آفتابنیوز : وي در ادامه بدون مخالفت با تشكيل نظام فدرالي در عراق گفت: معتقدم كه نميتوان بر اين نظام با توجه به حضور نيروهاي اشغالگر تكيه كرد. ايجاد يك نظام فدرالي با حضور اشغالگران مفاسد زيادي را به دنبال دارد كه ترس از تقسيم عراق يكي از موارد آن است؛ چرا كه اشغالگران سعي ميكنند ازاين مساله براي تقسيم عراق استفاده كنند. ضمنااين نظام موجب دخالت ديگران در امور عراق و ترس از درگيريهاي منطقهيي و نژادي ميشود.
صدر تاكيد كرد: اگر مسالهي فدرالي شدن يك نظام با وجود اشغالگران باشد، اشتباه اشتباه اشتباه است و من با وجود نظام فدرالي در مناطق جنوبي بسيار مخالفم؛ اما اگر اشغالگران از عراق خارج شوند و دولت و حكومتي دموكرات را تشكيل دهيم كه براساس آزادي بيان و آزادي ملتها باشد، ديگر فرصتي براي تشكيل كردستان يا مناطقي در جنوب و مركز و هر بخش ديگري باقي نميماند.
وي افزود: بعد از تشكيل يك دولت عادلانه در عراق، ديگر كسي حق درخواست براي تشكيل دولتهاي منطقهِا ي در عراق را ندارد. من با گروههاي سياسي و مراجع ديني اهل سنت در عراق اختلافي ندارم؛ بلكه حتي بيشتر ديدگاههاي ما با اين گروهها مطابقت دارد.
صدر تاكيد كرد: آمادهام به شرط عقبنشيني اشغالگران و اعدام يا محاكمهي عادلانهي صدام، با اين گروهها حداكثر همكاري را داشته باشم.
وي بيان داشت: البته جايگزيني نيروهاي عربي به جاي نيروهاي بيگانه موجب پيچيده شدن هر چه بيشتر اوضاع عراق ميشود. حضور نظاميان در عراق چه از يك كشور بيگانه باشد و چه عربي و يا اسلامي به هر حال اشغالگر به شمار ميروند.
صدر در ادامه با مخالفت با حضور نيروهاي اشغالگر در عراق و پيچيده شدن اوضاع عراق در صورت حضور نيروهاي عربي و اسلامي گفت: حضور نيروهاي عربي و اسلامي سختتر از حضور نيروهاي خارجي است؛ چرا كه در حال حاضر ما اين امكان را داريم كه با نيروهاي خارجي مقابله كنيم؛ اما در غير اين صورت ما امكان مقابله با نيروهاي عربي و اسلامي را نداريم.
وي افزود: ما از كساني كه از اشغالگران حمايت مي كنند، رنج ميبريم؛ چرا كه نميتوانيم در مقابلشان بايستيم و با آنها بجنگيم. آنها عراقي هستند؛ اما اگر آنها جزو گروههاي تكفيري بودند، با آن ها وارد نبرد ميشديم؛ اما هيچ گاه به چنين اقدامات شيعي كه در راستاي كشتار اعراب و مسلمانان باشد، دست نخواهيم زد.
اين روحاني شيعهي عراق در ادامه با اشاره به محاكمهي صدام خواهان اعدام وي شد و نسبت به اقدام دادگاه مبني بر تبرئهي صدام ابراز نگراني كرد و گفت: صدام مسوول كشتار تمامي عراقيهايي است كه زمان حكومتش كشته شدهاند. من تنها از يك چيز ميترسم و آن هم تبرئه اوست.
وي افزود: نظر شخصي من دربارهي صدام اين است كه او مستحق اعدام است.
مقتدري صدر با اشاره به حضور شبه نظاميان لشگر المهدي در عراق، آنها را شبه نظامياني دانست كه در راستاي خدمت به ملت عراق تلاش ميكنند و ادامه داد: المهدي زماني يك ارتش نظامي بود؛ اما الان تنها يك ارتش فرهنگي است.
وي در ادامه از مخالفت آيت الله العظمي سيد علي سيستاني با انحلال لشگر المهدي در زمان درگيريهاي تابستان 2004 پرده برداشت و گفت: مسالهي انحلال شبه نظاميان المهدي به مرجعيت بستگي دارد و آيتالله سيستاني نيز اظهار داشتهاند كه انحلال آن ممكن نيست؛ چرا كه ارتشي براي مرجعيت به شمار ميرود.
صدر كه در انتخابات پارلماني قبلي 30 كرسي را از مجموع كرسيهاي ائتلاف به دست آورده اظهار داشت: جناح ما به دنبال دستيابي به هيچ يك از پستهاي اصلي وزارتي نيست. پستهاي مهم وزارتي خط قرمزي هستند كه در نهايت نميتوان به آن دست يافت؛ چرا كه در اين زمان معتقدم در راستاي خدمت به مردم نيست. من بيشتر توصيهي برعهده گرفتن پستهاي وزارتي خدمات رساني چون انرژي را دارم، چرا كه مردم عراق از مشكلات زيادي رنج ميبرند و انشاءالله اگر برنامهي كاملی را براي اصلاح بخش انرژي تهيه كرديم، پيشنهاد ميدهم كه اين وزارتخانه را در اختيار بگيريم.
وي در ادامه با بيان اين كه احتمال ادامهي خشونتها در عراق وجود دارد، خواهان بسته شدن زندانهايي شد كه تحت نظارت نيروهاي خارجي است.
صدر همچنين خواهان انجام تحقيقات در خصوص سربازان انگليسي شد كه اقدام به ضرب و شتم دو تن از جوانان از اهالي بصره كرده بودند.
وي در ادامه ابومصعب الزرقاوي را يك شخصيت خيالي و گارد و مسلسلي در دست اشغالگران توصيف كرد و اظهار داشت: نيروهاي آمريكايي از اين برگ براي حمله به شهرهاي عراق استفاده ميكنند و در حقيقت تكفيريها و صداميها سلاحي در دست آمريكاييها هستند.