کد خبر: ۴۲۰۰۲
تاریخ انتشار : ۰۳ اسفند ۱۳۸۴ - ۱۲:۲۰

مواضع هسته ای ایران در دو جبهه مسکو و بروکسل

آفتاب‌‌نیوز : در همین راستا، منوچهر متکی وزیر امور خارجه به همراه جواد وعیدی معاون امنیت بین المللی شورای عالی امینت ملی برای مذاکره با اعضای اتحادیه اروپا عازم بروکسل شد و هیئتی به سرپرستی علی حسین تاش معاون راهبردی شورای عالی امنیت ملی نیز با تاخیر چند روزه برای ادامه مذاکره با روسیه راهی مسکو شدند.
ایران در هر دو جبهه بار دیگر بر مواضع خود بر سر برنامه هسته ای اش تاکید کرد.
هدف ایران حفظ موقعیت کنونی و مذاکره با طرف های اروپایی و روسی برای حصول نتیجه ای مطلوب است. منوچهر متکی در بروکسل گفت ایران اگر طرح روسیه را نیز بپذیرد، غنی سازی اورانیوم را متوقف نخواهد کرد. در عین حال وزیر خارجه کشورمان آمادگی ایران برای شنیدن هر نوع پیشنهاد جدید و بررسی آن را اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه متکی در جمع خبرنگاران گفت: ما معتقدیم که زمان تهدید به سر آمده است. وی همچنین فرصت موجود را زمان دستیابی به مصالحه دانست و ابراز امیدواری کرد که طرف ها بتوانند از این فرصت استفاده کنند.
این در حالی است که خاویر سولانا، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از به بن بست رسیدن مذاکرات با ایران خبر داد و گفت: مواضع ایران هیچ تغییری نکرده است. وی گفت: این مذاکرات باید سازنده تر باشند.
گزارشات رسیده از مسکو نیز گویای عدم دستیابی به توافقی روشن میان طرفین می باشد. اما ایگورایوانف دبیر شورای امینت روسیه از توافق دو طرف برای گفت و گوهای بیشتر خبر داده است. جزئیات بیشتری در مورد زمان، مکان و سطح مذاکرات اعلام نشده است.
خبرگزاری فرانسه با گزارش مذاکرات ایران و روسیه به نقل از تحلیل گران نوشت: روسیه دلایل بسیاری برای امیدواری به حل مسالمت آمیز برنامه هسته ای ایران دارد. روسیه نمی خواهد شاهد دستیابی ایران به سلاح هسته ای باشد، در عین حال مسکو شریک هسته ای ایران محسوب می شود.
روسیه در حال ساخت اولین نیروگاه هسته ای ایران در بوشهر است. به علاوه روسیه روابط اقتصادی و دیپلماتیک خوبی با ایران دارد. از سوی دیگر روابط ایران با کشورهایی مثل آذربایجان و تاجیکستان که جمعیت مسلمان و شیعه دارند، از عوامل دیگر تلاش روسیه برای حفظ مناسبات موجود با شیعیان ایرانی محسوب می شود.
ضمن آنکه روسیه برای احیا پرستیژ بین المللی خود به دنبال نقشی پررنگ در بحران به وجود آمده است. این همه باعث شده مقامات و رسانه های روسی طرح پیشنهادی روسیه را تنها راه باقی مانده برای حل مساله هسته ای ایران عنوان کنند.
در عین حال اکثر کشورها نیز از ایران خواسته اند در شرایط موجود غنی سازی اورانیوم را متوقف و طرح روسیه را قبول کند.کوفی عنان،دبیر کل سازمان ملل ضمن دعوت از ایران برای حل این مساله با کشورهای اروپایی از ایران خواسته است طرح روسیه را بپذیرد. این در حالی است که از نظر مقامات ایرانی این طرح نیاز به بررسی های بیشتر دارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین