کد خبر: ۴۲۶۸۵
تاریخ انتشار : ۰۹ اسفند ۱۳۸۴ - ۲۳:۵۲

البرادعی: انجرافی دیده نشد

آفتاب‌‌نیوز :  البرادعي دراين گزارش با اشاره به تاريخ پرونده هسته‌اي ايران از نوامبر 2005 به مواردي نظير برنامه‌ غني‌سازي، مسئله فلز اورانيوم، آزمايش‌هاي پلوتونيوم، مسائل اجرايي از جمله اجراي پروتكل الحاقي و تعليق فعاليت‌هاي غني‌سازي اشاره كرده است. 

البرادعي با اشاره به بندهايي از قطعنامه شوراي حكام آژانس در 4 فوريه درباره پرونده هسته‌اي ايران از جمله تعليق دوباره كامل فعاليت‌هاي غني‌سازي اورانيوم، بازبيني در طرح ساخت رآكتور تحقيقاتي آب سنگين و تصويب و اجراي پروتكل الحاقي از ايران خواست شفافيت بيشتري در پرونده هسته‌اي خود داشته باشد. 

البرادعي در ارزيابي كلي از اين پرونده اظهار كرد: همانطور كه در نوامبر 2004 و همچنين سپتامبر 2005 به شوراي حكام آژانس اعلام شد تمام مواد هسته‌اي اعلام شده از جانب ايران بررسي و مسائل اعلام شده مرتبط با آن تاييد شده است گرچه آژانس هيچگونه انحرافي به سوي تسليحات اتمي در پرونده هسته‌اي ايران مشاهده نكرده است آژانس همچنان در موقعيتي نيست كه به اين نتيجه برسد هيچ ماده و يا فعاليت هسته‌اي اعلام نشده در ايران وجود ندارد.
وي افزود:‌ روند رسيدن به اين نتيجه در شرايط عادي حتي زماني كه پروتكل الحاقي اجرا شده باشد نيز بسيار وقت‌گير است و در مورد ايران بايد انتظار داشت كه با توجه به برخي موارد اعلام نشده از ماهيت برنامه‌ هسته‌اي ايران در گذشته و بويژه ناكافي بودن اطلاعات ارائه شده درباره برنامه غني‌سازي سانتر‌يفيوژ، اين روند طولاني‌تر خواهد شد. 

البرادعي افزود:‌ مايع تاسف است كه بي‌اعتمادي در خصوص حجم و ماهيت برنامه‌ هسته‌اي ايران پس از سه سال راستي‌آزمايي آژانس تبيين نشده است و براي تبيين اين موارد نامشخص همچنان شفافيت ايران ضروري است.
البرادعي گفت: بدون اين شفافيت كه فراتر از الزامات رسمي قانوني توافقنامه پادمان و پروتكل الحاقي است، شفافيتي كه تنها از طريق همكاري فعال ايران حاصل شود توانايي آژانس براي تاييد صحت و كامل بودن موارد اعلام شده از جانب ايران بويژه در خصوص برنامه غني سازي سانتر‌يفيوژ محدود بوده و همچنان درباره جهت كنوني و گذشته برنامه هسته‌اي ايران سؤال‌هايي وجود خواهد داشت. 

البرادعي همچنين افزود: ايران در سوم ژانويه 2006 به آژانس اطلاع داد كه تصميم گرفته است از نهم ژانويه 2006 برنامه صلح‌آميز تحقيقات و توسعه را از سرگيرد و در هفتم ژانويه 2006 آژانس از ايران نامه‌اي دريافت كرد كه در آن خواستار برچيده شدن مهروموم‌هاي تاسيسات نطنز، شركت فرآيند تكنيك و شركت پارس‌تراش شده بود. و اين مهروموم‌ها در دهم و يازدهم ژانويه 2006 با حضور بازرسان آژانس برداشته شد. 

وي افزود: زمان برداشتن اين مهرو‌موم‌ها ايران فعاليت‌هاي اساسي سيستم غني‌سازي گازي را در نطنز از سر گرفته است. 

البرادعي افزود: در يازدهم فوريه 2006 ايران با تغذيه يك دستگاه ماشين p-1 با گاز uf6 آزمايش غني‌سازي را آغاز كرد. 

مديركل آژانس در گزارش خود آورده است: ايران در نامه‌‌اي كه 6 فوريه 2006 دريافت شد اعلام كرد اجراي اقدامات پادمان تنها براساس توافق پادمان ان‌پي‌تي صورت خواهد گرفت و خواستار پايان تمام اقدام‌هاي نظارتي و محدود كننده آژانس تا نيمه فوريه 2006 شد. 

البرادعي در اين گزارش اعلام كرد: آژانس همچنان به تحقيقات درباره تمام مسائل باقي‌مانده مهم درباره برنامه هسته‌اي ايران ادامه داده و مديركل در زمان مناسب به شوراي حكام گزارش خواهد كرد. 

البرادعي همچنين در گزارش خود به موارد همكاري گسترده ايران با آژانس اشاره كرده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین