کد خبر: ۴۱۳۴
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۳۸۴ - ۱۶:۰۲
کميته امور سياسي شوراي اروپايي منشر کرد

قطعنامه 12 ماده ای درباره فعالیتهای هسته ای ایران

آفتاب‌‌نیوز :  در آغاز اين قطعنامه آمده است: گفته مي شود که جامعه جهاني بر اين باور است که اگر ايران به يک کشور دارنده سلاح هسته اي تبديل شود، نه تنها تبادل قوا در منطقه حساس خاورميانه بر هم خواهد خورد، بلکه ثبات بين المللي نيز دستخوش تغيير و تحولاتي خواهد شد. 

در ادامه اين قطعنامه همچنين آمده است که توافق بين المللي گسترده اي بر سر اين موضوع وجود دارد که بايد از تبديل شدن ايران به يک کشور دارنده سلاحهاي هسته اي جلوگيري شود. در اين قطعنامه به شوراي اروپايي و کشورهايي که به عنوان ناظر در جلسات آن شرکت مي کنند، پيشنهاد شده است که از تلاشهاي ديپلماتيک سه کشور اروپايي فرانسه، آلمان و بريتانيا براي کسب تضمينهاي لازم از غيرنظامي بودن برنامه هاي هسته اي ايران حمايت کامل نمايند.

در ماده اول اين قطعنامه گفته مي شود: گزارشهاي مختلفي که در آنها ادعا شده است ايران تکنولوژي هسته اي را توسعه داده و اين تکنولوژي مي تواند در ساخت سلاحهاي اتمي به کار رود و همچنين شواهدي مبني بر توسعه و گسترش موشکهايي که کشورهاي عضو شوراي اروپا در معرض برد آنها قرار مي گيرند، شوراي اروپا را نگران کرده است.

در ماده دوم اين قطعنامه آمده است: ايران به عنوان يک کشور جديد دارند سلاحهاي هسته اي، خطر بي ثبات شدن خاورميانه و خليج فارس را به شدت افزايش خواهد داد و به خطري جدي براي کل جامعه جهاني تبديل خواهد شد.

در ماده سوم خطاب به ايران هشدار داده مي شود که دولت ايران بايد بداند که جامعه بين المللي کوششهاي ايران براي گسترش سلاحهاي هسته اي را تحمل نخواهد کرد و آماده است واکنش مشترکي در مقابل اين تلاش ها ا تحاذ کند. واکنشي که پيامدهاي آن براي ايران، مهمتر از تبديل شدن به يک قدرت هسته اي خواهد بود.

شوراي اروپا در ماده 5 قطعنامه که روز سه شنبه تصويب شد، مي گويد: از سوي ديگر بايد به ايران اطمينان داد که به نگرانيهاي مشروط امنيتي آن پاسخ مناسب داده خواهد شد. در اين ماده همچنين گفته مي شود بايد به ايران تضمين داده شود که آمادگي براي رفع نگرانيهاي جامعه بين المللي درباره برنامه هاي هسته اي اين کشور، امکانات جديدي را براي گسترش همکاريهاي بين المللي به نفع مردم ايران بوجود خواهد آورد.

در ماده شش اين قطعنامه، از تلاشهاي ديپلماتيک و مذاکرات سه کشور فرانسه، بريتانيا و آلمان براي حل بحران هسته اي ايران حمايت شده است.

ماه هفت هم اظهار خشنودي مجمع پارلماني شوراي اروپا از اعلام آمادگي دولت آمريکا براي حمايت از تلاشهاي ديپلماتيک اتحاديه اروپا اختصاص يافته است.

در ماده هشت قطعنامه، اعضاي شوراي اروپا، از جمهوري اسلامي ايران خواسته اند، به طور کامل با آژانس بين المللي انرژي اتمي همکاري کند. مفاد پيمان منع گسترش سلاحهاي هسته اي و توافقهاي ايمني مربوط به آن را به طور جدي انجام دهد. پروتکل الحاقي به NPT را به تصويب برساند و قدمهاي بيشتري براي رفع نگرانيهاي بين المللي درباره برنامه هاي هسته ايش بردارد.

ماده 9 قطعنامه به درخواستهايي از اعضاي شوراي اروپا و کشورهاي ناظر اختصاص يافته است. اين ماده که به 8 بند تقسيم شده است، از اعضاي شوراي اروپا مي خواهد نگرانيهاي امنيتي ايران را در نظر بگيرند و به بررسي راههايي براي تضمين صلح، تقويت ثبات و تشويق به همکاري در خاورميانه و خليج فارس بپردازند. در اين بند همچنان که مجمع عمومي سازمان ملل توصيه کرده به عاري ساختن منطقه از سلاحهاي اتمي نيز اشاره شده است.

ماه 10 قطعنامه هم خطاب به اتحاديه اروپاست. در بند اول اين ماده به اتحاديه اروپا توصيه شده است با درنظر گرفتن پيشرفتها در مذاکرات هسته اي، احترام به حقوق بشر و رعايت موازين دموکراسي، اتحاديه اروپا مذاکرات خود را با ايران براي امضاي تفاهم نامه گسترش همکاريهاي تجاري و بازرگاني از سرگيرد. در بند 2 ماده 10 قطعنامه نيز از اتحاديه اروپا خواسته شده است امتيازات ديگري از جمله در زمينه انرژي هسته اي و ديگر تکنولوژيهاي پيشرفته در نظر بگيرد، تا در صورتي که پيشرفتهاي قابل ملاحظه اي در مذاکرات با ايران به دست آيد، اين امتيازات را به ايران بدهد.



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین