کد خبر: ۴۱۱۸۶۴
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۷

دلایل خوب برای خوردن کاهو

کاهو انواع مختلفی دارد اما در هر حال این سبزی خوشمزه حاوی میزان زیادی آب، ویتامین و مواد معدنی مختلفی مانند کلسیم، ویتامین K، آهن، ویتامین C، ویتامین A و پروتئین است.
آفتاب‌‌نیوز : آرمان: کاهو انواع مختلفی دارد اما در هر حال این سبزی خوشمزه حاوی میزان زیادی آب، ویتامین و مواد معدنی مختلفی مانند کلسیم، ویتامین K، آهن، ویتامین C، ویتامین A و پروتئین است. کاهو هر چه سبزتر باشد بهتر است. در ادامه با گوشه ای از خواص این سبزی مفید آشنا می‌شوید.

کم‌کالری و بدون چربی

اگر دچار کالری هراسی هستید بدانید که هر 100گرم کاهو حدود 12 کالری است. به همین دلیل می‌توان این سبزی را همراه خوب لاغری و تناسب اندام دانست. کاهو فاقد چربی است و شما می‌توانید با خیال راحت از آن مصرف کنید. این سبزی پرخاصیت حاوی فیبر و سلولز است. بنابراین علاوه بر اینکه شما را به خوبی سیر می‌کند باعث بهبود گوارش نیز می‌شود. همین تاثیر نیز باعث می‌شود که در کوتاه‌مدت به راحتی وزن کم کنید. فیبرها همچنین باعث دفع اسیدهای صفراوی می‌شود.

برای داشتن قلبی سالم

ویتامین C و بتاکاروتن موجود در کاهو از اکسایش کلسترول پیشگیری می‌کنند. در نتیجه امکان تجمع پلاک‌ها و تشکیل لخته کاهش پیدا می‌کند. توصیه می‌کنیم سالاد سزار را دریابید. چون حاوی مواد مغذی سالم برای سلامت قلب است. 500گرم کاهو حاوی 40درصد نیاز روزانه ما به اسید فولیک است و 10درصد نیاز روزانه به فیبر را تامین می‌کند. نتایج پژوهش‌های محققان فرانسوی نشان می‌دهد هرچه جذب اسیدفولیک از طریق مواد غذایی بالاتر باشد خطر ابتلا به سکته مغزی و بروز بیماری‌های قلبی عروقی کاهش پیدا می‌کند.

خاصیت آلکالینه

مواد معدنی موجود در کاهو به دفع توکسین‌ها یا همان مواد سمی‌بدن کمک کرده و تعادل اسیدی بازی را حفظ می‌کند. در صورت تعادل اسید و باز، بدن شما انرژی زیاد، پوست شفاف‌تر و سالم‌تر و خواب راحت تری را تجربه خواهد کرد.

مقابله با سرطان

نتایج پژوهش‌های انجام شده نشان می‌دهد که کاهو خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها را کاهش می‌دهد. به عقیده محققان مصرف منظم کاهو یعنی چندین مرتبه در هفته باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه می‌شود.

مقابله با بیماری‌های نورودژنراتیو

ترکیبات موجود در کاهو باعث حفاظت هر چه بیشتر از نورون‌ها یا همان سلول‌های عصبی می‌شوند و به این ترتیب از ابتلا به برخی بیماری‌های نورودژنراتیو مانند آلزایمر پیشگیری می‌کنند. البته محققان معتقد هستند که نیاز به بررسی‌های تکمیلی برای اثبات تاثیر این سبزی روی انسان همچنان وجود دارد.

مقابله با بی‌خوابی

متاسفانه هر روز به تعداد افرادی که از بی‌خوابی رنج می‌برند افزوده می‌شود. مایع سفید رنگی که با خرد کردن کاهو سرازیر می‌شود «لاکتوکاریوم» نامیده می‌شود. لاکتوکاریوم خواص آرامبخش مشابه مواد مخدر دارد اما فاقد عوارض جانبی آن است. کافی است چند برگ کاهو میل کنید یا آب کاهو بنوشید تا خوب بخوابید.

کاهو را با سس سرکه میل کنید

کاروتنوئیدها به همراه میزان اندکی چربی بهتر جذب بدن می‌شوند. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهند که مصرف سالاد فصل تشکیل شده از کاهو، گوجه فرنگی، هویج، اسفناج و غیره به همراه سس سرکه وینگرت میزان زیادی کاروتنوئید جذب خون می‌کند. چربی موجود در سرکه وینگرت باعث می‌شود که کاروتنوئیدها بهتر جذب بدن شوند.

برای تقویت چشم‌ها

ترکیب کاهو، اسفناج، کلم قرمز و غیره بتاکاروتن، ویتامین A، لوتئین و زئاگزانتین خوبی به بدن می‌رسانند که همگی برای داشتن چشم‌های سالم مورد نیاز هستند. ویتامین A به تقویت دید شبانه کمک زیادی می‌کند. لوتئین و زآگزانتین دو رنگدانه طبیعی هستند که به فیلتر شدن نور شدید کمک می‌کنند. افزودن مقداری هویج رنده شده به سالادتان ویتامین‌های مورد نیاز چشم‌ها را به میزان زیادی تامین می‌کند.

شاخص گلیسمی‌ پایینی دارد


شاخص گلیسمی‌کاهو بالا نیست. از آنجایی که این سبزی کالری اندکی دارد شاخص گلیسمی‌آن نیز بسیار پایین است. این قبیل مواد غذایی برای افرادی که نگران قند خون خود هستند بسیار مناسب است.

طعم دلچسبی دارد

کاهو با وجود اینکه کم کالری است اما طعم دلچسب و کمابیش شیرینی دارد. این سبزی پرخاصیت علاوه بر اینکه سالم است لذت فراوانی به مصرف‌کننده می‌دهد. ترکیب کردن آن با سبزیجات دیگری مانند کلم، خیار، گوجه فرنگی، کلم قرمز و غیره علاوه بر افزایش طعم آن باعث جذب مواد معدنی و ویتامین‌های بیشتری می‌شود.

حاوی پروتئین‌های کامل

20درصد کالری موجود در کاهو به پروتئین‌های موجود در آن مربوط می‌شود. برای کامل کردن یک وعده غذایی حتما کاهو میل کنید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین