کد خبر: ۴۱۹۷۲
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۳۸۴ - ۱۵:۳۰
انقلاب فرهنگی دوم؟ -1

میرتاج الدینی: انقلاب فرهنگی باید ادامه یابد

آفتاب‌‌نیوز : در این راستا نظر «سید محمدرضا میرتاج الدینی» نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و نماینده تبریز را در این مورد جویا شدیم که در پی می آید:
* آیا شما روند حرکتی وزارت علوم از آغاز به کار دولت جدید را در مسیر تصفیه فکری دانشگاه و تکرار انقلاب فرهنگی می دانید؟
- وقایعی که پس از اخراج دکتر نمک دوست از دانشگاه علامه پیش آمد و این تحلیل که این مسئله آغازگر تصفیه درون دانشگاه باشد، صحیح نیست. آن چیزی که بنده از آن مطلعم این است که ایشان برای سپری کردن دوره بورسیه خود 4 سال فرصت داشتند که پس از 6 – 5 سال موفق به انجام این امر نشدند لذا از دانشگاه اخراج شدند.
هر چند که بنده معتقدم این یک پروسه قانونی بود ولی می شد که بهتر از این هم عمل کرد تا پیامدهای این حادثه کمتر شود. بنده مطمئن هستم که وزارت علوم هم راضی به انجام « تصفیه» در درون دانشگاه ها نیست.
در زمان دولت قبلی هم جریان خاصی نیروهای خودش را وارد لایه های مختلف وزارت علوم و دانشگاه نمود ولی در دولت احمدی نژاد حتی در انتخاب هیئت امنای بسیاری از دانشگاه ها هم افراد متعلق به هر دو جریان در نظر گرفته شدند.
با این اوصاف نباید از یک یا چند مورد جزیی این تحلیل کلی را ارائه داد که وزارت علوم قصد «تصفیه فکری» دانشگاه ها را دارد.
* «نظر شما درباره اظهارات وزیر علوم و آیت الله مصباح یزدی مبنی بر ضرورت تغییرات در رشته های علوم انسانی در جهت اسلامی کردن آنها چیست؟
- اظهاراتی مانند اظهارات آیت الله مصباح یزدی را که یک شخصیت علمی – فرهنگی و استاد مسلم هستند را نمی توان به یک جریان سیاسی وصل کرد.
اسلامی شدن دانشگاه ها موضوع جدیدی نیست و مقام معظم رهبری هم بارها بر آن تاکید کرده اند ولی این مسئله باید با یک نگاه علمی و در تمام ابعاد ادامه یابد. در مباحث علوم انسانی باید فضای دانشگاه ها برای اظهار نظرات دانشمندان اسلامی باز باشد. دانشگاهیان ما نباید نقش مترجم را برای اندیشمندان غربی بازی کنند، ما باید همزمان جنبش نرم افزاری اسلامی و تولید علم را در جهت فضا سازی برای متفکران و اندیشمندان اسلامی با قدرت پیگیری کنیم.
* نظر شما درباره انقلاب فرهنگی در اوایل انقلاب چیست؟
- انقلاب فرهنگی ضرورت انقلاب اسلامی بود. در آن برهه رویکرد و اهداف دانشگاه با اهداف انقلاب هماهنگ و در یک راستا نبود. فارغ التحصیلان دانشگاهی که باید اداره کشور را به عهده می گرفتند در جهت اهداف انقلاب اسلامی عمل نمی کردند بنابراین انقلاب فرهنگی در جهت نجات انقلاب اسلامی از شکست خوردن بود که بسیاری از  اهداف آن به موفقیت رسید ولی بخشی از آن هم در سکوت فرو رفت. ولی انقلاب فرهنگی باید ادامه یابد.
* آیا مجلس شورای اسلامی با توجه به موارد فوق با این قضایا همراهی می کند؟
- من نمی توانم از طرف مجلس سخن بگویم اما باید در نظر گرفت که برخوردهای افراط و تفریطی جواب نمی دهد. به هر حال وقتی مردم به یک رویکرد جدید رای می دهند دولت و مجلس باید در جهت تحقق آن تلاش کنند ولی این موضوع به این معنا نیست که قدر چهره های علمی مطرح دانشگاه ها را ندانیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین