آفتابنیوز : علی لاریجانی مذاکره کننده ارشد هسته ای در یک کنفرانس خبری گفت: اگر اعضای شورای حکام در نشست آتی خود رای به ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت بدهند با وجودی که ایران دوست ندارد از نفت بعنوان سلاح استفاده کند و برای سایر کشورها مشکلاتی بوجود آورد ولی در صورت ارجاع پرونده به شورای امنیت ایران صادرات نفت خود را قطع خواهد کرد.
جان بولتون سفیر آمریکا در سازمان ملل که در حضور اعضا و سران آیپک سخنرانی می کرد در پاسخ به اظهارات لاریجانی هشدار داد که چنین اقدامی نتیجه دردناکی برای تهران خواهد داشت. گروه آمریکائی – اسرائیلی آیپک چندی پیش در یک فراخوان اینترنتی از تمام سیاستمداران جهان دعوت کرده بود که در نشست اعضای این گروه شرکت کرده و به بررسی فعالیت های هسته ای ایران بپردازند.
ایهود اولمرت کفیل ریاست جمهوری اسرائیل نیز در پیامی ویدئویی خطالب به اعضای شرکت کنند در این مراسم گفت: از آنجائی که ایران تهدیدی برای جهان است باید از هر ابزاری برای متوقف کردن فعالیت های هسته ای این کشور استفاده کرد. او در ادامه اظهارات خود گفت: جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات اتمی با کمک آمریکا ممکن است و خدا را شکر که آمریکا در این مسئله با ما همراه است. با وجود تمام جوسازیهایی ک بمنظور تحت تاثیر قرار دادن نشست اعضای شورای حکام صورت می گیرد جمهوری اسلامی ایران بارها تاکید کرده که فعالیت های هسته ای این کشور کاملا غیر نظامی بوده و هیچ برنامه مخفیانه ای برای ساخت سلاح هسته ای در ایران وجود ندارد.
این در حالی است که با وجود تمام بازرسی هائی که توسط بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی صورت گرفته و در گزارش هایی که از بازدیدهای صورت گرفته از مراکز هسته ای ایران شده هیچ مدرکی دال بر انحراف فعالیت های هسته ای ایران به سوی ساخت سلاح هسته ای بدست نیامده است.
اما آنچه که مسلم است این است که جوسازیهایی که بوش و سایر سران کاخ سفید قصد دارند در خصوص نظامی بودن فعالیت های هسته ای ایران تحویل رسانه ها و افکار عمومی جهان بکنند به نتیجه مطلوبی نمی رسد چرا که سفرهای اخیر کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه آمریکا به منطقه خاورمیانه که بمنظور تحت فشار قرار دادن تهران از طریق همسایه های عربی ایران صورت گرفت نتیجه مطلوبی نداشت و این در حالی است که جامعه جهانی و افکار عمومی جهان این بار به اطلاعاتی که آمریکا در خصوص ایران ارائه می کند اعتماد نمی کنند.
در همین خصوص روزنامه آمریکائی لس آنجلس تایمز در گزارشی نوشته است بحران عراق و دروغ بودن ادعاهای آمریکا درباره برنامه های هسته ای و وجود سلاح های کشتار جمعی در این کشور تجربه ای برای سایر کشورها و مراجع بین المللی شده تا دیگر روی اطلاعات مخفی واشنگتن حساب باز نکنند. رمزی عزالدین سفیر مصر در اتریش و نایب رئیس شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی به لس آنجلس تایمز گفته است: از زمانی که موضوع عراق پیش آمده چه کسی به اطلاعات ارائه شده آمریکا اعتماد می کند؟ هیچ کسی جز به یک آژانس بی طرف به کس دیگری اعتماد نمی کند.
این در حالی است که مقامات واشنگتن نیز بر این موضوع اذعان دارند و رابرت جوزف معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امر منع گسترش سلاح های هسته ای گفته است: اگر اطلاعات مربوط به ایران از سوی آژانس مطرح شود سریع تر مورد پذیرش قرار می گیرد.
از سوی دیگر محمد البرادعی دبیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی مخالف هرگونه نتیجه گیری در مورد برنامه های هسته ای ایران است مگر اینکه این نتیجه گیریها بر اساس اطلاعات علمی باشد که توسط تیم های بازرسی آژانس گرد آوری شده است.