کد خبر: ۴۱۴۸۱
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۸۴ - ۲۳:۲۵

مجلس نمایندگان آمریکا: ایران باید تحریم شود

آفتاب‌‌نیوز : به گزارش راديو صداي آمريكا، مجلس نمايندگان در اين قطعنامه ايران را بخاطر نقض تعهدات معاهده منع گسترش تسليحات هسته‌اي موسوم به "ان‌پي‌تي" محكوم كرد. 

اين قطعنامه كه با راي‌گيري به تصويب نمايندگان آمريكايي رسيد 404 راي موافق و يك راي مخالف داشت و در آن از روسيه و چين به عنوان اعضاي دايم شوراي امنيت سازمان ملل خواسته شده كه براي در نظر قرار دادن ملاحظات لازم درباره برنامه هسته‌اي ايران، كمك‌هاي لازم را ارايه دهند. 

"الينا رز لتينن" يكي از نمايندگان با اشاره به اقداماتي كه از آن به عنوان تلاش ايران براي فريب جامعه جهاني ياد كرد، تصريح كرد:‌ «ايران اعلام كرده كه فن‌آوري هسته‌‌اي را در اختيار ديگر كشورهاي اسلامي قرار خواهد داد و وزير دفاع اين كشور دستيابي ايران به سلاح هسته‌اي را حق تهران خوانده است. ضمن اين كه رهبري ايران نيز تمايل خود را براي انتقال تخصص هسته‌اي به ديگر كشورهاي اسلامي اعلام كرده است.» 

آمريكا و غرب در حالي ايران را به توسعه تسليحات هسته‌‌اي متهم مي‌كنند كه تهران با رد اين اتهامات همكاري‌هاي همه‌جانبه‌اي را با بازرسان هسته‌‌اي آژانس بين‌المللي انجام داده و به مدت دو سال همه فعاليت‌هاي هسته‌‌اي خود را بطور داوطلبانه و اعتمادساز به حالت تعليق درآورده است. 

"تام لانتوس" يكي از نمايندگان دمكرات نيز نسبت به آن چه كه ايران هسته‌اي در خدمت تروريسم خواند، هشدار داد و ادعا كرد: «من از همكاران خود خواستم اين كشور تروريستي را با در اختيار داشتن سلاح هسته‌‌اي تصور كنند كه مقدار زيادي مواد تسليحات هسته‌‌اي در اختيار دارد. حتي اگر ايران اين مواد مرگبار را براي فروش نگذارد نيز كل منطقه خاورميانه را بي‌ثبات خواهد كرد.» 

"استيني هوير" يكي ديگر نمايندگان دمكرات كنگره در اين باره به سخنان ضد آمريكايي و ضداسرائيلي محمود احمدي‌نژاد اشاره كرد و گفت: «نگراني ما با اظهارات تند و غيرمسئولانه رئيس جمهوري ايران بيشتر شده است.» 

اين در حالي است كه يك تن از نمايندگان جمهوريخواه و دو نفر از نمايندگان دمكرات آمريكا نسبت به اين كه در لفاظي‌هاي عليه ايران صحبت از راهكار ديپلماتيك به ميان نمي‌آيد، ابراز نگراني كردند. 

"ايك اسكلتون" اعتقاد دارد، بايد درباره ايران به ديپلماسي فرصت داد و نبايد اوضاع را از شرايط كنوني بدتر كرد. اين در حالي است كه حداد عادل رئيس مجلس كشورمان با انتقاد از جنجال تبليغاتي صورت گرفته بر فعاليت صلح آميز ايران در چارچوب مقررات جهاني خصوصا آژانس تاكيد و تصريح كرد: محافلي تلاش مي كنند تا وانمود كنند كه اين اقدام ايران تهديد كننده صلح و امنيت جهاني است، اما براي چندمين بار تاكيد مي كنيم ايران در پي استفاده صلح آميز از انرژي هسته‌اي بوده و قصد ساخت سلاح هسته‌اي را ندارد. 

اين اظهارات در حالي صورت مي‌گيرد كه بر اساس ماده چهارم پيمان منع گسترش تسليحات هسته‌اي "هيچ چيزي در اين پيمان را نمي‌توان به گونه‌اي تعبير كرد كه بر حق لاينفك همه گروههاي امضاكننده اين پيمان در انجام تحقيقات، توليد و استفاده از انرژي هسته‌اي در جهت مقاصد صلح‌آميز بدون تبعيض و با هماهنگي با ماده دو و سه اين پيمان تاثير بگذارد." 

در بند دوم ماده چهار آمده است: "همه گروههاي امضاكننده اين پيمان بايد حق شركت در تبادل مواد، تجهيزات، اطلاعات فني و علمي براي استفاده‌هاي صلح‌آميز از انرژي هسته‌اي را داشته و آن را تسهيل كنند." 

رئيس‌جمهور كشورمان در جمع مردم شهرستان بوشهر با اشاره به مخالفت‌هاي كشورها در خصوص فعاليت‌ هسته‌اي ايران گفت:ما انرژي هسته‌اي را حق ملت خود مي‌دانيم و به عنوان خادم ملت تاكيد مي‌كنم تا تحقق كامل اين حق بر سر اصول خود خواهيم ايستاد. 

212 تن از نمايندگان مجلس با صدور بيانيه‌اي درباره تحولات اخير پرونده هسته‌اي ايران بر داشتن انرژي هسته‌اي تاكيد كرده و اعلام كردند با هيچ بهايي حاضر به جايگزيني اين حق نيستند. 

در اين بيانيه كه توسط حسين نجابت عضو هيئت رئيسه مجلس قرائت شد آمده است: حقوق ملت‌ها براساس موازين بين‌المللي در همه زمينه‌ها يكي از مهمترين هنجارهاي جامعه امروز جهاني است كه به دور از فشارها و تهديدهاي قدرتهاي بزرگ مورد احترام قرار خواهد گرفت. 

در ادامه اين بيانيه آمده است:فعاليت‌هاي صلح ‌آميز هسته‌اي در چارچوب معاهده NPT و اساسنامه آژانس حق مسلم همه كشورهاي عضو اين دو مجموعه شناخته شده و جمهوري اسلامي ايران بيش از 3 دهه عضو پيمان منع گسترش سلاح‌هاي هسته‌اي و در سه سال گذشته همه اقدامات لازم را جهت ابهام‌زدايي از فعاليت‌هاي هسته‌اي انجام داده و همه گامهاي لازم را براي شفاف‌سازي برداشته است.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین