آفتابنیوز : در این میان قدرت بیش از هر عاملی بستگی به آن دارد که یک کشور تا چه اندازه توانایی دارد که با زمان وتحولات منبعث از آن پیش رود.
امروزه نظام حاکم بین الملل، همچنین تحولات داخلی کشورها بیش از هر زمان دیگری معلول گسترش اطلاعات و فناوری ارتباطات است. هر چند از گذشته نیز بحث میزان پیشرفت در عرصه های فناوری از عوامل موثر کسب قدرت در عرصه های مختلف توسط دولت ها بوده اما امروزه حجم، گستردگی و سرعت شگفت انگیز تغییرات باعث گردیده که ارتباطات و میزان اطلاعات به عامل تعیین کننده ای برای سنجش قدرت حکومت مبدل گردد. دولتی که از توانایی بیشتری در این حوزه برخوردار باشد می توان به طور موثری بر ساختار نظام بین الملل تاثیر گذارد. در عرصه داخلی نیز تحولات اجتماعی بیش از هر زمان دیگری منبعث از گسترش ارتباطات و در نتیجه تبادل و تعامل اندیشه است. در دنیای امروز خواسته یا ناخواسته اندیشه های مختلف و از آن جمله نظام حکومتی مورد نقد جهانی قرار می گیرند. توسط افکار و اندیشه های دیگر به چالش کشیده می شوند، هیچ اندیشه و تفکری و هیچ نظام حکومتی با هر توانایی و پشتوانه مادی و معنوی که باشد نمی تواند برای خود حاشیه امنی ایجاد کرده و در پی آن خود را از نقد و انتقاد مصون دارد.
به تعبیری امروزه حکومت ها نه در یک چارچوب جغرافیایی خاص بلکه سرتاسر گیتی حکومت می کنند؛ چرا که میلیاردها انسان نظاره گر عملکرد آنان هستند و عملکرد آنان را مورد نقد قرار می دهند.
نقد مدام از حکومت در چنین شرایطی تغییر و تحول را در تمام ساختارها به ویژه حکومت ضروری و اجتناب ناپذیر کرده است. حکومت ها امروز برای دوام و بقای خود نیازمند تحول هستند. به طور خلاصه می توان گفت که گسترش ارتباطات باعث کاهش حاکمیت قدرت ها، تعدد بازیگران در عرصه های مختلف، افزایش آگاهی ها و مشارکت گروه های مختلف، افزایش انتظارات و در نهایت به چالش کشیدن دولت ها در عرصه های فروملی و فراملی گردیده است. در چنین شرایطی دولت ها ناگزیرند که نقطه نظرات مختلف را در تصمیم گیری های خود لحاظ کنند. آنان دیگر یکه تاز حاکمیت نیستند. کاهش اقتدار گرایی حکومت و گرایش آنان به سمت پذیرش مشارکت مردم درحوزه های مختلف اجتناب ناپذیر گردیده است. در چنین فضای پیچیده و متنوع، دولت ها ناگزیرند که تصمیمات خود را بیش از پیش بر اساس خواست ملت ها طراحی نمایند به قول تافلر تمدن موج سوم خواهان رهبری به شیوه جدید است. شاید قدرت رهبر موج سوم در تحکم آمیزی اش نباشد بلکه دقیقا در توانایی اش به گوش دادن به حرف دیگران باشد، نه در نیروی قدرتمندش بلکه در قدرت تحلیلش، نه در جنون خود بزرگ بینی اش بلکه در شناخت وی نسبت به طبیعت محدود رهبری در جهان امروز باشد . . . .
ادامه دارد.