آفتابنیوز : همینکه هفته گذشته "مهندس عزت اله سحابی" رئیس شورای فعالان ملی-مذهبی به عنوان مهمان کانون در جمع اعضای آن به ایراد سخن پرداخت و سه شنبه این تشکل سیاسی میزبان "مهندس مرتضی نبوی" عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و مدیر مسئول روزنامه رسالت بود،نشان دهنده پذیرش حداقل ظاهری تکثر سیاسی از جانب اعضای کانون زندانیان سیاسی قبل از انقلاب بر خلاف بقیه نهادهای سیاسی مانند خانه احزاب می باشد.
اما ماهیت این جلسه با جلسه هفته پیش متفاوت بود.زندانیان سیاسی قبل از انقلاب با توجه به فرصت پیش آمده انتقادات تند و تیزی را متوجه نبوی کردند که وی با حوصله پاسخگوی آنها بود.
در آغاز این نشست مديرمسوول روزنامه رسالت با تاكيد بر اينكه بعد از جنگ بين زندگي كارگزاران و مردم فاصله افتاد و مديران بهرهمندي زيادي از امكانات بردند گفت: بر اين اساس نوعي نارضايتي در جامعه ايجاد شد كه يكي از انتقاداتي كه مردم طرح ميكنند همين فاصله طبقاتي است كه تاكنون بهبود نيافته است.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین دلایل بروز دوم خرداد همین نارضایتی ها بود اظهار داشت:"متاسفانه پس از سال 76 روش های اقتصادی خاتمی ,ادامه روشهای اقتصادی هاشمی بود به همین علت بود که در سال 84 مردم احمدی نژاد را برگزیدند چون احساس می کردند شعارهای وی بازگشت به روزهای انقلاب است.
نبوي در پاسخ به اين سوال كه معيار انتخاب اعضاي مجمع تشخيص مصلحت نظام چیست؟ گفت: مجمع خود در انتخاب افراد نقشي ندارد و طبق قانون اساسي اين نهاد در اختيار رهبر است و در اصل مجمع تشخيص مصلحت نظام به عنوان مشاور رهبري عمل ميكند و سياستهاي كلي در قانون با تدبير مجمع به رهبري ارائه ميشود ضمن اينكه در موارد اختلافي مجلس و شورا نيز تصميمگيري ميكند.
نبوي گفت: افرادي كه در مجمع هستند از افراطيها نيستند و سعي شده طيفهاي معتدل جريانهاي مختلف در این نهاد حضور يابند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود در پاسخ به پرسشی که درباره شرایط انتقاد از رهبری مطرح شده بود گفت: هر كس حتي غير از اعضای مجمع تشخیص مصلحت اگر نقدي داشته باشد ميتواند به رهبري منعكس كند.
از نبوي در مورد فاصلهاي كه ميان او و زندانيان پيش از انقلاب افتاده سوال شد و از سوي يكي از اعضاي كانون اشاره به مباني عقيدتي و فكري شريعتي، مطهري و سروش شد كه پيش از انقلاب در اين اصول مشترك بودند، مديرمسوول روزنامه رسالت گفت: پاتوق من وقتي در دانشكده درس ميخواندم حسينيه ارشاد بود و كتابهاي شريعتي را نيز ميخواندم اما وقتي زندان رفتم متوجه شدم كمبودهايي در گفتمان ديني شريعتي وجود دارد كه بايد از طريق مطهري حل ميكردم. اما در مورد سروش باید گفت که وی از وقتي وارد صحنه سياسي شد با مشكلاتي روبهرو شد و به شكلي به منزوي شدن خود كمك كرد.
وی درباره تعریف خود از عدالت سیاسی گفت:عمده ترین شاخص عدالت سیاسی اعطای فرصت های برابر به تمام جریان های سیاسی است.در ایران هم انتخاباتی که برگزار می شود با توجه به قانون انتخابات همه می توانند شرکت کنند ورای بدهند.
از مدیر مسئول روزنامه رسالت درباره پرونده هسته ای پرسش شد که وی اینگونه پاسخ داد:تاکید نظام این است که ما غنی سازی را برای تولید سوخت هسته ای در نظر داشته باشیم اما در حال حاظر ایران غنی سازی صنعتی را درنظر ندارد.
این درحالی بود که تعریف نبوی از عدالت سیاسی با انتقاد شرکت کنندگان در جلسه روبرو شد.یکی از حضار خطاب به نبوی گفت:ما برای چاپ مقاله ای که متضمن توهین به هیچ شخص یا نهادی نبوده بارها و بارهابه دادگاه احضار شدیم، این یعنی شما با ما شوخی می کنید که می توانیم انتقادات خود را آزادانه مطرح کنیم.
نبوی در پاسخ بیان کرد:ما را هم مانند شما به دادگاه می برند و می آورند به نحوی که ما هم از این همه رفت وآمد خسته شده ایم.
وي در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر تصويب مصوبات حجيم در سفرهاي مختلف رئيسجمهور و چگونگي اجرايي شدن آنها گفت: يكي از ويژگيهاي احمدينژاد تحرك اوست، چون او مهندس است، ذاتاً پرتحرك و پرجنبوجوش است، و شايد اين روش در كشور زودتر جواب دهد كه كارها را به شكل پروژه بنگريم و مسائل را حل كنيم.
نبوي اضافه كرد: سفرهاي استاني مثبت است و يك نوع تعامل و ارتباط ميان مسوولين و مردم ايجاد ميكند كه امور را خيلي ملموستر ميكند.
مديرمسوول روزنامه رسالت گفت: حجم زياد مصوبات به اين معنا نيست كه يك دفعه تصويب شود بلكه از قبل با كاري كه سازمان مديريت و برنامهريزي انجام ميدهد، مشكلات بررسي ميشود و مصوبات در استانها به تصويب ميرسد.
این جلسه در حالی به پایان رسید که نبوی با خوشرویی پاسخ سوالات حاضرین را داد و شرکت کنندگان از پاسخ های وی قانع بودنند.