آفتابنیوز : شبکه تلویزیونی 'فرانس 24' دیروز (پنجشنبه) نوشت: ارتباط بین فرانسه و روسیه از زمان تاکید چند کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری از جمله فرانسوا فیون و مارین لوپن بر نزدیکی راهبردی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، یکی از محورهای بحث های انتخاباتی بوده است. دخالت احتمالی روسیه در تبلیغات انتخاباتی ریاست جمهوری در ماه های آینده توجهات را حتی در آمریکا به خود جلب کرده است.
کنر آنشِنه روز چهارشنبه در این باره با ذکر اینکه 'مایک ترنر (Mike Turner) عضو کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا در نامه ای به رئیس سازمان اطلاعاتی این کشور از او خواسته در مورد روابط جبهه ملی و روسیه تحقیق کند'، بخش هایی از این نامه را منتشر کرد که در آن به وام 9.8 میلیون دلاری که در سال 2014 جبهه ملی از یک بانک روسی دریافت کرد، اشاره و بر تلاش این حزب برای دریافت وامی معادل 30 میلیون دلار از بانکهای روسی با هدف تامین مالی کارزارهای تبلیغاتی در انتخابات ریاست جمهوری و قوه مقننه تاکید شده است.
مارین لوپن رهبر جبهه ملی فرانسه در حالی که در شبکه تلویزیونی 'اروپ 1' گفت، تا کنون چنین وامی نگرفته، موضوع جست و جوی منابع مالی در روسیه را هم تکذیب نکرد و افزود: برای هیچ کس پوشیده نیست که ما در همه جای دنیا دنبال بانکی هستیم که برای انتخابات ریاست جمهوری به ما وام بدهد، زیرا هیچ بانک فرانسوی در این مورد به ما پاسخ مثبت نداده است.
هراس مایک ترنر به خاطر امتیازهایی است که روسیه می تواند در ازای کمک های مالیش دریافت کند. ماری لوپن در صورتی که در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه پیروز شود، زمینه نزدیکی سیاسی پاریس و مسکو را فراهم می کند. همچنانکه اتحاد با روسیه در سیاست خارجی، یکی از طرح های اصلی اوست. او در مه 2016 (اردیبهشت 1395) در مصاحبه با 'آر تی نیوز' که از سیاست های کرملین طرفداری می کند، تاکید کرد در صورتی که رئیس جمهوری فرانسه شود، شبه جزیره کریمه را به عنوان بخشی از خاک روسیه به رسمیت خواهد شناخت.
دخالت روسیه در انتخابات به صورت ویژه در ایالات متحده به موضوعی حساس تبدیل شده است. سیا و FBI (پلیس فدرال آمریکا) در نیمه دسامبر، تایید کردند روسیه در فرآیند انتخاباتی آمریکا برای کمک به پیروزی دونالد ترامپ از طریق در اختیار قرار دادن ایمیل های ربوده شده 'جان پودستا' مدیر کارزار تبلیغاتی هیلاری کلینتون و حزب دموکرات به ویکی لیکس دخالت کرده است.
بر خلاف هیلاری کلینتون وزیر سابق امور خارجه آمریکا، دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب در زمان تبلیغات انتخاباتیش قصد خود را برای همکاری تنگاتنگ با ولادیمیر پوتین کتمان نکرد. به نظر می رسد ترس از تکرار سناریوهای مشابه برای کاندیداهای فرانسوی در انتخابات ریاست جمهوری هم وجود دارد.
بعد از هشدار رئیس سرویس اطلاعات خارجی آلمان درباره افزایش احتمال ربوده شدن اطلاعات از طرف روسیه، آن هم در کمتر از یک سال مانده به انتخابات پارلمانی آلمان، 'گیوم پوپار'مدیر کل آژانس ملی امنیت سیستم های اطلاعاتی (ANSSI) فرانسه گفت، حملات سایبری به حوزه اقتصادی محدود نمی شود.
او چهارشنبه (پریروز) با اعلام اینکه حملات سایبری با اهداف سیاسی هم وجود دارند هدف از این حملات را تاثیرگذاری بر افکار عمومی اعلام کرد.
برای اجتناب از تکرار سناریوی آمریکایی، مدیر کل دفاع و امنیت ملی فرانسه (SGDSN) که ANSSI هم زیر مجموعه آن محسوب می شود، اواخر اکتبر (اوایل آبان) سمیناری را برای احزاب سیاسی با هدف حساس کردن آنها به حملات سایبری انتخاباتی برگزار کرد.
'لوئی گوتیه' مدیر کل سازمان دفاع و امنیت ملی چهارشنبه گفت 'ما توضیح دادیم چه موضوع هایی در طول کارزار تبلیغاتی می توانند مورد نگرانی باشند و راههای عملی لازم (برای مقابله با آنها) را نشان دادیم'.
وی به سه خطر عمده در این مورد اشاره کرد. ضبط اطلاعات در فضای سایبری مانند فیش های های انتخاباتی، خطر دخالت در فرآیند برگزاری انتخابات و خطر شهرت مانند مورد انتشار ایمیل های هیلاری کلینتون سه چالش عمده مورد نظر او بودند.
گوتیه ادامه داد، همه احزاب حاضر در پارلمان به این سمینار دعوت شده بودند. برای برخی یک یادآوری و برای برخی هم بیدار باش بود. تنها جبهه ملی حضور در این سمینار را مطلوب تشخیص نداد.