آفتابنیوز : رييس جمهوري سوريه در مراسم گشايش چهارمين كنگرهي احزاب عرب، سخنراني كرد ولي به هيچ رسانهي خارجي اجازهي حضور در اين مراسم و پوشش خبري سخنراني اسد داده نشد. خبرگزاري رسمي اين كشور نيز گزارشي در اين مورد نداد به همین دلیل ففط البعث به نقل لین سخنان پرداخته است.
به نوشتهي البعث، اسد تاكيد كرد که "با هر گونه ابتكار عملي براي اعزام نيروهاي عربي (به عراق) براي كمك به اشغالگران و نجات آنان از باتلاق عراق مخالفت خواهيم كرد".
رييس جمهوري سوريه همچنين گفت: "هر نيرويي را كه بپذيرد زير پرچم آمريكا در عراق فعاليت كند، اشغالگر خواهيم شناخت".
بشار اسد،غربی ها را به انجام عمليات خرابكارانه در عراق متهم كرد و افزود: بارها اشغالگران با لباس مبدل عراقي در تدارك يا حين انجام عمليات خرابكارانه دستگير شدهاند.
وي همچنين انها را به فتنهافكني و تحريك اختلافات طايفهيي در عراق متهم ساخت و از گروههاي عراقي خواست، با در پيش گرفتن عقلانيت و حكمت، به گفت وگوي ملي روي آورند.
اسد با تاكيد بر اين كه "سوريه خواهان وحدت، آرامش، استقرار، حاكميت و حفظ هويت عربي كشور عراق" است، خاطرنشان ساخت: "ما به همين دليل، از فرايند سياسي در عراق حمايت كرديم و به رغم مخالفتهاي آمريكا، روابط ديپلماتيك خود را با بغداد از سر خواهيم گرفت".
رييس جمهوري سوريه، اهداف آمريكا از اشغال عراق را "ترسيم مجدد نقشهي ژئوپلتيكي منطقه، دستيابي به منابع نفت، خدمت به سياستهاي فزونطلبانه اسراييل و انحراف افكار عمومي از فلسطين" برشمرد.
بشار اسد، از "درماندگي و پراكندگي جهان عرب" ابراز تاسف كرد و گفت: همواره به همين سبب ، اعراب ناچارند، در عرصههاي بينالمللي بهاي سنگيني پرداخت كنند.
وي براي مثال، جنگ تحميلي رژيم صدام عليه ايران را يادآور شد و گفت: سوريه به علت اتخاذ موضع مخالف با عراق در اين جنگ، به مدت ده سال متحمل فشارهاي زيادي از سوي اعراب شد، اما پس از يورش صدام به كويت، اعراب، درستي موضع سوريه را دريافتند.
بشار اسد به مورد فلسطين اشاره و اضافه كرد: در ارتباط با مقاومت فلسطين، علاوه بر آمريكا، كشورهاي عربي نيز از سوريه ميخواستند كه نيروهاي مقاومت فلسطيني را از سوريه بيرون كند، اما پس از پيروزي جنبش حماس در انتخابات اخير، بار ديگر اعراب به صحت مواضع سوريه پي بردند.
وي در زمينهي برقراري صلح در منطقه، متذكر شد: سوريه خواهان صلح پايدار و فراگير است اما اسراييل اعم از دولت، احزاب و افكار عمومي آن رژيم، در پي دستيابي به چنين صلحي نيستند. افزون بر آن، در مرحلهي فعلي، آمريكا نيز خواهان صلح نيست.
رييس جمهوري سوريه يادآور شد: اسراييل بر بنيان منازعات، ماجراجويي و جنگ افروزي در منطقه پديد آمده است. "كرامت و حيثيت ما ايجاب ميكند كه از مقاومت فلسطينيان در برابر اشغالگري اين رژيم پشتيباني كنيم".
بشار اسد بار ديگر تاكيد كرد كه سوريه از مقاومت در لبنان و در عراق براي بيرون كردن اشغالگران، حمايت ميكند.
رييس جمهوري سوريه در سخنان خود، سياستهاي آمريكا را به باد انتقاد گرفت و با لحن تمسخر آميزي گفت: در پي انفجارهاي ۱۱سپتامبر، آمريكا موفق شد، جهانيان را در احساس نا امني متحد سازد.
بشار اسد، رويكرد اروپا در قبال منطقه و جهان اسلام را نيز نكوهش كرد و مواضع اتحاديهي اروپا را غير شفاف خواند و افزود: خصومت آنان نسبت به مسلمانان، موضوعي زودگذر نيست، بلكه ناشي از سوء فهم چندين دههيي است.
وي خطاب به اروپاييان گفت: "نبايد پيرو سياستهاي آمريكاييها باشيد و مطالبات ديكته شدهي آنان را از ما بخواهيد.ما مشتركات زيادي داريم كه بايد مورد توجه قرار گيرد".
چهارمين اجلاس كنگرهي احزاب عرب روز شنبه، با سخنراني اسد در پشت درهاي بسته آغاز به كار كرد.
اين دوره از اجلاس تحت شعار "ياري سوريه و لبنان" و با شركت احزابي از ۱۶كشور عربي به مدت سه روز برگزار شد.