجه تشكلها را از معاونت فرهنگي تامين كنيم اما براي سال بعد برنامه ريزي ميكنيم. ما سعي ميكنيم براي آموزشها، جلسات و نشستهاي تشكلها بعد حمايتي خود را حفظ كنيم. علاوه بر اينكه تشكلهاي دانشگاهها از بودجه مستقل در دانشگاه خود بهرهمندند.
اسلامي اظهار داشت: سعي ما بر اين است كه اتحاديه تشكلها را بيشتر در كنار خود ببينيم تا فضاي مناسبي بين وزارت علوم و تشكلها به وجود بيايد. هرچه ارتباط اتحاديهها با ما بيشتر تقويت شود تشكلهاي متبوع آن منتفع ميشوند. اتحاديه بايد بتواند سامان خوبي به تشكلهايش بدهد و برنامه و نيازمنديهايش را به ما اعلام كند؛ چرا كه با توجه به كمتوجهيهايي كه به تشكلها و اتحاديهها شده است نيازمند اين هستيم كه سنگ بناي جديدي بگذاريم. ما پيشنهاد ميكنيم كه تشكلها بر اساس آموزش برنامهريزي كنند تا دانشجو فرآيند سياسي را در تشكل تجربه كرده باشد و با مهارتهاي سياسي آشنا باشد.
اسلامي در ادامه اظهار داشت: ما قائل به وجود تشكلهايي هستيم كه در چارچوب و مقررات كار ميكنند و فعاليتشان را طبق آييننامهي تشكلهاي اسلامي سامان ميدهند.
مديركل امور فرهنگي وزارت علوم درباره تكثر تشكلها نيز گفت: دانشگاهها و تشكلهاي موجود فعلا در مرحلهي بازنگري هستند، بايد فرصتي به آنها داد. شايد برخي تشكلهاي جديد شكل بگيرند، شايد هم فعاليت برخي تشكلهاي قديميتر كمتر شود. ايجاد تشكلهاي بيشتر با فضاي دانشگاه معنا پيدا ميكند و منبعث از فضاي دانشگاههاست. البته با توجه به فضاي جديد كشور احتمال دارد كه در آينده تشكلهاي جديدي شكل بگيرند؛ چرا كه گفتمانهاي جديد در حال رشد و نمو هستند اما زمانبر است و استقبال يا عدم استقبال از آن بسته به فضاي دانشگاههاست. ما از كليت وجود تشكلها حمايت ميكنيم و قطعا تشكلهايي كه در دانشگاه شكل گرفتهاند ميتوانند مورد حمايت واقع شوند.
اسلامي همچنين دربارهي طيف علامه تحكيم گفت: آنها خود در مرحله بازنگري هستند. بعضا شاهديم كه نقدهاي هم به هم دارند و اين مسايل بايد به سرانجام برسد. انتخابات آنها خارج از دانشگاه شكل گرفته است، بايد ريشهيابي كرد كه چرا مجوزي براي برگزاري انتخابات آنها در دانشگاه داده نشده است، همين مساله ميتواند مبناي اقدامات بعدي قرار گيرد، وقتي نهايتا به سكوي ثابتي رسيدند اقدامات بعدي را دنبال ميكنيم.
وي همچنين گفت: نوع برخورد برخي تشكلها باعث ميشود نقدهايي به آنها وارد شود، دوستانه ميگويم كه اين نقدها بايد پاسخ داده شود. وقتي ما همه چيز را خارج از دانشگاه ترسيم ميكنيم نهايتا نبايد انتظار داشته باشيم كه دانشگاه محل برنامههاي ما قرار گيرد.