آفتابنیوز : به نوشته روزنامه انگلیسی گاردین، در گزارش تهیه شده توسط پل راجرز، یکی از اساتید دانشگاه آکسفورد که توسط گروه تحقیقات این دانشگاه منتشر شده آمده است که پل راجرز در گزارشی با مقایسه جنگ احتمالی ایران و آنچه در عراق روی داد، می نویسد: در سال 2003 به ملت عراق سه هفته فرصت داده شد تا خود را برای مقابله با حمله آماده کنند و با پایگاه های امن این کشور پناه ببرند. ولی حمله ناگهانی به ایران، این فرصت را از افراد عادی این کشور خواهد گرفت و آنان هیچ زمانی برای فرار به مناطق امن نخواهد داشت.
راجرز معتقد است که در موج اول این حمله تعداد کشته شدگان نظامی به هزاران نفر خواهد رسید و حداقل صدها نفر از مردم عادی کشته خواهند شد و به خاطر قرار گرفتن سایت ها و زیرساخت های ایران در مناطق حومه شهر، تلفات بیش از پیش بینی خواهد بود.
این نشریه در ادامه جوسازی های خود برای ایجاد رعب و وحشت در میان مردم ایران می نویسد: اگر دولت ایران با سرعت به اقدام متقابل دست بزند و یا بخواهد پاسخی محکم تر به مقامات واشنگتن بدهد، میزان کشته شدگان بسیار افزایش خواهد یافت و در صورت حمله آمریکا به تمامی سایت های هسته ای این کشور، دیگر نمی توان جلوی افزایش قربانیان را گرفت.
راجرز افزود: حمله نظامی به ایران کوتاه مدت نخواهد بود و در صورت بروز این حمله، جهان با یک رویداد پیچیده و تهاجمی در دراز مدت مواجه خواهد شد. وی در ادامه توصیه می کند که اقدام نظامی باید کنار گذاشته شود و استراتژی های دیگری جایگزین این روند شود.
وی خاطرنشان کرد: هدف حمله نظامی به تعویق انداختن برنامه های هسته ای ایران به مدت 5 سال است و آمریکا می تواند با استفاده از پایگاه های نظامی انگلیس اهداف خود را پیاده کند.
راجرز گفت: هدف های احتمالی به راکتورهای تحقیقاتی تهران، مراکز تولید رادیو ایزوتوپ، آزمایشگاه های هسته ای این کشور و شرکت کالای الکترونیک که همگی آنان در تهران، اصفهان و نطنز قرار دارند، خواهد بود. همچنین راکتور در حال ساخت بوشهر که در سال 2006 به بهره برداری کامل می رسد، یکی دیگر از اهداف نظامی آمریکا در حمله احتمالی است.
وی افزود: مسأله ای دیگری که بسیار حائز اهمیت است، آلودگی کشورهای حومه خلیج فارس نظیر کویت، عربستان سعودی، بحرین، قطر و امارات متحده عربی به مواد رادیواکتیوی است که بر اثر اصابت موشک به سایت های ایران رد منطقه پخش خواهد شد.
بر اساس این گزارش تهران قادر نیست که به یک حمله نظامی جواب دهد و در موارد جزیی می تواند از پدافندهای هوایی استفاده کند ولی پرفسور راجرز معتقد است که تهران زرادخانه هایی برای پاسخگویی به هرگونه حمله را در اختیار دارد.
از سوی دیگر ایران می تواند با عقب نشینی از معاهده ان.پی.تی و ادامه فعالیت های خود همچنان به تجهیز و نیروگاه های خود بپردازد و یا با تشویق گروه حزب الله لبنان که توانایی صدمه زدن به مناطق اسرائیل را دارند موجی از حملات ضداسرائیلی را در منطقه با پا کند.
همچنین تهران می تواند با بستن تنگه هرمز از عبور نفت از این منطقه جلوگیری کند و این مسأله آسیب جدی را به اقتصاد جهان وارد خواهد کرد.
پروفسور راجرز در پایان این گزارش خاطرنشان می کند: ایران قادر است با دولت عراق روابط خوبی را برقرار کند و همچنین برخی از یگان های نظامی خود را به کویت، عربستان سعودی و امارات متحده عربی بفرستند.
حمله نظامی آمریا و یا اسرائیل به گروه القاعده کمک می کند تا نگرش ضدآمریکایی را در منطقه و دیگر نقاط جهان افزایش دهد.