آفتابنیوز : «حمیدرضا آصفی» که در کنفرانس مطبوعاتی با خبرنگاران رسانه های داخلی و خارجی گفتگو می کرد افزود: «مذاکرات متکی در بروکسل اتمام حجت ما به اروپا بود. ما بارها گفته ایم که علاقمند به گفتگو هستیم و به دنبال تشنج نمی باشیم ولی نه می توانیم و نه از حقوق خود خواهیم گذشت.»
به گزارش آفتاب وی بیان کرد: «تا جلسه آینده شورای حکام آژانس انرژی اتمی ما از تمام ظرفیت های خود استفاده خواهیم کرد. در چند روز گذشته نمایندگان چین و روسیه به ایران آمدند و معاونان وزارت امور خارجه هم سفرهایی به کشورهای اروپایی داشتند ولی باید در نظر داشت که جمهوری اسلامی ایران در این گفتگو ها به دنبال برد و باخت نیست. بلکه به دنبال تامین حقوق خود است.»
آصفی درباره پیشنهاد جدیدی مبنی بر اینکه ایران تعدادی سانتریفیوژ با توانایی غنی سازی اورانیوم در حد 4 – 3 درصد را در اختیار داشته باشد، گفت: «در تحقیقات هسته ای و در تاسیسات هسته ای ما چیزی از چشمان دوربین ها و بازرسان آژانس مخفی نیست اما استفاده از سانتریفیوژها و انجام تحقیقات هیچ ارتباطی به غنی سازی اورانیوم ندارد.»
وی تاکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران به هیچ عنوان انجام تحقیقات درباره غنی سازی اورانیوم را به حالت تعلیق در نمی آورد.»
آصفی با بیان اینکه اظهارات آمریکایی ها درباره برنامه های صلح آمیز هسته ای ایران یک فریبکاری روشن است اظهار داشت: «غربیها چرخه سوخت را معادل ساخت سلاح هسته ای می دانند در صورتیکه این دو موضوع هیچ ربطی به هم ندارند و جمهوری اسلامی ایران و بنا بر فتوای مقام معظم رهبری به دنبال دستیابی به سلاح هسته ای نمی باشد.»
آصفی درباره جنجال رسانهای بر سر پروژه نمک سبز در ایران گفت: اگر در این خصوص ابهامی باشد با آژانس صحبت میکنیم و البته این مساله چیز مهمی نیست موضوع بسیار ابتدایی که در گذشته نیز مطرح بوده است.
آصفی در خصوص اعتراضات ایرانیان مقیم آمریکا به مسوولیت محمدجواد ظریف و عملکرد ضعیف وی در حمایت از دیپلماسی هستهای ایران اظهار داشت: دیدگاه شهروندان محترم است ولی سفرای ما درنیویورک در چارچوب سیاستهای نظام و خط مشی موجود در زمینه موضوعات مختلف به ویژه موضوع هستهای فعالیت میکنند و در آینده هم همین طور خواهد بود.
آصفی در خصوص گفتوگوهای ایران و روسیه که در حال حاضر در جریان است و خط قرمز ایران در طرح پیشنهادی روسیه گفت: گفتوگوها با روسها ادامه دارد و طرح روسها در دست بررسی است و علاوه بر بررسی طرح پیشنهادی روسیه موضوعات مختلفی از جمله موضوع نفت، گاز و مسایل اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: توافق مهم بین ما و روسها این مساله بود که موضوع هستهای ایران باید در چارچوب آژانس مطرح شود.
آنچه در طرح روسها مطرح است دربرگیرنده ابعاد مالی، فنی و سرمایهگذاری مشترک است که باید مورد بحث قرار بگیرد البته باید تاکید کرد که همه چیز بستگی به شرایط مطلوب دارد و در صورت تغییر موقعیت طبیعی است شرایط عوض شود.
آصفی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص ماجرای باغ قلهک و اینکه آیا نتایج بررسیهای وی در خصوص این باغ که اکنون در اختیار سفارت انگلیس است به ضرورت تخلیه دیپلماتهای انگلیسی از این باغ رسیده است گفت: این موضوع مراحل حقوقی خود را طی میکند و دوستان حقوقی ما روی این موضوع کار میکنند اما این مساله زمان بر است.
وی در پاسخ به اعتراض یکی از خبرنگاران داخلی در خصوص اطلاعرسانی ضعیف دستگاه دیپلماسی کشور در خصوص ملاقاتها و عقب ماندن روزنامههای داخلی از رسانههای خارجی در کسب اخبار گفت: در دستگاه دیپلماسی ما این مساله وجود ندارد و اخبار به طور سریع در اختیار رسانهها قرار میگیرد و من نقض این موضوع را ندیدهام البته ممکن است موارد نادری وجود داشته باشد.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص اظهارات متکی و سولانا بعد از ملاقاتشان در بروکسل و احتمال به بن بست رسیدن گفتوگوهای ایران با اروپا گفت: گفتوگوهای بروکسل بسیار صریح بود و نوعی اتمام حجت محسوب میشود ما در بروکسل تاکید کردیم که میخواهیم از طریق گفتوگو موضوع را دنبال کنیم و طالب جنجال نیستیم و اعلام کردیم که از حقوقمان به هیچ وجه نخواهیم گذشت.
وی در پاسخ به این سوال که چرا همچنان گفتوگو با تیم روسیه ادامه دارد تصریح کرد: ما از تمام ظرفیتهای خود تا قبل از جلسه آینده شورای حکام استفاده خواهیم کرد و البته در این زمینه تحرک خوبی هم داشتیم.
یکی از خبرنگاران از آصفی در خصوص سفر رایس به منطقه و گفتوگو در خصوص حماس و ایران پرسید: سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ تاکید کرد: این سفر حول دو محور حماس و ایران با شکست مواجه شد و کشورهای منطقه در مقابل اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا پاسخ لازم را دادند.
وی افزود: سربسته باید به این نکته توجه کرد که عمق رابطه ما با این کشورها بیشتر از سابقه آمریکاست و کشورهای منطقه توجه دارند که موضوع حماس و ایران باید در اولویت قرار بگیرد.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص ادعاهای خلیل زاد سفیر آمریکا در عراق مبنی بر دخالت ایران در فاجعه سامرا گفت: این اظهارات وقیحانه و غیرمسوولانه است و بیانگر یک نیرنگ آشکار است آنچه در عراق و سامرا اتفاق افتاد ابعاد خیلی گستردهای پیدا کرده است و ایران سفیر آمریکا و رژیم صهیونیستی را پشت این قضیه میداند.